keskiviikko 17. marraskuuta 2010

Kiertolaisena


Terveisiä Kärsämäeltä. Olen huoltoaseman yläkerrassa hotellihuoneessa kierrettyäni kolme koulua Pyhäjärvellä. Minusta kyllä tuntui koko ajan, että juksataanko minua, sillä sen jälkeen kun oli ajettu joitakin kymmeniä kilmetrejä metsätietä, päädyttiin aina aivan samanlaisen koulun pihaan kuin mistä oli äsken lähdetty. Kuski väitti, että kysymys on eri kouluista, ne vain on rakennettu samaan aikaan, samojen piirustusten mukaan.

Kirsi Haapamäen piirtämässä kuvassa minä olen tällä suurella kierroksellani, ja minulla on keraaminen Turun linna kainalossa. Minulla tosiaan on sellainen kapistus mukana. Sain sen Salmelta, joka minua varustaa kaikkia tämmöisiä koitoksia varten. Sinne pistetään kynttilä palamaan, ja sitten kerron miten Turun linnassa kummittelee, ja miten siitä kerrotaan Reetta ja linnan vangit kirjassa ja bööö! Sitten luen pätkän luvusta seitsemän, ja lapset vaativat, että lisää pitäisi lukea.

Huomenna kiertue jatkuu Kärsämäellä. Olen nähnyt paikalliset nähtävyydet, kaivoksen, Vaskikello nimisen ravintolan 1500 vaskikellon kokoelman ja Paanukirkon.

Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Onko tämä jonkilainen juhlakiertue? Kuinka monta vuotta on ensimmäisen kirjasi julkaisemisesta? Kirjasi on tätä menoa pian loppuunmyyty. Tähän aikaan on helppo kummitella, kun on niin pimeä. Bööö, säikyttelee Salme

  VastaaPoista
 2. 16 vuotta ekasta kirjasta. Kummittelu on tosiaan helppoa tähän aikaan vuodesta. Tunnen itseni muutenkin ihan kummitukseksi.

  VastaaPoista
 3. Kyllä vain olisi aikoinaan ollut hienoa, jos Oikea Kirjailija olisi joskus poikennut koululla.
  Tuo linna mukana matkassa on hulppea idea. (Tässä välissä kävin tarkistamassa sanan hulppea ja kyllä sieltä löytyi ihan sopiva merkitys tuohonkin...)

  VastaaPoista
 4. Ansaitsisin oikeastaan turulta jonkinlaisen tunnustuspalkinnon, sen verran ankarasti lobbasin Turkua ja Turun linnaa koululaisille. Voi olla, että keväällä on tunkua Turkuun.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!