torstai 18. heinäkuuta 2013

Lomalukemisto

Lomalukemisena minulla on Barbara Demickin Suljettu maa. Pohjois-Koreaa on tullut äimisteltyä aina kun se on päätynyt aiheeksi johonkin uutisvälähdykseen, mutta tajusin tietäväni todella vähän tuosta salaperäisestä maasta, sen kansasta ja johtajista. Suljettu maa tarjoaa pientä paikkausapua tähän tilanteeseen.

En esim. ollut tiennyt sitä, että Koreassa oli ollut vireitä kristillisiä yhteisöjä, jotka tuhottiin. Ihmiset tapettiin tai ajettiin maanpakoon ja sen jälkeen otettiin uskonto propagandakoneiston käyttöön. Kim-Il sungista tehtiin tietoisesti jumalhahmo. Ovelaa.

Kirja on kiinnostava, se on kirjoitettu kuuden loikkarin kertomusten pohjalta. Koska itse olen myös kapitalismin kriitikko, välillä vähän särähtää, kun kapitalismi esitetään niin auvoisesti. Onhan se tietenkin hienoa, että Etelä-Korealla menee taloudellisesti hyvin. Mutta esimerkiksi pikaruokaketjujen maailmanvalloitusta voisi mielestäni pitää ihan huumebisneksen veroisena rikoksena ihmiskuntaa vastaan.

Share/Bookmark

2 kommenttia:

  1. Kurkistus Koreaan.
    http://joonasheiskanen.wordpress.com/?s=korea

    VastaaPoista
  2. Guy Delisle'n sarjakuvakirja Pjongjang oli tästä todellisuudesta irrottava intensiivinen matka toiseen todellisuuteen.

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!