sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Ratkaisuehdotus

Mitä Finlandia kohuun tulee, niin miksi Salmelalle ei lätkäistä Suomen kansalaisuutta. Jos säännöissä sanotaan, että kilpailuun osallistuvan on oltava Suomen kansalainen, niin tehdään siitä sellainen. Ei kai se ole temppu eikä mikään. Eikö jonkun urheilijankin kohdalla toimittu näin? Voihan se tietysti vaikuttaa vähän typerältä, mutta aika typerää sekin on, että tehdään hienot säännöt joita ei sitten aiotakaan noudattaa. Ja sitten vain hämmästellään että kylläpäs sattui.

Niin, terveisiä vaan Orivedeltä, johon en ole sen kummemmin ehtinyt tutustua. Ei eilenkään kuuden jälkeen huvittanut lähteä tuonne pimeään hapuilemaan. Onneksi on keväälläkin kurssiviikonloppuja. Pitää ehkä siirtää leprasairaalan etsiminen toukokuulle. Muutamalta paikalliselta olen kysellyt tietävätkö sairaalasta. Eivät ole osanneet neuvoa, mutta ovat arvelleet, että ei se ehkä enää ole toiminnassa. No ei tosiaan, 50-luvulla sieltä siirrettiin viimeiset potilaat pois.

Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Niin, miksipä ei. Tietenkin sellainen vaikuttaisi sääntöjen kiertämiseltä ja kaikenlainen kansalaisuusshoppailu herättää joissain ihmisissä aina epäilyksiä, mutta loppujen lopuksi monelle meistä Suomen kansalaisistakin se kansalaisuus on lähinnä väline eri asioihin. Suomalaisuus sen sijaan saattaa merkitäkin jo ihan muita asioita. Ja tosiaan kaikista puheenvuoroista päätellen juuri se vastaa paremmin Finlandia-palkinnon ideaa: suomalainen romaani. Sitä, kuinka suomalainen kukin kirjailija taas on, olisi vaikea määritellä, suomalaisuus kun tarkoittaa eri ihmisille eri asioita ja varsinkin nykyisin moni Suomen kansalainenkin identifioituu johonkin ihan muuhun kuin suomalaisuuteen.

  VastaaPoista
 2. Tietenkin kansalaisuuden hommaaminen vaikuttaisi sääntöjen kiertämiseltä, mutta niin on sääntöjen kiertämistä tämäkin, että yhtäkkiä ei välitetäkään koko pykälästä. Ei mitenkään lisää minun luottamustani näihin organisaatioihin. Ainoa suoraselkäinen toimintatapa olisi minun mielestäni ollut todeta, että ohoh, nyt tuli tehtyä virhe, Salmela ei ole kansalainen, ei siis voi sääntöjen mukaan olla ehdokas. Ensi vuotta varten olisi sitten voitu pahoitellen säätää pykälät uusiksi.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä. Sun kansalaisuusidea oli toistaiseksi kyllä ehdottomasti hauskin ratkaisuehdotus! ;) Tietämättä edes, mitä on tapahtunut TODELLA, sanon silti, että suttunen kuvio. Jotenkin harmittaa Salmelankin puolesta: itse haluaisin ainakin olla rehdisti ja sääntöjen mukaan ehdokkaana, en sääntöjä muuttavana piraattina. Toisaalta myyntiluvut varmaan vievät kaiken harmin mennessään.

  Olisi kiinnostavaa tietää, mitä myönnetyille apurahoille vastaavassa tapauksessa tapahtuisi?

  VastaaPoista
 4. Onkohan Salmela edes hakenut Suomen kansalaisuutta? Ja haluaako?

  VastaaPoista
 5. Ina, kiinnostava kysymys. Mutta ainahan siitä puhutaan, että apurahat ovat pärstäkerroinpeliä. Ja niin kai ovat palkintoehdokkuudetkin.

  Kirsti, en tiedä onko anonut, ja haluaisiko edes, mutta viis siitä. Jos säännöissä ehdokkuus on sidottu kansalaisuuteen, hän ryhtyköön kansalaiseksi, jos haluaa olla ehdokas.

  Minusta tämä asia on ihan selkeä. Jos kilpailulla on säännöt, sääntöjä noudatetaan, kunnes sääntöjä muutetaan, jonka jälkeen noudatetaan niitä uusia sääntöjä.

  Siis tämä suomalainen suhmurointihan on touhua jota luulisi harrastettavan vain jossain ns. banaanivaltioissa

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!