tiistai 17. heinäkuuta 2012

Se on inhimillisen kosketuksen puutetta, kun velkasaldo on taas kasvanut

Katselin ruotsalaiselta kanavalta keskusteluohjelmaa, jossa mainittiin tutkimuksesta, jonka mukaan ihminen palauttaa kirjalainansa ajoissa, jos kirjastonhoitaja koskettaa hänen käsivarttaan puolentoista sekunnin ajan kirjaa lainatessa.

Ymmärrän tämän hyvin, vaikka itse olenkin alkukangertelun jälkeen tyytyväinen kirjastoon, jossa asioidaan vain automaattien kanssa ja kaikki inhimillinen kosketus ja kanssakäyminen on rajattu minimiin. Kirjastonhoitajat ne vain piileskelevät siellä hyllyjen välissä. Kukaan ei puhu mitään, mutta koneella käydessä huomaan velkasaldoni kirjastoon taas kasvaneen viiteen euroon.

Tulkaa joku koskettamaan, kun käyn seuraavan kerran lainaamassa jotain. Tai sitten minun pitää lopullisesti siirtyä kirjakauppojen ja varsinkin divarien asiakkaaksi.

Share/Bookmark

10 kommenttia:

 1. Huh huh. Aargh, mitä vielä. En kyllä silti kosketa. Mutta jutella voin. Ja näyttää peukkua, jos lapanen on pahasti maassa.

  VastaaPoista
 2. Lähikirjastossa ihminen tulee edelleen ihmisen lähelle. En tiedä sitten kuinka kauan. Mutta jos (lähes) kaikki kirjat voisi lainata ekirjana, niin en kirjastoon enää menisi. Niin paljon en kaipaa kontaktia!

  VastaaPoista
 3. Minulla on melkein aina palautukset ajoissa (parin viime vuoden aikana on tainnut yksi leffa olla päivän tai kaksi myöhässä) eikä ole kukaan hiplannut kirjastossa...

  VastaaPoista
 4. Jenni, juu, ymmärrän aika hyvinkin tuon halun pidättäytyä ylimääräisistä kosketuksista.

  Anne, sinä siis edustat tuota pelottavaa uutta sukupolvea, joka ei kaipaisi paperista kirjaa, mikäli se lakkaisi olemasta...?

  Hdcanis, respektiä tuosta. Minä olen ihan toivoton tässä asiassa.

  VastaaPoista
 5. Koskettaminen voi aiheuttaa yllättävän reaktion. Se voidaan tulkita seksuaalisena kiinnostuksena. Kannattaa harkita, milloin sitä voi käyttää.

  VastaaPoista
 6. Kannattaa aina varata kirjoja, jolloin saa asioida tiskillä mukavien nuorten miesten tai kivojen vanhempien leidien kanssa - joskus jopa pitkäänkin jutellen. Suositan siis eli varaa joku uutuus tai todella vanha kirja, kaukolaina tms. Jo vain on kontaktia ja kosketusta ;)

  Ja tiedoksi, että koska Vuodatus ei toimi, märinäalustani sijaitsee osoitteessa www.polgara.blogit.fi . Tervetuloa vaan!

  VastaaPoista
 7. En kaipaisi. Jos vain ekirjoina saisi kaiken ja järkevään hintaan. Lukijalla lukeminen vaan on kätsyä. Paperikirjahan on esteettinen esine (parhaimmillaan todella kaunis ja herkullinen), mutta se vie myös tilaa ja kerää pölyä.

  VastaaPoista
 8. Apua! Jos aletaan hiplata tai halata kirjastossa, siirryn sähkökirjoihin.

  VastaaPoista
 9. Ei sulla, KE, ole tullut mieleen että uusisit lainasi kotitietokoneesi äärellä, istutu sen edessä muutenkin.

  VastaaPoista
 10. Ensimmäinen ano, joo näinä aikoina varsinkin kannattaa olla varovainen.

  Polgara, kiitos vinkistä.

  Olet uuden ajan airut, Anne.

  Anneli, olen kyllä vähän samoilla linjoilla.

  Ano2, kaikenlaistahan sitä tulee mieleen, ei siinä mitään.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!