maanantai 10. elokuuta 2015

On vapauttavaa tulla vedetyksi ulos omasta itsestä

Olen ollut lomalla, paitsi että olen muokannut Pientä kirjaa Hemmingistä, ja se olisi tarkoitus saada ulos vielä tämän syksyn aikana. Käsikirjoitus on nyt toisella esitarkistajalla ja katsotaan mitä hän sanoo, ensimmäinen sen jo hyväksyi. Hemmingin elämässä on episodeja, joista kutkuttaisi tehdä sarjakuvia, mutta tämä kirja on eräänlainen kuvitettu essee, ei sarjakuvateos.

Muuten olen lomaillut, mikä on tarkoittanut rankkaa fyysistä työtä, olin mm. viikon köksänä Stella Maris nimisessä leirikeskuksessa Lohjalla. Työpäivät alkoivat noin 7.15 ja jatkuivat n. 22.30 asti, mutta iltapäivällä saattoi kyllä olla parin tunnin lepotauko, jonka käytin poimimalla metsästä mustikoita. Leirillä oli nelisenkymmentä teiniä ehkä kymmenestä eri maasta. Henkilökunta oli puolalais-ranskalais-ruandalais- intialais- irlantilais-suomalainen. Suomeksi toki toimittiin, mitä nyt välillä vähän piti solkata englantia asioiden selvittämiseksi. Viikko meni ilman, että ehdin ajatella yhtään omaa henkilökohtaista ajatustani ja se jos mikä oli vapauttavaa.

Olen siis tänä kesänä kaksi kertaa päässyt totaalisesti irti itsestäni (no en kai ihan totaalisesti, mutta tuntuu siltä). Ensimmäinen kerta oli heinäkuun alun vaelluksella ja toinen kerta oli tämä ns. vahvistusleiri. (Vastaa luterilaisten riparia). Mutta  nyt, kuten sanottu, olen taas kotona ns. sorvin ääressä, enkä muuta teekään, kun ajattelen niitä omia ajatuksiani. Ehkä niihin on kuitenkin tullut jokin uusi kulma. Ainakin tunnen virkistyneeni kesän aikana.


Isä tuo pari lasta kasteelle samalla kun kuljettaa muuta tarpeellista tavaraa korvesta keskustaan (Kuvitusta Hemming-kirjasta)

Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Kuulostaa kiinnostavalta, inspiroivalta ja rauhoittavalta. Itse odottelen niitä omia irtiottoja, eli kesälomaa vielä. Jos syksyllä keksisi jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään jos. Kokemuksen rintaäänellä vakuutan, että kannattaa järkätä itselleen kunnon breikki. Eikä sen tarvitse olla ajallisesti pitkä, laatu ratkaisee...

   Poista
 2. Hemminkiä odotellaan jo innokkaasti, ehtiikö kirjamessuille?

  VastaaPoista
 3. Ooh, ihanko joku odottaakin... No jos minusta on kiinni niin ehtii, mutta välttämättähän se ei ole minusta kiinni. Minusta se on hyvässä jamassa, kuvat tehty, teksti kasassa jne. Jos esitarkastaja ei viivyttele, saan elokuun puolella lähetettyä opuksen eteenpäin. Mutta miten ehtivät ja jaksavat tiedotuskeskuskuksen työjuhdat sitten tehdä viimeistelyn, KATThan tämän sitten kustantaa ja vastaa viime kädessä painotuotteen laadusta.

  VastaaPoista
 4. Joo, oli vasta puheena että ilmeisesti KATTilla on muutama muukin julkaisu tulossa joten saa nähdä mitkä ehtivät syksyyn ja mitkä jouluun...mutta ilolla kyllä tervehdittiin kun mainitsin että tällainen on työn alla :)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!