sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Myykö vai eikö myy?

Viime vuonna myytiin yli miljoona kirjaa vähemmän kuin vuotta aiemmin, uutisoi yle. Ihan erikseen vielä todetaan, että kotimainen kaunokirjallisuus ei vedä.

Toisaalta Anna Baijars kustantajana julkisessa Facebook-päivityksessään erittelee näin:

Kustannusyhdistyksen tarkennetut luvut viime vuodelta kertovat, että kaunokirjallisuuden kappalemääräinen myynti kasvoi kuusi prosenttia. Kotimainen proosa kasvatti myyntiään 11%, kotimaiset lastenkirjat 7%, käännetty kaunokirjallisuus 7 % ja ja käännetty nuortenkirjallisuus niin ikään 7 %. 

Miten se nyt mahtaa olla, vetääkö vai ei vedä? 

Minulla on nyt sellainen strategia, että turvaan entistä tietoisemmin kirjastolaitokseen. Sanastokorvaukset ovat nimittäin mullistaneet maailmankuvani. Mutta jotta voisin olla täysverinen viihdekirjailija minun pitäisi luopua uskonnollisten ja yhteiskuntapoliittisten asioiden kommentoinnista vastakarvaan. Luulen, etten kuitenkaan pysty siihen, koska maailman silittäminen vastakarvaan on yksi keskeinen syy siihen miksi minusta tuli kirjailija.

Tuossa Ylen uutisessa mainittiin, että filosofia, psykologia ja rajatieto ovat kasvattaneet myyntiä. Kuuluvatkohan värityskirjat tähän segmenttiin? En nyt edes ala puhua siitä, mitä minä ajattelen sellaisen kansakunnan henkisestä tilasta, joka hankkii aikuisten värityskirjoja ja hoitaa stressiä tai mitä nyt sitten hoitaakin tuhertamalla väreillä ääriviivojen sisäpuolelle.

Susukin teki värityskirjan, tosin tässä on sentään muutakin sisältöä. Joten jos on pakko hoitaa stressiä värityskirjalla, niin suosittelen tätä! Kirjaa myy vaikkapa adlibris.

Share/Bookmark

2 kommenttia:

Kerro mitä mielessä!