maanantai 23. syyskuuta 2013

Kirjani on uutinen

Onko tämä nyt urani huippua, kun Kotimaa uutisoi Kaivatut-romaanini. Ja nyt jo viisitoista ihmistä tykkää artikkelista Facebookissa. Varoituksen sana, älkää aina ottako kaikkea ihan tosissanne mitä täällä tai jossain muualla kirjoitan. Jollakin tavalla kaikki on fiktiota, elämäkin ehkä. Mutta jossain on olemassa ihminen, minä. Kyllä se näitä sanoja tässä näpyttelee, mutta ei se ole ihan yksi yhteen näiden kaikkien aivopierujensa kanssa, uskokaa nyt vaikka huviksenne.

Share/Bookmark

15 kommenttia:

 1. En kärsi uskontoallergiasta. Monien uskovaisten avoin tai huonostipeitelty tyhmyys, idiotismisi on sen sijaan silmiinpistävää. Hyvin esillä. Sitä haastattelusi vahvisti.

  En ihmettele yhtään, miksi suomalaiset eroavat hyvin ahkerasti kirkosta. Katolinen kirkko on aivan samanlainen uskontojärjestelmä kuin kaikki muutkaan uskonnot jotka kaikki pyrkivät siihen, että eläisimme yhtenäiskulttuurissa jossa kaikki toteuttaisivat yhden uskontokunnan mukaista samankaltaista elämää.

  Sulatusuuni joka kutsuu voimakkaimmin luokseen heitä jotka ovat johdateltavissa mihin hyvänsä, koska eivät ole enää yksilöitä vaan massasieluja.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ainakin asenne kohdallaan!

  VastaaPoista
 3. Minun täytyy myöntää, että tuo Kotimaan uutinen sai minut todella kiinnostumaan tästä kirjastasi. Se johtuu myös siitä, että olen niin pitkään seurannut vaiheitasi ja lueskellut kirjojasi, joten taidat tietää, mistä kirjoitat.

  Olen lähes kaikessa eri mieltä tuon eka anonyymin kanssa. Se suorastaan kirkasti omaa ajatteluanikin. Toisaalta, tunnen sen verran maahanmuuttajien maailmaa, heidän ajatuksiaan ja taustojaan, että tiedän, kuinka ajankohtaisesta aiheesta olet nyt kirjoittanut. Olen myös käynyt muutaman kerran Turunkin katolisessa kirkossa luterilaisen lähetystyön esikoulutusryhmän kanssa, joten tiedän, kuinka moni maahanmuuttaja on sieltä löytänyt oman seurakuntansa. Ensimmäinen tällainen kontaktini on jo 80-luvulta, jolloin tunsin katolisen nuoren naisen, jonka suomalainen luterilainen anoppi kuljetti häntä sinne messuun kaukaa Turun ulkopuoleltakin. Harva huomaa, kuinka suuri osa maahanmuuttajista on kristittyjä jo Suomeen tullessaan...

  Maahanmuuttajat eivät ole massasieluja. Jokaisella heillä on oma tarinansa ja täysin sama ihmisarvo kuin meillä muillakin. Uskomatonta, kuinka alentavaa kieltä Suomessa edelleenkin käytetään... Toivon, että olet onnistunut kirjassasi antamaan yhdelle maahanmuuttajalle äänen. Fiktio on hyvä tapa korostaa haluamiaan puolia faktasta.

  VastaaPoista
 4. Juu, kyllä minä tiedän mistä kirjoitan ja olen aika yllättynyt anonyymin ylimielisestä asenteesta maahanmuuttajia kohtaan, varsinkin kun tiedän ettei ole kysymys mistään Suomen Sisun tyypistä tms.

  VastaaPoista
 5. Uskomatonta tosiaan. Mutta se on hyvä, että suomalaiset kristityt itse pitävät huolta siitä, että kirkosta erotaan ahkerammin kuin koskaan ennen.

  p.s tunnen myös paljon maahanmuuttajia, erityisesti muslimeja ja olen iloinen siitä että fundamentalistiuskovaisten suomalaisten kristittyjen on opeteltava elämään monimuotoisessa maailmassa. Voi tosin tehdä tiukkaa jos myssyn resori on liian kireä, mutta toivotaan parasta.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, tiedoksi: anonyymit kommentit eivät ole kovin uskottavia.

  VastaaPoista
 7. Niin, vielä. On se vaan jännää että suomalaisia kiinnostaa pedofiliaa suosivat uskonnonlahkot. Kuten nyt tämä katolilaisuus. Lestadiolaisten pedofiliatapauksia on onneksi ryhdytty käsittelemään, seuraavaksi saisi poliisi tutkia Suomen Lähetysseuran touhut perinpohjin. SLS:n oppilaskodissa Taiwanissa toimi pedofiliarinki vuosikymmeniä. Oppilaskoti oli pedofiilien taivas ja lasten helvetti jossa lapsia raiskattiin ja ahdisteltiin 1960 luvulta aina 1990 –luvun alkuun saakka. Tämä SLS:n luoma uskonnollinen tekohurskas kulttuuri suojelee näitä lastenraiskaajia yhä.

  Siinä näkyy joidenkin uskovaisten suomalaisten sekava moraalikäsitys. Epäuskottavaa sakkia.


  VastaaPoista
 8. no kuten sanoin, et ole järin uskottava sinäkään.

  VastaaPoista
 9. Kirsti. Luvallasi kysymys anonyymille: Mistä ihmeestä sait "fundamentalistiuskovaiset suomalaiset kristityt" liitetyksi tähän aiheeseen? Ei tarvitse vastata. Ihmettelen vain.

  Kirstille suoraan: Olen niin paljon tekemisissä maahanmuuttajien kanssa, että pidän kaikenlaisia avauksia ja kaikkia näkökulmia hyvin tärkeinä. Koen, että esim Turun katolinen seurakunta avaa monelle aivan uuden näkökulman.
  Itse juuri tässä välissä ilmoittauduin seminaariin, jonka aiheena on "Kasvatustapoja eri maissa ja kulttuureissa", joka on osa Asiakas vieraasta kulttuurista -hanketta. Tällaisiinkin aiheisiin uskonto liittyy monissa maissa ja kulttuureissa vahvasti. Tarvitaan suvaitsevuutta, ei ennakkoluulojen lisäämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihmettele rauhassa. liittyy kristinuskon kritiikittömään ylistämiseen.

   Poista
 10. Anonyymi, ota pieni itsekritiikki nyt käyttöön, annat vähän toopen kuvan itsestäsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsomalla peiliin näköjään huomaa, sellaisenkin ominaisuuden.

   Poista
 11. Kaivatut esiteltiin myös uusimmassa Reginassa sivulla 20 :)

  VastaaPoista
 12. Ja Johannes ja Jura Lastenkirjahyllyssä.
  http://lastenkirjahylly.blogspot.fi/2013/09/mita-ovat-oikeat-murheet.html
  Dinosauruksella menee hyvin.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!