keskiviikko 13. tammikuuta 2010


No jotain positiivistakin. Kuulin, että Pelastusrenkaita valmistuu painosta tänään tai huomenna. Onhan se aina hienoa, kun yksi työ on taas paketissa.

Avioerosta miellyttävä oppimiskokemus? Naispappi Matleena aloittaa jälleen ihmissuhteiden peruskoulun


• Mainio jatko-osa kiitettyyn Pappia kyydissä -romaaniin

• Viihderomaani modernin naisen haasteista ja monipuolisista rooleista äitinä, naisena, pappina, rakastajana…

Kustantajan sivuilta varastin esittelytekstin.

Voisin lisätä, että kirjassa käsitellään keski-ikäisen naisen suhdetta itseään 15 vuotta nuorempaan mieheen, ja sivutaan myös yhtä kirkon kuuluisimmasta "kipupisteestä", nimittäin suhtautumista homoseksuaalisuuteen.

Tiedän joitakin ihmisiä, jotka suorastaan rakastavat sanaa kipupiste tällaisissa yhteyksissä, siksi hipsukat tuohon sanaan.

Share/Bookmark

21 kommenttia:

 1. No voihan himputti, sä sitten sait kirjoitettua nuoremman miehen ja vanhemman naisen suhteesta. Tämä on pakko lukea. Kai tämä on itsenäinen jatko-osa, koska mun on häpeäkseni tunnustettava, että pappia kyydissäkin on vielä lukematta.

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon! Tämä pitää heti hankkia. Olet rohkea tyttö ja se on hieno juttu kaikenlaisten junttilan einarien keskusteluja kun tulee seurattua.

  Edelliseen postaukseesi mietin moneen kertaan kommenttia, mutten saanut sitä sorvattua. Ajatus oli se, että eikö aina luovankin työn pitäisi olla ns. kaupallista eli käydä kaupaksi? Niinhän maailman sivu nimekkäimmätkin maalarit ja säveltäjät ovat tehneet: maalanneet "rahapuita", teettäneet oppilastöitä omissa nimissään, tehneet tarvittaessa pinkan etsauksia, säveltäneet kansaan meneviä rallatuksia yms. voidakseen elättää perheensä ja luoda sitä vähemmän kaupallista. Näin minua ainakin nimimerkki Läheltä asiaa seurannut perheenjäsen on valistanut.

  VastaaPoista
 3. Onnea Kirsti, onnea. Olen tänään kuunnellut, välillä vilkuillut telkkariin, kun sieltä tulee Kirjojen Suomi, joten monelta kantilta on tulvinut tietoa kirjoista ja kirjailijaelämästä, mm. Kirjailijan tehtävä on vain kirjoittaa ja pysyä hengissä (Raittila). - Sinä kyllä ehdit tehdä monenmoista ja taas tuli romaani uunista ulos. Olet hyvissä sielun ja hengen voimissa, joten mainiosti menee. - Sitten ohjelmassa tuli vielä sellainen viesti, että pitää kirjoittaa samantapaisia kirjoja tasaiseen tahtiin. Alle kahden vuoden välein pitäisi uuden kirjan tulla markkinoille, niin kustantaja tietää ja yleisö tietää, mitä tuleman pitää ja kustantaja pystyy arvioimaan menekinkin jo etukäteen, joten tilastot voi päivittää jo vuoden etuajassa (Köngäs). Lausuntoja en muista sanatarkasti, mutta suurinpiirtein noin se meni.

  VastaaPoista
 4. Oletpa sinä ahkera. Onneksi olkoon!

  Sylvi

  VastaaPoista
 5. No voihan himputti Karpalo, niin sain. Mutta himputti vieköön, vaikka yritin tehdä tästä itsenäisen, niin jatko-osa on aina jatko-osa.

  Villiviini, se on varmaan vanha vääntö tuon taiteen kaupallisuuden kanssa. Jollakin tavallahan sen taiteen on tehtävä kauppansa, sekin on tavallaan kaupallisuutta, että tekee vaikutuksen apuraharaateihin, ja saa elämäänsä rahoituksen sitä kautta. Kiitos kannustuksesta!

  Salme, sepä se masentaa kun se menekki niin hyvin voidaan arvioida. Kerran olisi kiva yllättyä positiivisesti. Juur nyt on tietysti mennyt ihan hyvin, kun projekteja on joka lähtöön ja rahaa tulee joka tuutista, vaikka summat on tietty pieniä.

  Kiitos Una!

  VastaaPoista
 6. Meinasin kirjoittaa kiva, mutta kun se on jo tuolla.

  Kirjoitankin: ki vaki va.

  VastaaPoista
 7. Onnea ja menestystä! Ajankohtaisia teemoja, niitä näyttää olevan ilmassa muuallakin - ellei Heini Junkkaala ole sinun nimimerkkisi:)http://www.kansallisteatteri.fi/media/index.php?we_objectID=371

  VastaaPoista
 8. Onnea tätäkin kautta. Hipsukat, ihana sana lainausmerkeille.

  VastaaPoista
 9. Onnea - ja tulee kiire kirjakauppaan!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kiitos kiitos Leena, Lentsu ja Sokea kana!

  Niin ja kappas joo, tuon Kristuksen morsiamen vois oikeesti käydä kattomassa.

  VastaaPoista
 11. Ei auta muu kuin mennä lainaamaan se ykössosa, eiköhän sen nyt jo saa, vaikka sun kirjat ovatkin kovin varattuja.

  Ton kristuksen morsiamen haluaisin myös minä nähdä ehdottomasti.

  VastaaPoista
 12. Ota positiivisena vaikkapa se, että kotokirjastosta etsin kirjojasi ja sieltä löytyi vain yksi (-> 1 kpl) - Pappia kyydissä. Eli menekkiä olisi, kirjastoissakin ,D
  *jaksuhalipaitulicrocseja*

  VastaaPoista
 13. No tuollaisia*jaksuhalipaitulicrocseja* en ole ennen saanutkaan. Kiitos Polgara!

  Koskas mennään Karpalo? saiskohan sinne lippuja.

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea! Sinulla on ihan oma 'niche' suomalaisessa kirjallisuudessa.

  Sanalle 'niche ei ole kunnon vastinetta suomessa. Se tarkoittaa tilannetta tai toimintaa, joka sopii erityisen hyvin henkilön mielenkiinnon kohteisiin tai luonteeseen.

  (niche= found her niche in life.)

  VastaaPoista
 15. Kirjasi on aiheiltaan kiinnostava. Täällä maaseutukunnassa on monta naispappeutta vastustavaa....
  Pitääpä lukea, kun saan sen käsiini.

  VastaaPoista
 16. Anna, minulla on sellainen muistikuva kuin koulussa olisi biologian tunneilla puhuttu kasvien ekologisesta nissistä, tms. olikohan vähän samansuuntainen juttu.

  Siitä vaan kirjastoon, Rosina:-)

  VastaaPoista
 17. siinä on enskari muistaakseni joskus maaliskuussa ja omapohja on tosi pieni vain 100 katsoja tms. joten lipun joutuu kyllä varaamaan ainakin jos meinaa tänä keväänä nähdä, mutta veikkaan että jatkaa myös syksyllä kuten omapohjan jutut usein. Tosi mielelläni lähtisin just sun kanssa. Katellaan.

  VastaaPoista
 18. Kirsti,

  suomessa sanaa 'niche' käytetään nähtävästi lähinnä biologiassa ja liiketaloudessa ja varsinkin mainonnassa (nimenomaan 'niche'). 'Nissi' vaikuttaa oudolta, en ole kuullut sitä aikaisemmin, sillä en ole lukenut biologiaa koulussa.

  Tarkoitin kuitenkin sitä merkitystä, joka sanalla on englannissa noiden suomessa käytettyjen merkitysten lisäksi: turvapaikka, oma kodikas pesä. Sana 'niche' tuleekin vanhanranskan verbistä, joka tarkoittaa 'tehdä pesä'.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!