maanantai 15. marraskuuta 2010

Jaaha, ollaanko sitä vähän tyhjäkäynnillä taas

Hahhaa, tässä kaikille kollegoille, joilla ei ole parempaa tekemistä. Aalto verkkokirjasto ylläpitää hauskaa tilastosivustoa, josta voi saada tarkat tiedot jokaisen kirjan liikkeistä. Tässä esimerkiksi Pappia kyydissä kirjani tilanne. Sitä on lainattu tänä vuonna 444 kertaa Aalto-kirjastoista, ja kaikkiaan sitä on lainattu 919 kertaa noista kirjastoista. Pelastusrenkaita on vähän jäljessä, koska sitä on lainattu vain 415 kertaa. Tosin se ilmestyikin vasta helmikuussa, niin että ehkä se vielä kirii Pappia kyydissä lukuihin. Tämän mainion linkin löysin kollegani Pasi Jääskeläisen sivuilta. Oikeasti ei ole minusta järki-ihmisen puuhaa syynätä tämmöisiä, mutta tulin eilen Orivedeltä, ja lähden huomenna Pohjanmaalle koulukierrokselle, joten ehkä tämä napanöyhdän kaivelu suodaan anteeksi. Se ei tietenkään kerro vielä kovin paljoa, jos kirjaa lainataan. Pistää miettimään, että onkohan se myös luettu, ja jos on luettu, onko myös tykätty, vai mitä on tapahtunut. Ehkä on ihan hyvä, kun en tiedä.

Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. Kirjoituksen inspiroimana tarkistin Tavarantasaajien tilanteen Helsingin kirjastoissa. Kaikki 4 kappaletta odottavat hyllyssä. Odottavat varmasti jatkossakin. Mitä lie sisäänostajan päässä liikkunut kun lukumäärä kohtaa täytti. Tuskin itsetuntoni nostattaminen.

  VastaaPoista
 2. Mangopuun alla: hyllyssä 2 kpl, lainauskertoja yhteensä 129.
  Ei paha! Sehän meinaa sitä, että kirjan on lukenut (tai ainakin lainannut) noin 18 ihmistä kuussa. Ajatelkaapas, se tekee 4 ja puoli ihmistä viikossa. Kyllä nyt jaksaa taas kirjoittaa! :D (Toivottavasti ne puolikkaat on pääpuolia silmine ja aivoineen, ei pelkkiä jalkoja ja pyllyjä)

  T. Seija, tyhjäkäynnillä

  VastaaPoista
 3. Kaisa, älähän nyt. Eräänä päivänä joku tarvitsee kirjaasi.

  Seija, minulla on jo jonkin aikaa ollut Mangopuusi luettavana. Se matkusti kanssani Orivedellekin. Kaikenlaisia ajatuksia on herännyt, ja postaan siitä jossain vaiheessa:-)

  VastaaPoista
 4. No sitähän voi ajatella että Pelastusrenkaiden lainaajat on varmaan pääosin lukeneet Pappia kyydissä ja pitäneet siitä sen verran että jatkokin on pitänyt hakea.
  (ja koska esimes allekirjoittanut ei ole vielä Pelastusrenkaita lukenut, niin todellinen luku- ja suosiosuhde on tuota suurempi).

  VastaaPoista
 5. Kiitos, Kirsti. :) Odotan jännittyneenä. :)

  Minun taas on pitkään pitänyt tutustua kirjaasi Usko, toivo ja kuolema. Jo pelkästään tämän lauseen takia:

  "Voi sinua, kun et ymmärrä paeta."

  VastaaPoista
 6. Äh, mua vähän nolottaa toi kirja:-)

  Hdcanis, ihan mukavaa päättelyä, täytyy varmaan jollakin tuollaisella lohduttautua.

  VastaaPoista
 7. Nolottaako? Pöh, turhaan.

  Mitä muuten suosittelisit erityisesti mulle? Siis omista kirjoistasi.

  Äläkä yhtään nolostele! ;)

  VastaaPoista
 8. Mua nolottaa vähän kaikki vanhat kirjani. Ne ovat jollakin tavalla kuin hilsettä. Usko toivo ja kuolemassa on tietty vähän samoja asioita kuin sinun kirjassasi, uskonnon vaikutuksia ihmisten elämässä. Sisu Tähtisiä voisin suositella, kun siinä on vaihtoehtoihmisiä.

  VastaaPoista
 9. Voi apua, taas yksi verkkokirjasto ;) Pakkohan sinne oli vilkaista, Ilmeettömällä miehellä on näköjään ehtinyt olla 103 lainauskertaa. Kiva! :)

  Kirsti pohti:
  "Pistää miettimään, että onkohan se myös luettu"

  Mä veikkaisin että kirjastosta lainatut kirjat luetaan vielä todennäköisemmin kuin ostetut. Kirjojahan ostetaan paljon lahjaksi, ja joissain tapauksissa ne vaan hujahtaa paketista hyllyyn ja unohtuvat sinne. Kirjastosta taas kirjat täsmänoukitaan varmaan lähes poikkeuksetta itse, omien mieltymysten ja kiinnostusten mukaan.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!