sunnuntai 9. syyskuuta 2012

ja elämä tuli

Olen nyt lukenut Katja Ketun Kätilöä 70 liuskaa!

Vaikea uskoa, että tulen pitämään kirjasta. Kieli on voimakasta ja hienoa, tarina on tärkeä, mutta en pidä romaanin maailmankuvasta. Tämä nyt ei tarkoita mitään muuta kuin että minä en pidä siitä. En siis esitä mitään arvoarvostelmaa ko. teoksesta.

Ja kirjaahan ei voi oikein arvostella jos ei ole lukenut sitä kokonaan. Minulta on sitten turha odottaa mitään jäsentynyttä kirja-arviota, mutta senhän vakilukijat jo tietävätkin.Siis edellyttäen, että joskus pääsen kirjan loppuun. Etenen hitaasti, koska luen niin montaa muutakin kirjaa. Minulla on kesken mm. Marja-Leena Tiaisen Kahden maailman tyttö, sitten lainasin pinon Tenava sarjakuvia. RRRRakastan tenavia, mutta en minä niitäkään ehdi/jaksa lukea kuin pätkissä. Luen myös kirjoituskurssilaisten tekstejä. Aina kun ei tiedä mitä tekisi, voi lukea niitä tekstejä ja miettiä mitä kirjoittajan kannattaisi niille tehdä. Siinähän se aika sitten menee, ei sen lisäksi paljon jaksa paneutua painettuihin kirjoihin.

Olen jo pitkään ollut kypsä lopettamaan blogini, mutta missä minä sitten itseni nolaan jos en saa tehdä sitä täällä? Joskus kauan sitten sanottiin, että hanki elämä.  En ole ajatellut hankkia elämää, mutta niin vain on käynyt, että elämä on tullut. Hyvä tietysti, että edes tässä vaiheessa, vaikka takaseinä jo häämöttääkin.

Huomenna alkaa luennointi. Varsinkin loka-ja marraskuu ovat kiireisiä. Minulla on viisi kurssia tänä syksynä. Toivottavasti ahneella ei ole paskaista loppua, vaan selviän kunnialla.

Niin, blogin voisi vetää jo alas pöntöstä ellei minua vaivaisi sellainen taikauskoinen epäilys, että heti kun olen lopettanut blogin, tulee jokin tilanne, joka ehdottomasti vaatii, että se blogi pitäisi olla. Vaikea kyllä keksiä mikä ihmeen tilanne sekin olisi. 


Share/Bookmark

13 kommenttia:

 1. Eiiiii älä lopeta blogia!!! :( Tää on paras ikinä!
  Mutta en toki tarkoita että tämän pitäisi olla sulle velvollisuus ;) Kyllä me Häiriöklinikan fanit kestetään se, jos sulla on välillä niin kiireitä että päivitystahti on hitaampi.

  Tsemppiä opetustyöhön! :)

  VastaaPoista
 2. Pistä blogi tauolle.. kyllä sen aikana asia kirkastuu :)

  VastaaPoista
 3. Et SAA lopettaa blogiasi!! Se on niin pirtsakka :)

  VastaaPoista
 4. Siis tämä blogi on kyllä KAUKANA pirtsakasta. Tai ehkä muista sitten on pirtsakkaa, kun minä täällä pilaan omaa mainettani... Mutta kiitos kannustuksista.

  VastaaPoista
 5. Tämä blogi on niin rehellinen kuin blogi vain voi olla. Siinä syy, miksi tätä luetaan. Päivitä silloin, kun haluat jotain päivitellä. Mutta ei tätä nyt kokonaan lopettaa voi, maailmankirjat menisivät sekaisin.

  VastaaPoista
 6. Blogi pilaa mainettasi kertomalla että olet ihmisenkokoinen etkä mikään kansakunnan kaapin päällä oleva monumentti kuten jokaisen kirjailijan kuuluu olla...?

  Mutta joo, jos on kiireitä niin päivitä hitaammin/pidä taukoa. Kyllä me yritetään kestää.

  VastaaPoista
 7. Herraisä, ihan säikähdin! Nöyrä pyyntö, älä lopeta blogia. Laita mieluummin vaikka lomalle vähäksi aikaa. Olen lukenut blogiasi alusta asti enkä ole vielä kyllästynyt. Jäisin kovasti kaipaamaan maittavan rehellisiä ja ajoittain herkullisen ironisia pohdintojasi. Ja varsinkin kaikki valituskirjoitukset ovat jotakin niin raikasta tässä ajassa:).

  sanaili Lukijasi (ent. Niitti)

  j.k Aloittelen Kätilöä, mutta eipä ole vielä ainakaan imaissut mukaansa, harmi, sillä odotukseni olivat korkealla

  VastaaPoista
 8. Ei ollut tarkoitus lypsää jatkopyyntöjä, mutta kiitos kannustuksesta!

  Niin, en minä ole blogia lopettamassa, mutta tuntuu vaan että menee väkisinkin niin itsensä toistamiseksi nämä jutut. Pakko oli vähän avautua tällaisestakin asiasta.

  VastaaPoista
 9. Hei, älä edes aattele tommosia, johan tässä pelästyy!

  Sun blogia on ihan pakko seurata, jäis iso tyhjä aukko, jos tykkänään lopettaisit. Ei sun tietenkään tarvi stressata itseäs uuvuksiin, ota paussia ja päivitä sitten kun hyvältä tuntuu. Pääasia, että pysyt kuvioissa kuitenkin. Tämä hartaana pyyntönä uskolliselta lukijaltasi.

  Rehellisyys ja aitous piristää aina. Sä olet ihmisen kokoinen ja aivan mainio sellainen!

  Myötätuulta syksyn rientoihin!

  VastaaPoista
 10. Ai, no eivähän tätä sitten voi lopettaa, jos tosiaan jäisi internettiin aukko... Kiitos tuesta;-)

  VastaaPoista
 11. Ethän lopeta blogia. Varmaan kaikille (niin luulen, itselläni ei ole blogia) tulee tilanne, jossa kypsyy bloginpitoon: mistä keksin uusia aiheita taikka hei, tollekin pitäisi vastata, mitähän taivaan tähden mä sille kirjoitan, eihän se oikeastaan sanonut yhtään mitään.

  Blogisi onnistuneine nimineen on jonkinlainen instituutio, jos nyt verkossa sellaisia on.

  Kätilöä en aio lukea. Otteita tekstistä on kyllä siellä sun täällä, joten jonkinlainen käsitys kirjasta minulla on. En minäkään jaa kirjoittajan maailmankuvaa enkä hänen sisäsyntyistä raivoaan jostain, joka ei ole muulla tavoin laantunut eikä kenties siihen kirjoittaminen auta, jos syyt ovat tiedostamattoman syvällä. Enkä halua lukea mitään aikuispissikseltä, joka suostuu antamaan tekstiä kirjaan nimeltä Pimppini on valloillaan.

  VastaaPoista
 12. Niin minäkin olen ajatellut, että tämä on tosi hyvä nimi blogille. Sen vuoksi ei kannattaisi lopettaa...

  Tuo sisäsyntyinen raivo on varmaankin hyvä havainto. Luulen, että tätä sisäsyntyistä raivoa on nykyaikana paljon liikkeellä ja siksi ihmiset myös kaipaavat tällaisia teoksia, joiden kautta he voivat elää ja vahvistaa tätä raivoa ja ehkä myös kokevat kuuluvansa johonkin sisäsyntyisesti raivostuneiden heimoon. En ihmettele sitä, koska muistan itsekin olleeni ison osan elämästäni erittäin raivostunut. Mutta ehkä se on ikääntymistä, tai kenties viisastumista, kuka tietää, tämän raivon olen kuitenkin itse kadottanut. Ja vaikka ymmärrän, että sitä on, en näe sitä hedelmällisenä tapana suhtautua maailmaan. Vaikka maailma ihmisineen niin raivostuttava onkin.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!