tiistai 9. marraskuuta 2010

Se vaan on niin vaikeeta

Olen yrittänyt saada paikallisia medioita kiinnostumaan edes postimerkin kokoisen kommentin verran kirjastani Reetta ja linnan vangit.

Kirjahan täyttää peräti kaksi uutiskriteeriä. Se on paikallinen. On ihmisiä, joita kiinnostavat kirjat, jotka liittyvät heidän kotiseutuunsa. Tämä ryhmä on yllättävän suuri ja elinvoimainen. Kirja on myös jossain määrin poikkeuksellinen, koska Turun linnaan liittyviä saturomaaneja ei julkaista jatkuvalla syötöllä. Tässä on vielä se bonus, että tarinasta saa puolivahingossa myös pienen historiallisen tietopaketin esimerkiksi noituudesta, kahvista, Turun linnasta vankilana ja menneisyyden käymäläkulttuurista.

Mutta siis vielä ei ole tärpännyt. Kun ei kiinnosta, niin ei kiinnosta. Ymmärrän tietysti toimituksia, tänä vuonna ilmestyy jälleen n. 1400 lasten - ja nuorten kirjaa. Mutta jos ajattelemme turkulaisen median näkökulmasta, ja oletamme, että paikallisuus kuuluisi jotenkin heidän toimenkuvaansa, niin miten monta turkulaiseen paikallishistoriaan sukeltavaa lastenkirjaa on mahtanut ilmestyä?

Joo, olen taas vähän äkämystynyt. Mutta myös yllättynyt kuultuani, että Reetta-kirjojen laarin pohja on jo näkyvissä. Isona pitämäni painos on kohta myyty loppuun ja kirja on ollut markkinoilla vasta pari kuukautta. Akateeminen kirjakauppakin heräsi jälleen ja alkoi ehdotella minulle Kohtaamispaikkaa joulukuussa 4.12 klo 14. Siis Turun Hansakorttelissa. Lupasivat tällä kertaa pistää oikein ilmoituksen lehteen. En odota tilaisuudesta suuria. Luultavasti saan taas esitelmöidä hyllyille ja seinille, mutta tartuin tilaisuuteen, koska näin saan maksetun ilmoituksen lehteen. Rahahan ei haise, turkulaisten medioidenkaan nenuissa.

Ai niin, Ylen uutisiin Reetan kansi sentään pääsi.

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. No hienostihan sulla pyyhkii.

  VastaaPoista
 2. Tuli vaan mieleen, myydäänkö kirjaasi myös Turun linnassa ja muissa historiallisissa yleisökohteissa?

  VastaaPoista
 3. Kuulin juuri, että Turun linnan Fatabuuri ottaa sitä myyntiin.

  VastaaPoista
 4. Mulle on joskus tullut kustantamojen arvostelukappaleita suoraan kotiin, vain siksi että olen joskus arvioinut saman kirjailijan aiemman teoksen. Tämmöiset täsmäiskut voi olla aika tehokkaita! Pyydä kustantajaa laittamaan kirja suoraan jollekin Hra/Nti X:lle joka on aiemmin kirjoittanut kirjoistasi.

  VastaaPoista
 5. Salla, mää luulen, että toi on ihan rutiinia. Mut lastenkirjoista nyt vaan julkaistaan tosi vähän juttuja ylipäätään.

  VastaaPoista
 6. Siis mitä sinä valitat? Ja mistä se Fatabuuri niitä kirjota ottaa myyntiin? Yritin hetki sitten ostaa joululahjaksi Ad Libriksestä, niin vastauksesksi pamahti että tilapäisesti loppu. Loppu mikä loppu.
  Terveisin
  Rocky

  VastaaPoista
 7. Rocky, ahneus on tämmöistä. Niin ja Fatabuuri ottaa Karistolta, siellä niitä vielä jonkin verran on. Kyllä sinä kirjasi saat, jos et muualta, niin ota yhteys allekirjoittaneeseen, minulta liikenee.

  VastaaPoista
 8. Kiitos, Kirsti. Tällä vauhdilla sinusta tulee vielä painosten kuningatar
  ennustaa
  Rocky

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!