lauantai 6. maaliskuuta 2010

Silta yli synkän virran

Huomasin aamukävelylle lähtiessä, että Myllysilta oli pahasti notkahtanut, ja suljettu liikenteeltä. Tuohtuneita turkulaisia seisoskeli sillan pielessä selittämässä, mikä sillan rakentamisessa oli mennyt alunperinkin pieleen. Tuli sellainen vaikutelma, että heidät olisi kannattanut palkata valvomaan sillanrakennustyömaata, niin tällaiselta olisi vältytty. Kyllä kansa tietää.

En tunne sillan historiaa, en tiedä kuka sillan suunnitteli, kuka vastasi rakennustöistä, mutta ajattelin notkosiltaa katsellessa, että onneksi se en ollut minä. Olisi ikävä huomata tehneensä jotain niin tyhmää, kuin sillan joka romahtaa.

Voi tietysti olla, että arkkitehdin maine tästä vain kasvaa. Eihän Aallonkaan maine siitä kärsi, että Finlandiatalon seinät kupruilevat, että Paimion sairaala on epäkäytännällinen, ja Lakeuden ristin akustiikka ahterista. Pisan tornikin on kuuluisa siksi, että se on kalteva. Voisiko Myllysillan maine kasvaa siitä, että se painuu yhä enemmän notkolle ja viistää lopulta veden pintaa? Voisiko siitä tulla Turun maamerkki?

Tästäkin notkahduksesta koituu meille turkulaisille maksettavaa. Vieläkö voisi haudata toriparkkiajatuksen ja päättää tehdä kunnon sillan mieluummin?

***
Malmin Polgara oli lukenut hyvää kirjallisuutta, eli muutama sana Pelastusrenkaista.
Ja hiukan pitemmin Kirjavinkeissä.

Share/Bookmark

6 kommenttia:

 1. JEEE!

  Hyvä että tulee tämäkin märkäpaise näkyviin. Vanhat sillat kestävät, mutta nämä nuoremmat ovat jo alunperin olleet susia, vaikka miljoonia on mennyt.

  Toivokaamme, että jokin hätkähtää päättäjissä. Kaupungissa ei tarvita toriparkkia ellei ole kunnon siltojakaan autoille.

  VastaaPoista
 2. Siellä sillanpielessä oli oikeaa urheilujuhlan meininkiä. IHmisiä selvästi virkistää tällainen koettelemus.

  VastaaPoista
 3. Ihan selvästi :).

  Kävin sunnuntaikävelyllä ja kansanjuhlan tuntua ilmassa. Itseasiassa olen kuullut kantaturkulaisilta tästä sillasta monia juttuja, että oli täysi susi alunperin jo, sitä piti heti alkuun jo korjata. Etten siksi ihmettele näitä riemun tunteita. Täällä eläessä on oppinut monenmoista ... ;)

  VastaaPoista
 4. Ravintolaivassa myytiin "Romahduskahvia".

  VastaaPoista
 5. Hehee, tuollaisessa karnevalisoinnissa on kyllä jotain kaunista :)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!