sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Ylösnousemuksen voimassa pestyt ikkunat

Pääsiäinen ei ole mennyt ihan oikeaoppisesti. Viime yönä olin kyllä vigiliassa. Juttelin sen jälkeen ihmisen kanssa, joka oli lähdössä porukoittensa kanssa syömään uunissa vigilian ajan hautunutta lammaspaistia. En syö lihaa, enkä varsinkaan yöllä, koska tykkään yöllä nukkua, mutta silti hiukan harmitti, että tuollainen hurmos jäi minulta nyt kokematta. Oma paastoni meni plörinäksi, eikä ole mieltä mässäillä jos on joka päivä jo muutenkin mässäillyt.

Aloin pestä ikkunoita. Osa ikkunoista on pesty viime keväänä, mutta osa jäi silloin pesemättä. Korjaan nyt laiminlyönnin. Ikkunoiden pesemisessä ei sinänsä ole juuri mieltä, koska ei tarvita kuin yksi vesisade, ja ilman siitepölyt ym. röhnät ovat jälleen näköesteenä.  Odottelen itsepeseytyvästä lasista tehtyjä ikkunoita.

Jokin kirkkaus häilähti sielussa pestessäni pois parin vuoden takaista nokista tomua.

Illalla tulee vieraita. Ruokalistan suuret suuntaviivat ovat jo päätettynä, mutta vielä siellä on pientä liikehdintää. Kumpi olisi parempi alkuruoka, keitto vai salaatti. Harmittaa, että ostin vahingossa väärän värisiä servettejä. Pitäisikö vielä käydä kaupassa. Lähikauppa on auki joka päivä, mutta pyhinä vaatii erityistä kärsivällisyyttä jonottaa kasalle, kaljanostajien jono on pitkä.

Sekin vähän harmittaa, että kaikki viinipotut ovat punaviiniä, vaikka nyt olisi kyllä voinut maistua jokin skumppakin. Toisaalta punkkuvalikoima on kyllä lohdullisen monipuolinen.

Hyvää pääsiästä kaikille tasapuolisesti. Aurinkomme ylösnousi, paistaa voittovuorelta, lauletaan lestadiolaisvirressä.

Share/Bookmark

3 kommenttia:

 1. Ikkunoiden pesu on hyvin symbolinen ja pääsiäiseen sopiva teko.
  Tarjosin oman perheen pääsiäisaterialla eilen illalla alkuruoaksi bataattikeittoa. Helppo: bataatit kuoritaan, keitetään, soseutetaan ja laitetaan kermaa keitinnesteen lisäksi. Koristeeksi jotain tuoretta yrttiä, vaikkapa persiljaa. Keltainen ruokalaji.:)

  Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Ei meilläkään ole pääsiäinen mennyt ihan oikeaoppisesti. En ole pessyt ikkunoita kuitenkaan, mutta olen koko tähänastisen pääsiäisen katsellut kissojen parittelua, kun kissallani Ruskalla on ollut kollivieras. Melkein joka kerta, kun menen "morsiuskamariin", parittelu on menossa tai alkaa. Tänään kolli lähtee ja sitten täytyy siivota ja tuulettaa kamarissa, koska sieltä leviää aikamoiset hajuaromit koko taloon. Ikkunoita en siellä kyllä meinaa pestä.

  VastaaPoista
 3. Virkistävät harrastukset sinulla Paula, toivottavasti tulee kauniita pentuja:-)

  Anna, bataattikeitto on tosiaan kaunista ja hyvää.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!