keskiviikko 26. elokuuta 2015

Eläin sekaantuu eläimeen, joten missä mättää?

Kaikkinäkevä sosiaalinen media lennätti silmilleni tämän linkin. Liberaalit, suvaitsevat ja humaanit valtiot ovat aikoinaan edistyksellisyyden huumassaan ensin sallineet ns. eläimiin sekaantumisen, mutta nyt eläimiin sekaantuminen halutaankin jälleen kriminalisoida. Esimerkiksi vapaan seksin mallimaa Tanska on kieltänyt eläinseksin.

Suomi on jälkijunassa, koska ei ole vielä kieltänyt eläimiinsekaantumista ja kuuluu siten samaan kyseenalaiseen sakkiin kuin Unkari ja Romania.

Mietin miksi seksi lemmikin kanssa pitäisi kieltää? En ymmärrä asiaa, koska saahan eläimen aivan laillisesti tappaa ja syödä, eikö seksi nyt ole pienempi paha kuitenkin?

Aika usein nykyään tuodaan esiin, että ihminen on eläin siinä missä muutkin eläimet. Ihminen ei juurikaan poikkea apinasta, meillä on melkein sama geenistö. Myös lituruohon kanssa meillä on yllättävän paljon samoja geenejä. Olemme siis kiistattomasti osa luontoa. Joten miksi emme voisi halutessamme elää parisuhteessa eläimen kanssa? Miksi emme voisi avioitua sen kanssa ja jopa käyttää sitä lisääntymiseen? Eläin voisi varmaankin piakkoin toimia ainakin sijaiskohtuna, vaikka ei omaa dna:taan luovuttaisikaan. Mikä estää?

Varmuuden vuoksi: Ei ole tarkoitus lobata eläinseksin puolesta, tai sitä vastaan. Haluaisin vain ymmärtää MIKSI nyt puhutaan, että eläinseksi pitäisi kieltää, kun juuri on todettu, että ihminen on eläin siinä missä muutkin. Ihminen on osa luontoa ja ihmisen seksuaalisuus ja sukupuoli on moninainen. Mikä tekee sen, että moninaisuuden raja menisi eläimessä? Viisaammat saisivat nyt kaikin mokomin selittää minulle tämän asian ja mieluusti perusteluineen.


Share/Bookmark

10 kommenttia:

 1. Kiellon takana ei ehkä ole moralismi vaan eläinsuojelu. Ihmisseksi voi olla väkivaltaista ja vahingoittavaa ainakin pienikokoisemmille eläimille. anneli

  VastaaPoista
 2. Niin, mutta kun eläimen saa kasvattaa pienissä epämukavissa tiloissa ja sitten tappaa ja syödä. Luulisi seksin olevan pienempi paha. Ja eikö eläinseksiä voisi säädellä samoin, kuin yritetään muuta eläintenpitoa. Määrätään, että ei saa kohdella kaltoin jne.

  VastaaPoista
 3. Eläinseksi on eläintä alistavaa. Eläinseksiä harjoittava mies kuljettaa valokuvassa "koirapuolisoaan" remmissä, niin kuin seksiorjaa ainakin.
  Lihansyönnistä: sehän on luonnollinen asia meille eläimille, joilla on tietynlainen ruoansulatusjärjestelmä. Jos tiikeri tulee vastaan, se popsii meidät karvattomat eläimet suuhunsa. Luonnossa lajit pidetään kurissa syömällä toisia. Pitäisikö perustaa eläinten vanhainkoteja?

  VastaaPoista
 4. Kyllä minusta eläimen syöminenkin on eläintä alistavaa.

  VastaaPoista
 5. Ainoa puolustus eläinseksille on se että 200 miljoonan vuoden takaisten ihmisestä erkaantuneiden lajien kanssa haluaa välkyt järkeillä seksin harrastamista. Vahvasti menee. Sinkkumiehenä on hienoa elää niinkin sivistyneessä maailmassa, jossa naapurin koira on parisuhteessa naapurin tyttöön ja minä vedän käteen.

  VastaaPoista
 6. Pitääkö tässä nyt varmuuden vuoksi huomauttaa, etten itse ole mitenkään sillä kannalla, että eläimen kanssa olisi ihan ok vaikka solmia avioliitto. Mutta olen jotenkin hämmentynyt siitä, että miten tätä asiaa (että se ei ole ok) voi uskottavasti perustella. Ja toistaiseksi siis ei ole tullut minkäänlaisia huomionarvoisia PERUSTEITA tälle monen kokemalle eettiselle tuntemukselle, että eläinseksissä on jotain sopimatonta ja yököttävää.

  VastaaPoista
 7. Tässä kohta voisi taas ohimennen ihan muuten vain mainostaa Teemu Keskisarjan mainiota seksuaalisuuden historiatutkielmaa Kyynelten kallio.

  VastaaPoista
 8. Mua oudoksuttaa se miten kulttuuriin ja maahan sidottua kaikki seksuaalisuuteen suhtautuminen on. Oli sitten kyse mistä tahansa seksuaalisesta teosta, niin se paikka maapallolla, jossa se tehdään on hyvin ratkaisevaa, miten siihen suhtaudutaan ja paheksutaan. Tämä koskee eläinseksiä, raiskauksia, pedofiliaa, itsensä myymistä, alaikäisten keskinäistä seksiä ja mitä tahansa.

  Vaikuttaisi ettei meillä ole minkäänlaista synnynnäistä seksuaalista moraalikoodia ja maassa maan tavalla. Jos jossain on tapana, että nuoret pojat kiksauttaa aasia, niin sitten näin vain on ja se siitä. Paheksuttavaksi se muuttuu vasta sitten, kun se jollain tapaa siirretään muualle esim. kertomalla tavasta toisen valtion sisällä tai jossain Facebookin kiertokauhistuksessa.

  Tutkimusten mukaan ylivoimaisesti yleisintä eläinseksiä on nainen ja koira, joten eläimen vahingoittuminen on sekin niin ja näin. Kauhistelu perustuu paljolti vääriin oletuksiin. Pulunnussintaa eli eläinseksiä, jossa eläin voisi oikeasti vahingoittua on todella vähän, joten eläimen hyvinvoinnin kannalta olet ihan oikeilla jäljillä. Seksi eläimen kanssa on paljon pienempi asia eläimelle kuin eläimen syöminen ja teurastaminen.

  VastaaPoista
 9. Mä olen siis ihan dong, silleen bojojoing, kun mä näen perhosia. Mä tykkään mällätä perhosten päälle. Onko siinä jotain vikaa, kun ne perhoset on sitte ihan mehussa? Mä tolla haavilla otan niit kiinni ja hakkaan kolmen tuuman rautanauloilla perhoset puuhun kiinni vartalosta. Sitten ne pysyy paikallansa. Usein mä akkuporakoneella porailen pieniä reikiä siipiin ja kaikkial, et ne kevenis ja jaksais sitte raskaan kuorman kanssa. Siinä poratessa mä ajattelen aina naisia. Mutta sitä minä vaan, kun tuo minun japanilainen ystävä Kumipuku Ohomultatulijo tykkäsi, että tämä mun touhu on ihan åålright, kun mä kuitenkin päästän ne perhoset flygaa. Mutta sun kirjoitukses sai miettiin eläinseksii ja onko tää oukkei ja mitä sanois Suomen keskusrikospoliisi sekä Anneli Tempakka? Thanks!

  VastaaPoista
 10. Ano 1: Seksuaalinen käyttäytyminen on kaikkialla monimuotoista, mutta kaikkialla sitä myös jollakin tavalla säädellään. Se millä tavalla ja mihin suuntaan, on sitten kulttuurisidonnaista. Esim. täällä meillä ollaan muuten oltu muutama vuosikymmen menossa siihen suuntaan, ettei sitä kuulu säädellä mitenkään, vaan ihmisten pitää antaa toteuttaa omaa seksuaalista monimuotoisuuttaan, kunhan eivät alista toisia. Siksi tämä poikkeus eläinseksin kohdalla pistää silmään.

  Ano 2, toistaiseksi keskusrikospoliisi ei sano mitään, koska eläinseksiä ei ole kriminalisoitu. Mutta jos se kriminalisoidaan, niin sitten ehkä sanoo jotain. Tempakasta en tiedä.

  Mutta edelleen vaikuttaisi siltä, että olemme neuvottomia tämän kysymyksen edessä. Mikä on ihan kiinnostava havainto.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!