torstai 19. syyskuuta 2013

Sain unessa kirjallisen menestyksen avaimet ja jaan ne nyt teidän kanssanne

Unessa Ääni sanoi minulle: 
Sinä kirjoitat epäkaupallisista aiheista kaupalliseen tyyliin. 
Moni kirjoittaa kaupallisista aiheista epäkaupalliseen tyyliin. 
Opettele kirjoittamaan kaupallisista aiheista kaupalliseen tyyliin, niin sinä menestyt. 

(Olen niin innoissani tästä oivalluksesta, että jaoin tämän jo facebookissa ja kokeilin jatkotwiittausta, koska enkelin unessa antama tiivistys ei sittenkään ollut riittävän tiivis twiittiin)


Share/Bookmark

18 kommenttia:

 1. Enkeli on selvästi ajan hermolla. Sopeutuvaisia nuo enkelit.

  Luen täällä Pietarissa Hannu Mäkelän kirjaa Pushkinin enkeli, jossa runoilija sanailee suojelusenkelinsä kanssa kuolinpäivänään ennen kaksintaistelua. Olen vasta alkupuolella kirjaa, joten en tiedä, millainen enkeli se Pushkinin enkeli loppujen lopuksi oli.

  VastaaPoista
 2. Ai näin enkelit puhuvat? Oletko varma, ettei se ollut enkeliksi naamioitunut kustannustoimittaja? Ainakin omissa unissani ihmisten ulkonäkö muuttuu usein radikaalisti. Eräässäkin unessa äitini oli homo mies, mutta eipä aikaakaan, kun tunnistin homomiehen äidiksi... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei se ehkä ollutkaan enkeli, vaan vanha vihtahousu.

   Poista
 3. Mikä on kaupallinen aihe?

  VastaaPoista
 4. Jotta tulee varmasti kaupallinen menestys, täytyy ensin perustaa se kirjailijoiden kaunistamisklinikka. Siellä tuleva naispuolinen menestyskirjailija leikataan, muokataan, värjätään ja maalataan, jotta hän muistuttaa menestyskirjailijatarta, jonka voi lähettää mainostamaan teostaan.

  Mieskirjailijan taas kuuluu olla hiukan rähjäinen, jännittävä tyyppi, jolla on pussit silmien alla, kumara ryhti, tukka harventunut tai ainakin huonosti leikattu, kulunut puku, sillä työmies on työnsä näköinen. Olen nähnyt komean mieskirjailijan viimeksi silloin, kun Paul Aster oli nuori. Mutta hän näki silloin nälkää. Vasta harmaantunut väsyneen näköinen Auster on menestyskirjailijaksi sopiva.

  Mutta naisen tulee olla pirteä, rusoposkinen, hoikka, hymyilevä, olipa hänen työnsä mitä hyvänsä, traktorin ajamista NL:n loputtomilla viljavainioilla tai tiiliskiviromaanien kirjoittamista joka vuosi kevyellä naisenkädellään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kauniit ihmiset saavat markkinaetua, mutta joskus rumienkin ihmisten kirjat saavuttavat suurta myyntimenestystä. Luulisin. Olenko väärässä?

   Poista
 5. Hah hah, tuo oli hyvä AA. Siis kaupallinen aihe onkin kirjailijan ulkoinen habitus.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, kyllä on jo pitkään ollut trendi, että kirjailijan tärkein teos on kirjailija itse. Kiinnostavalla myydään sitten ne kirjat, ikään kuin kylkiäisinä.

  Tämmöinen kyyninen aatos tulee mieleen aina joskus..

  VastaaPoista
 7. Koetetaan ajatella kaikki parhain päin. :) Tärkeintä on, että kirjailijat kunnioittavat toisiaan, antavat kaikenlaisille kirjailijoille mahdollisuuden.

  VastaaPoista
 8. Mahtava idea! Kumma, kun kukaan ei ole keksinyt tätä aiemmin.

  Lue sinäkin kohuttu fiktiivinen romaani "Viimeinen kesäni R-kioskin myyjänä."

  19-vuotias Milla tapaa Fazerin nuoren myyntiedustajan, Sampon, R-kioskillaan. Sampo tarjoaa Millalle palan Fazerin sinistä. Milla rakastuu heti, sillä maku palauttaa hänet lapsuuteen rakkaan mummon luo, joka tarjosi hänelle aina Marlin marjamehua. Lisäksi Sammolla on vielä samanlaiset Guccin lasit kuin Millalla. Näin vahvasti Milla on tuntenut viimeksi vain BioRexissä uusinta Timo Koivusalon elokuvaa katsellessaan. Nuoret ajelevat Jopopyörillään jo samana iltana meren rannalle ja lukevat siellä yhdessä Helsingin Sanomia. Romanttinen kohtaaminen muuttuu kuitenkin painajaismaiseksi. Kuka voisi korjata Sampon IPhonen, jonka päälle Milla vahingossa käy makaamaan? Entä kuka on salaperäinen Veera, joka hänkin pitää Sampon tarjoamista suklaanäytteistä?

  VastaaPoista
 9. Hienoa! Vähän kuin Sinkkuelämää!

  VastaaPoista
 10. Entäs ajankohtaisuus? Tuohon mahtavaan kaupalliseen formaattiin voisi ehkä laittaa: Viimeinen syksyni Tiimarin myyjänä.

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kanadalaisen myyrän siivoojan muistelmat.
  virheen korjaus.:)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!