keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Sushimättöä heinäkuun kunniaksi

Monet uudet mahtavat asiat valuvat elämäämme niin, että eliitti alkaa harrastaa sitä. Slalom, golf, jooga ovat olleet joskus tällaisia asioita. Niistä kailotetaan jokaisessa aikakauslehdessä ja televisio-ohjelmassa. Kailotuksen myötä eliittiharrastukset muuttuvat rahvaan huviksi menettäen samalla osan siitä gloriasta, joka niillä alunperin oli.

Kun taksikuskit alkavat antaa sijoitusohjeita tietää laman olevan ovella.

Tein tänään elämäni toisen kerran sushia, joten voinen nyt julistaa lopullisesti päättyneeksi ja kuopatuksi sen aikakauden, jolloin sushi oli fiksujen ihmisten kulinaarista urheilua. Tuosta riisimerilevärullasta on viimeistään nyt tullut kansanmättöä, jota tarjoamalla kukaan ei voi enää briljeerata ja esiintyä gastronimian etuvartiona.

Hiukan liikaa taisin laittaa wasabitahnaa, mutta muuten olivat maistuvaisia. Sitä mietin, että pitäisikö kokeilla onnistuisiko sushi tavallisesta puuroriisistä.

Share/Bookmark

10 kommenttia:

 1. "Kun taksikuskit alkavat antaa sijoitusohjeita tietää laman olevan ovella."

  Aika monilla, siis todella monilla, suomalaisilla työttömillä alkaa olla jo, siis on osakesalkku, ja siksi tuo että taksimiehelläkin sellainen on, ei ole mikään ihmejuttu sinänsä. Osinkotuloista saa mukavasti lisäsärvintä ja sehän on ihan Nalle Wahlroosin hengen mukaista meininkiä. Turhaan hänkin moittii laiskoja suomalaisia. Suomen valtiollekin halutaan lainata rahaa nolla korolla - sehän tulee isänmaan kukkaroon se.
  Eikö?

  VastaaPoista
 2. Niin, siksi eliitti varmaan jo sijoittaa muualle kuin osakesalkkuihin, arvaan. Siis koska kaikilla jo on se salkku.

  VastaaPoista
 3. Olisin mieluummin ollut tykkäämättä sushista, se tuntui ajatuksena niin hipster-ruoalta. Vähän niin kuin latten juominen. Enkä edes syö kalaa. Eivätkä viljat (riisi mukaan lukien) oikein sovi minulle. Mutta silti ihastuin sushiin. Teen sitä pari kertaa vuodessa, mutta yleensä tilaan.

  VastaaPoista
 4. Onnistuu hyvin ihan tavallisesta Risella-puuroriisistä. Ja sushit ovat hyviä, niitä kannattaa askarrella jonkun kaverin kanssa, jos sellaisen omistaa. Mukavaa ajanvietettä.

  VastaaPoista
 5. Maija, myös kasvissushit ovat hyviä. En oikein edes tajua mikä niistä tekee niin maukkaita.

  Merja, hyvä tietää. Seuraavaksi kokeilen risellaa.

  VastaaPoista
 6. Mutta matka maailmalta kaikenkansanmätöksi kesti kuitenkin parikymmentä vuotta.
  Se on vähän kuin huhu kulkee -leikki eli sushinakin tarjotaan hiukan mitä sattuu.
  Lenkkimakkarasusheja odotellessa.

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 8. Tokihan se vie aikaa. Minäkään en varmaan tänä päivänäkään ole saanut oikein alkuperäistä sushia, kuten en myöskään pitsaa, enkä varmaankaan edes karjalanpiirakkaa, vaan tällaisia jokanaisen suuhun sopivia sovelluksia.

  VastaaPoista
 9. Minulla on tästä huhu kulkee -sushista omakohtaisia kokemuksia. Kun äkillinen sushinhimo iskee, ostan graavilohta, kieputan sen riisin ympärille ja kastan soijaan, wasabiin ja säilöttyyn inkivääriin.
  Vähän sama kuin vetäisi lenkkimakkaraa suoraan paketista, mutta helpottaa hetkeksi...

  VastaaPoista
 10. Aah, mukava kuulla, että muillakin on tuollaisia epäortodoksisia ruokailutapoja...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!