sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Satunnaisen matkaajan satunnaiset kuvat

Kolosseumia rakennettiin parhaillaan

Jotta pääsisimme sisälle Pietarinkirkkoon jonottamatta, jouduimme lähtemään liikkeelle varhain aamulla ja olimme oven takana seitsemältä, kun kirkkoa avattiin. Olimme arvoisessamme, sangen hurskaassa seurassa

Pappeja ja messupalvelijapoikia viiletti pitkin kirkkoa

Koska joku oli yrittänyt tuhota Piétan, sitä sai nyt katsella vain sekä pleksin, että aidan takaa

Pyhää paikkaa siivotaan

Roomalaiset voisivat tulla Turkuun ottamaan mallia siitä kuinka vaatimattomankin joen rannat voidaan ottaa johonkin muuhin käyttöön kuin yleiseksi urinariaksi, mikä oli asian tila Roomassa

Koska Marian kirkkoa Trasteveressä kehuttiin, kävin tsekkaamassa senkin. Oli se hieno. Erityisesti mosaiikit tekivät vaikutuksen


Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. Roomaa ei todellakaan rakenneta päivässä,

  tervetuloa kotiin.

  VastaaPoista
 2. Minä muistan kyllä ihan viihtyisän pätkän Tiberin varrelta. Tosin oli talvi, joten ehkä siksi ei haissut. Se oli joka tapauksessa siinä kohtaa, jossa oli saari, minne vanhoina aikoina oli ghettoutettu kaikki kaupungin juutalaiset. Vain pakkomessuun saivat tulla saarelta pois. Nykyään saarella asuu pelkkiä merimetsoja.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Susu, muualla hyvä, kotona paras...

  Johanna, aika pitkät pätkät kävelimme tuolla alhaalla pengerryksellä ja haju oli välillä aikamoinen, ja muutenkin oli vähän aavemainen tunnelma, koska olimme kertakaikkiaan ainoat ihmiset jotka siellä päiväsaikaan liikkuivat. Oletan että käymäläkäytössä rannat olivat lähinnä yöaikaan, tosin tämä on vain päätelmä.

  VastaaPoista
 4. No jopas, ehkä siellä sitten on meininki muuttunut. Minulle on uutta, että italialaismiehet aukoisivat sepalustaan julkisilla paikoilla. Ilmeisesti ajat muuttuvat ja käytöstavat globalisoituvat. Milloinhan joku hyvä käytöstapa valtaisi alaa, vaihteeksi?

  VastaaPoista
 5. Ehkä siellä käyvätkin turistit aukomassa sepallustaan? Niitä oli liikkeellä käsittämättömät määrät. Joka tapauksessa rannat vaikuttivat hylätyiltä, ei siellä kukaan oleillut, vaikka olisi voinut kuvitella, että helteisessä kaupungissa joen läheisyys tarjoaisi henkireiän.

  VastaaPoista
 6. Löysitkö jonkun oman suosikkikirkkosi Roomasta? Millainen oli matkan hengellinen anti? Halajaako mielesi uudelleen Roomaan? Olisi kiva lukea/katsoa enemmänkin reissutunnelmiasi.

  Kirppu

  VastaaPoista
 7. No tuota, minä oikeastaan vain ahnehdin kaikkea sitä kauneutta ja kävin lukemattomissa toinen toistaan kauniimmissa kirkoissa, eikä niistä oikein mikään päässyt kohoamaan suosikiksi, ei edes Pietarin kirkko vaikka se oli kyllä aika kerta kaikkisen upea. Ehkä tuo Ignatius Loyolan kirkko oli läheisin siksi, että Ignatius on niin tärkeä tyyppi minulle.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!