lauantai 27. heinäkuuta 2013

Tsemppiä Snowdenille, toivottavasti saat turvapaikan

Uutisissa kerrottiin eilen Yhdysvaltain oikeusministerin luvanneen  ettei Snowdenia odota kidutus eikä kuolemantuomio, jos hänet luovutetaan amerikkalaisille. Vähän järkytyin tuosta lausunnosta, koska tätä ennen minulle ei ollut tullut mieleenkään, että Snowdenia voitaisiin kiduttaa, tai että hänet voitaisiin tappaa. Siis Yhdysvaltain hallinnon toimesta. Uutisen kuultuani tajusin, että sellainenkin mahdollisuus voisi olla. Jos olisin Snowden, niin tuollainen lausunto ei minua juuri lohduttaisi. 

Ja hyppäys Suomen menneisyyteen. Mannerheimkin kannusti punaisia antautumaan kansalaissodassa ja lupasi, että valkoiset eivät tapa vankejaan. Ja kuinkas sitten kävikään.Share/Bookmark

13 kommenttia:

 1. ”Vapaussota on VAPAUSSOTA. Onneksi Suomi säilyi itsenäisenä. Punaiset ryhtyivät kapinaan vaaleilla valittua eduskuntaa vastaan aseet kädessä.”
  ”Montako sataa tuhatta suomalaista olisi tapettu sosialistisessa Suomessa, jos punaiset olisivat voittaneet.”
  ”Miksi puhutaan vain punaisten teurastuksesta myös valkoisia tapettiin haettiin kotoa ja murhattiin raaasti”
  Kansa puhuu/YLE

  VastaaPoista
 2. Oikeassa olet. Jos yksi vallanpitäjistä lupaa jotakin, niin ei ole taattua, että muutkin toimivat niin. Päätökset ja lupaukset voidaan perua. Demokratiassa on niin, että yksi ei määrää. USA:n lainsäädäntö on monimutkaista eikä vastaa aina meidän oikeustajuamme.
  Olen muuten ruvennut kulkemaan hautausmailla katsomassa sankarihautoja ja kaatuneitten kaatumisvuosia sekä laskemassa heidän lukumääriään ja ikiään. Etsin hautausmaailta myös muistokiviä, joihin on kaiverrettu punaisten kaatuneitten, kuoleitten, kadonneitten ja teloitettujen nimet. Kivet muistuttavat kipeistäkin asioista, että tapahtumat eivät toistuisi.

  VastaaPoista
 3. Miten sitä sanotaankaan. Kun historia toistaa itseään, se on ensimmäisellä kerralla tragedia ja toisella mikä? Komedia? Parodia? Mutta siis välillä tuntuu kyllä, että todella vaikea on huolehtia siitä, etteivät tällaiset asiat toistuisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä, sotatilaa siis, luodaan ja rakennetaan koko ajan. Sen muoto vain vaihtelee.

   Viholliskuvat ovat yksi valmennuseväs siihen. Väkivaltaa ihaillaan ja siitä haetaan voimaa mielikuvissa sekä fantasioissa. Sitten tarvitaan vain oikea henkilö/henkilöt joka omaksuu sotamiesasenteen ja sotaisan ideologian viholliskuvineen kaikkineen. ABB Norjassa oli sellainen, hän ei toiminut/ei toimi yksin, sanoi hänen asianajajansa dokkarissa mikä tuli joku päivä sitten.

   Näitä tämänkaltaisia sota-ajatuksia ruokitaan ja viljellään niin paljon nykyisin, että ihmettelen sitä ettei tämän enempää ole joukkosurmia ja muita väkivaltatekoja.

   Jos haluaa torjua sellaiset ajatukset, sellaisten tekojen toistumisen, niin varmaan kannattaa tarkkailla omia ajatuksiaan ja mielikuviaan. Minkälaisten ajatusten vallassa oma mieli on milloinkin ja päättäväisesti torjua ne joiden takana ei ole viisasta olla.


   Poista
  2. On niin vaikea aloittaa itsestä kaikenlaisten typeryyksien perkaaminen. Muista ihmisistä aloittaminen on paljon palkitsevampaa..

   Poista
  3. Heh. Näinkö on, todella?

   Poista
 4. Sisällissodat ja kapinat jättävät hirveitä jälkiä. Yhdysvaltojen sisällissodasta on kulunut jo yli 150 vuotta, ja edelleen pohjoisvaltiot ja etelävaltiot ovat monessa mielessä kuin kaksi eri Amerikkaa.

  Mutta jonkun täytyy siirtää kansallisen eripuran perinne lapsilleen ja nuorisolle yleensä, ei se muuten säilyisi. Ovatko syyllisiä media, vanhemmat vai poliittiset puolueet, jotka kalastavat sen avulla äänestäjiä?

  Tästä tulee mieleen eräs tapaus Kroatiasta. Lensimme Zagrebista Dubrovnikiin , ja pienen hotellin omistaja tuli itse meitä vastaan lentokentälle autollaan ja kertoi koko matkan heidän sisällissodastaan. Se oli ollut hänelle hirveä kokemus. Ennen sovussa olleet naapurit yhtäkkiä sodassa toisiaan vastaan.

  Etelä-Afrikka on selvinnyt ilman verenvuodatusta paljolti Desmond Tutun ansiosta. Mutta mitä tapahtuu, kun Tutu ja Mandela molemmat kuolevat?

  VastaaPoista
 5. "Mannerheimkin kannusti punaisia antautumaan kansalaissodassa ja lupasi, että valkoiset eivät tapa vankejaan. Ja kuinkas sitten kävikään."

  Tykkäsin erittäin paljon tästä kommentista jostain syystä. Siinä on joku syvä totuus... Snowdenin juttu on kuitenkin minusta vähän kummallinen. Onko hän aito "paljastelija" vai onko tuo taas kerran joku salaliitto, hm. historia näyttää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin ihan uutta, ainakin minulle:

   http://nationalinterest.org/commentary/snowden-the-us-russian-spywar-8668

   Poista
 6. Tämä vain paranee. Venäläinen vakoilija Anna Chapman on kosinut Edward Snowdenia.
  http://www.kaleva.fi/mielipide/kolumnit/edward-snowden-vakoilijoiden-uuden-sukupolven-edustaja/636751/

  VastaaPoista
 7. Todellisuus on tarua ihmeellisempää.

  VastaaPoista
 8. New York Times kertoo, että Snowden on saanut vuodeksi turvapaikan Venäjältä.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!