maanantai 29. maaliskuuta 2010

Pääsiäistä kohti

En ole kertonut paastosta, koska on tuntunut ettei siitä ole kerrottavaa. Valitsin niin lievän paastoamisen muodon, ettei se ole vaikuttanut elämääni. Mutta viime yönä näin unta, että otin kahvilassa yrttiteetä. Liottelin pussia kuumaan veteen ja sitten kun join, huomasinkin liottaneeni veteen irtokarkkeja.

Sokerista ja pullasta kieltäytymisen lisäksi olen ollut koko vuoden ilman viinan pisaraa. Mietin siitäkö johtuu, että talvi tuntuu niin loputtoman pitkältä. Viinattomuus on silti tehnyt hyvää. Nukun nykyään paljon paremmin, joskin viime yönä nukuin huonosti, koska kesäaikaan siirtyminen sekoitti rytmit.

Ehkä sekin vaikutti, että sain eilen ikkunasta katsella miten Kakolanmäki loimotti punaisena. Juuri kun Myllysillan vajoaminen menetti kiinnostavuutensa, Turku pääsi taas valtakunnan uutisiin. Myös Kanervan syntymäpäiväsotkuja pengotaan. Uskottava se on, kaikki vitsaukset tulevat Turusta.

Share/Bookmark

21 kommenttia:

 1. Turky palaa, mutta vanha etelä vain tanssii. Frankly, my dear - en piittaa hittojakaan kaupungistanne.

  Toista on sisämaan reippaissa teollisuuskapungeissa. Sillat kestää ja palohälytykset laukaisee vain mustamakkaran käry.

  VastaaPoista
 2. Noinko tylysti sitä suhtaudutaan isänmaan entiseen pääkaupunkiin, kulttuurin kehtoon.

  VastaaPoista
 3. Vain verbaalinen kömpelyyteni estää sen, että pilkkaisin vielä armottomammin. Nääs.

  VastaaPoista
 4. Mistä tuon yhden Turkuviha? Minä pidän Turusta: takana historia, kauniita vanhoja rakennuksia ja joki kaupungin keskellä on oikea joki. Ja meri tietenkin, vaikka se onkin kauempana. Kaupunki ilman meren läheisyyttä ei ole oikea kaupunki.

  Pääsiäisestä sen sijaan en suuremmin välitä. Paitsi vapaapäivistä. Ne mahdollistavat mm. kirjoittamisen.

  VastaaPoista
 5. Kaupunki ilman meren läheisyyttä ei ole oikea kaupunki.

  Silkkaa jumalanpilkkaa! Juuri tuollaista voikin odottaa turkulaisesta näppäimistöstä.

  VastaaPoista
 6. Siperiina sen sanoi !

  Merenrantakaupungit ovat oikeita kaupunkeja. Ja lisäksi: Turku on ainoa eurooppalainen kaupunki Suomessa, sillä täällä osataan asua kuin monen polven kaupunkilaiset. Jumalanpilkkaa on se ellei tämän vertaa ymmärrä. Nih.

  Tuosta tulipalosta: taisi tulla varas lähtö 2011 tapahtumaan, koska vasta ensi vuonnahan Turun piti palaa.

  VastaaPoista
 7. Mun superjäreä paastoni kesti kaksi viikkoa, sitten romahdin, ja aloin syömään juustoa ja lopulta kaikkea muutakin eläinperäistä eli ei ollut nöyryyttä mulla riittävästi. Vähän jopa epäilen että liian raju ruokavalion muutos oli yksi syy jonka vuoksi uuvuin sairaslomalle, mutta toki vain yksi.

  Karkki, sokeri ja alkoholipaastot tekevät ihmiselle hyvää. Pahin makean tuska on helpottanut ja kohta onkin karkkilakkoa takana jo neljä kuukautta.

  VastaaPoista
 8. Ai niinkö siinä kävikin Karpalo. Olen ollut siinä hyvässä uskossa, että paastoa edelleen pontevasti. Juuri eilen ajattelin ihaillen ankaraa paastoasi. Täytyy sanoa, että oma syömishäiriö- ja muukin häiriöhistoriani oli syynä siihen, että valitsin omaan paastooni matalan profiilin. Karkkilakkosi on ihailtava pitkä. Itsellä on suunnitelmissa langeta pääsiäisenä.

  Hahhah Hirlii, turku palaa tosiaan!

  Siperiina, se on totta, että Turussa on paljon luonnonihmeitä.

  Voi tuota Utumiestä, kun se on katkera turkulaisille onnenpekoille.

  VastaaPoista
 9. Ihmettelen, miksi ihmisen pitäisi olla mukamas jokin -lainen taikka -läinen. Pidän monista Suomen paikkuknnista ja vielä vähän useammista en pidä. Olen asunut elämäni varrella niin monella paikkakunnalla, etten kehtaa sitä kertoa, tosin Turussa en koskaan. Ja tehnyt matkatyötä koko maan alueella ja liikkunut vapaa-aikana siellä sun täällä.

  Olen suomalainen ja maailmalla eurooppalainen. En kuitenkaan sidottu turpeeseen yhdellekään ainoalle paikkakunnalle Suomessa. On vain ihmisten rajallisuutta väittää, että jollain yhdellä ja ainoalla paikalla voi olla jokin erityinen merkitys.

  VastaaPoista
 10. Minäkin pidän kovasti Turusta. Sillä on loistavia historiallisia nähtävyyksiä ja kiinnostava sijainti.

  Mutta Turulla on ollut kova kohtalo kautta aikojen. Tulipaloja, vihollisten hyökkäyksiä, veljesvihan aiheuttamia kauhuja (tarkoitan tässä Erik ja Juhana Waasaa).

  VastaaPoista
 11. Heh, minä täällä nauraa rätkätin Utumiehen Turku-jutuille :) Vanhana Tamperelaisena nääs antaa arvoa täällä Lounais-Suomessa, Turun kupeessa, tutulle Tre-Tku -vastakkainasettelulle ja vänkäämiselle. Sen voi oikeastaan ottaa kohteliaisuutena, Haesalaiseton sellainen sekalainen mikstuura, juuretonta sakia, ettei niistä edes maakuntahuumoria tai -pilkkaa synny.

  VastaaPoista
 12. typo: Hesalaiset on
  -lentsu

  VastaaPoista
 13. Lentsu, tamperelaisten ja turkulaisten kissanhännänveto on tosiaan minulle tuttua, koska samaa nokittelua harrastavat myös raumalaiset ja porilaiset. Kai se jostain henkisestä sukulaisuudesta kertoo, että tuollainen vänkäys jaksaa kiinnostaa.

  Siperiina, ei kai pidäkään, jos ei kerran ole itse henkisesti luutunut minkään paikkakunnan edustajaksi. Minäkin uskon, että kaikilla maailmankolkilla on viehätyksensä, myös Suomen sisällä. Itse olen käytännössä osoittautunut aika nurkkakuntaiseksi. Se ei ole ollut tarkoitus, mutta olen vain huomannut liikkuneeni elämäni aikana hyvin pienellä alueella.

  Anna, joo kyllä kaupungin historia varmasti jollakin tavalla näkyy turkulaisten mentaliteetissä. Siis niiden, jotka ovat aitoja turkulaisia, meikäläistä ei voi laskea siihen sakkiin.

  VastaaPoista
 14. Lentsu,
  Hesalaiset onkin muualta tulleita, esimerkiksi Tampereelta ja kauempaakin, ne ei oo sieltä kotosin. Ei niiden mikään juuri olekaan siellä.

  (sit on niitä joille se on himakaupunki)

  VastaaPoista
 15. Kah, alkoholipaastolla olen minäkin ollut vuoden alusta. Ja laskiaisesta pääsiäiseen ilman punaista lihaa, ja nyt hiljaisen viikon olisi tarkoitus olla ilman lihaa (juustosta, maidosta ja munista mä pidän ihan liikaa).

  Tai alkoholinkin kanssa olen sellaisella "juon hyvästä syystä" linjalla, ja hyväksi syyksi ei lasketa sitä että tekee mieli. Maun vuoksi olen siemauksia ottanut muiden laseista...
  Lihattomalle linjalle on vaikea mennä, mutta kyllä nuo siat ja naudat voisi ehkä jättää pitempäänkin ja huomattavasti vähemmäksi. Pari kertaa on iskenyt himo sellaiseen oikein mehevään meetvurstiin mutta muuten ei tätä ole kauheasti edes itse noteerannut...

  VastaaPoista
 16. hdcanis, olen toistakymmentä vuotta ollut jo lihaton, ja suosittelen. Vähitellen siihen tottuu niin ettei lihaa oikein edes osaisi syödä. Ja tuon viinan kanssa minulla on sama juttu. Jos sellainen tilanne tulee, voin ottaa. En yritä enkkaa, mutta olen huomannut, että viinattomuus tekee hyvää mielelle.

  VastaaPoista
 17. Hesarissa on ollut juttua, kun se yksi toimittaja jahtasi citykanin, pisti sen sitten odottamaan pataan pääsyä ja viikonlopulla kanivainaa sinne pataan päätyi. Oli kanipadan ohje kaikilla mausteilla.

  Siinä oli minusta vähällä tulla kasvissyöjä, jotenkin se oli niin paksua.

  VastaaPoista
 18. Citykanihan on mitä luomuinta ruokaa, kunhan se on pyydetty ilman rääkkiloukkua ja listitty nopean tuskattomasti :) Onnellisempi se pupu on varmaan ollut kuin tehosikalan asukas.
  Mä en voi jättää lihaa, kun jostain syystä keho ei ime kasvirautaa eikä edes lääkerautaa. Veriletut on kavereita, ilman niitä näännyn väsymykseen.

  Mullakin on ollut karkkilakkoa pääsiäiseen asti, sitä on liikkeellä! Nyt on jo kulhollinen suklaamunia odottamassa (ja luonnetta kasvattamassa). Huomenna käyn niihin käsiksi, aahh. Myönnän, olen suklaaholisti.

  VastaaPoista
 19. Hei Anu! tehosikaloiden sikoihin verrattuna melkein kaikki ovat kyllä onnekkaita:-(
  Mutta pakko kai joitakin eläimiä on joskus tappaa. Mutta että pitkäperjantaina käsiksi suklaaseen, vaikka silloin pitäisi kärsimyksen huipentua! Kyllä taas ollaan niin maallistuneita että.

  VastaaPoista
 20. Mjoo, jos itse pitäisi tappaa, mun lihansyönti rajoittuisi riistaan (sitä ennen pitäisi oppia ampumaan TODELLA tarkasti). Onneksi lähi-K-marketista saa usein luomulihaa.

  Minä maallistuin jo 18-vuotiaana, eli heti kun omin luvin sai häipätä kristikunnan helmasta... En tosin pääsiäismunansyöntipäivien (hee, uussana?) maksimoinnin takia, mutta ne on tietysti kiva bonus ;)
  Eli lauantaina sitten sinäkin saat syödä suklaamunia? Toivottavasti olet varautunut, Leafin ihanat suklaarakeet alkaa ainakin tällä suunnalla olla joka putiikista loppu! :(

  VastaaPoista
 21. No en ole varautunut. Tänään kävin kaupassa, mutta ostin vain kanelikorppuja, en muistanut tuota suklaa asiaa. Olen tauon aikana oikeastaan vieraantunut suklaasta, eikä se ehkä pääkiusaukseni ole koskaan ollutkaan. Jos tarkkoja ollaan, niin paasto pitäisi päättää vasta sitten kun lauantai vaihtuu sunnuntaihin. Minulla se kyllä käytännössä päättyy huomenna, koska menen äidin luo kylään, ja hän ei myöskään piittaa näistä kristikunnan perinteistä, joten siellä on varmaan pitkäperjantain kunniaksi pöytä pistetty koreaksi. Onneksi paastoperinteeseen kuuluu, että vieraanvaraisuutta ei saa paaston vuoksi hyljeksiä, vaan pitää kiitollisena syödä mitä annetaan...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!