keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Päinvastoin tai sitten ei

Nummen kirjapiirissä avasin kirjan syntyprosessia. Kerroin miten korjailen käsikirjoitusta kustannustoimittajan palautteen perusteella. Minulta kysyttiin, että puuttuvatko kustannustoimittajat ihan huippukirjailijoidenkin teksteihin. Minä sanoin siihen tietenkin, että MINÄHÄN OLEN HUIPPUKIRJAILIJA MITÄ TE OIKEIN KUVITTELETTE!!!!!!

Voicelta tulee uusintana Seinfeld. Aviomies ystävällisesti nauhoittelee niitä minulle. Tänään katselin sellaisen jakson, jossa luuserina tunnettu George ryhtyi tekemään kaiken päinvastoin kuin siihen asti. Hän tilasi kahvin sijasta teetä ja sen sijaan että olisi ollut kohtelias ihmisille, hän olikin röyhkeä ja sanoi suorat sanat. Ja katso, uuden strategian avulla löytyi ihana tyttöystävä ja unelmien työpaikka. Pitäisiköhän ryhtyä itsekin viettämään päinvastoin päiviä?

Oli kuinka tahansa, olin lukupiirissä ihan oma itseni. Ihmiset kommentoivat reippaasti ja mielestäni tunnelma oli hyvä. Alkoi taas tuntua, että minun pitäisi lähteä kierrokselle maakuntiin  kuin Väyrynen. Heti kun tapaan ihmisiä minulla on tilausta, vaikka pitää myöntää, että välillä keskustelu lähti niin vakaviin teologisiin sfääreihin, että valmistautumattomana vain nikottelin.

Lisäys:

Nummen kirjaston kirjapiirillä on myös blogi, Lukulampun valossaShare/Bookmark

6 kommenttia:

 1. Kerron salaisuuden: olen syntyjäni todella ujo ja pidättäytyvä ihminen. Päinvastoinpäivät ovat tulleet tutuiksi. Useimmat pitävät minua sosiaalisena ja ulospäinsuuntautuneena ihmisenä ja se johtuu siitä, että ylitän itseni joka kerta, kun olen ihmisten parissa. Kun kroppa sanoo, että et varmana uskalla mennä juttelemaan tuolla tuntemattomalle tyypille, minä sanon, että uskallanpa. Kato vaan. Sitten tietenkin käyttäydyn kummallisesti ja päästelen suustani kaikenlaisia sammakoita, koska sosiaalisuuteni ei ole synnynnäistä vaan opeteltua. Kuin norsu tanssisi valssia. Huokaus. No, kukaan ei ole täydellinen.

  VastaaPoista
 2. Hauska kuulla vierailusta tuoreeltaan! Nummen kirjaston lukupiirin vetäjä Maikku kertoo piirin synnystä ja kasvusta Lukulampun valossa -blogissa: http://lukulampunvalossa.fi/2012/03/24/nummen-kirjaston-lukupiiri-pyorii/

  Tervetuloa toistekin!
  t. Dunja Turun kaupunginkirjastosta

  VastaaPoista
 3. Hienoa, nyt heti painattamaan Kirsti-mukeja! ;-)

  VastaaPoista
 4. George-päivät olisivat varmasti kokeilun arvoinen asia. Olisipa mielenkiintoista nähdä miten päivät menee päinvastoin, opetava kokemus takuulla. Avaisi varmasti silmiä monelta kohti.

  Mutta sarjan tuntien, lopulta George mokasi jotain ja homma lätsähti. Niin varmaan kävisi omalta osaltakin.

  VastaaPoista
 5. Magdalena, harjoittelu tekee mestarin. Opeteltu sosiaalisuus muuttuu niin luontevaksi että on melkein kuin synnynnäinenkin.

  Kiitos linkista Dunja, ja tullaan mielellään uudestaankin tietysti.

  Elegia, tosiaan, mukeja.

  Anna, tässä jaksossa George ei ehtinyt vielä munata, mutta Elaine alkoi saada Georgemaisia piirteitä...

  VastaaPoista
 6. Mä haluun Kirsti-mukin!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!