torstai 8. maaliskuuta 2012

Auta siskoa kehitysmaassa!

Samalla kun toivotan hyvää naistenpäivää, muistutan että 25 eurolla on mahdollista ostaa ammatti kehitysmaan naiselle. Tämä onnistuu esim. Kirkon ulkomaan avun kautta. Osta kaverille Toisenlainen lahja.

Hankkimalla Naisten Pankin Ammatti-lahjan autat kehitysmaiden naisten aseman ja toimeentulon parantamista. Naisten Pankin Ammatti-lahjasta saaduilla varoilla tuetaan kehitysmaiden naisten yrittäjyyden ja toimeentulon kehittämistä kestävän kehityksen periaattein. Ammatti-lahjan kaikki lahjoitukset ohjataan Naisten Pankin rahaston kautta perille kehitysmaihin.Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. Kirsti, autan sillä tavalla, että otin jo viisi vuotta sitten kummiTYTÖN Ghanasta. Halua hänelle koulutuksen, joka on ainoa tie ulos pakkoavioliitoista, miehen vallan alta yleensä sekä myös pako ympärileikkauksista.

  Oikein kaunista naistenpäivää sinulle!

  VastaaPoista
 2. KIrjailijat voivat tukea tyttöjä ja naisia myös sillä, että kuvaavat maailmaa myös tyttöjen ja naisten näkökulmasta. Luin juuri esittelyn kirjastasi Majavakevät, joka kertoo kahdesta maahanmuuttajasta, joista toinen on majava ja toinen tyttö.:)

  Naistenpäivän unohdettua taustaa:
  http://blogisisko.blogspot.com/2012/03/naistenpaivan-vietto-alkoi-amerikassa.html

  VastaaPoista
 3. Leena, TUO on erittäin hyvä tapa:-)
  Minullakin oli pari kummilasta, tyttö ja poika, mutta kun pääsivät jaloilleen, en ottanut enää uusia. Epäsäännöllisten tulojeni vuoksi minua aina vähän ahdisti, että onko rahaa juuri silloin, kun maksut erääntyivät.

  Totta turiset Anna:-)

  VastaaPoista
 4. Hyvää naistenpäivää näin jälkikäteen ja uskaltaisiko sitä toivottaa vaikka hyvää miesvuotta!

  VastaaPoista
 5. Joka päivä on naistenpäivä ja joka vuosi on hyvä miesvuosi:-)

  VastaaPoista
 6. Nuo "erilaiset lahjat" kuten esim. se vuohi-kampanja ovat minusta paljon parempi tapa auttaa kuin raha, koska raha harvoin päätyy sille joka sitä tarvitsee, ja nämä vuohet ja koulutusmahdollisuudet ym. ovat paljon konkreettisempia ja voivat saada aikaan parempia reaktioita. Näin joskus dokumentin naisista Intiassa joita tuetaan maksamalla heille työstä, niin naiset saadaan pois kotoa miehen vallan alta ja myös alempikastiset voivat saada tarvittavaa koulutusta. Intiassa ikävä kyllä kastijärjestelmä on edelleen niin voimakas että ihmiset alistuvat sille kärsimyksistä huolimatta.

  Sitten kun toivottavasti joskus tulot vakiintuvat haluaisin ottaa kummilapsen, mieluiten tytön, jota auttaa alkuun. Erityisesti AIDS-lapset koskettavat koska monet heistä ovat jääneet yksin pienempien sisarusten kanssa hyvin nuorina. Siten myös yhä nuoremmat tytöt päätyvät prostituoiduiksi koska ei ole muuta keinoa hankkia ruokaa perheelle, ja kierre jatkuu.

  Haastoin sinut "5 asiaa jotka ostaisit jos sinulla olisi kaikki maailman rahat" -meemiin. Osallistumistapa on vapaa, eikä sitä ole pakko tehdä!

  VastaaPoista
 7. Ainakin asia itselle konkretisoituu eri tavalla kuin jos vaan pistää rahan keräyskippoon eikä tiedä mitä sitten tapahtuu.

  Kiitos haasteesta, vastataan:-)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!