keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Messias Trump

Niin noista Amerikan vaaleista vaan, että silloin, kun Obamaa valittiin ensimmäisen kerran, kaikki oli ihan että hiphurraa, musta presidentti, mahtavaa. Minulle ei ole vielä valjennut mitä kauhean ihmeellistä on Obaman aikana tapahtunut edistystä maailmassa. En väitä, että hän olisi ollut katastrofikaan, mutta oliko hän esimerkiksi saamansa Nobelin arvoinen? Ja onko värillisten ihmisten asema paljonkin parantunut Amerikassa Obaman kautena? Mikä oli siis sen asian merkitys, että saivat sinne nimenomaan värillisen presidentin.

Nyt sitten itketään, kun tuli Trump, eikä tullut Clinton. Erityisesti itketään sitä, kun ei ollut Amerikka vieläkään kypsä sille, että tulisi NAINEN presidentiksi. En oikein tiedä enää, että mikä itseisarvo se olisi saada nainen presidentiksi. Kai pitäisi ainakin kysyä, että millainen nainen presidentiksi saadaan. Minä joka tarkkailen Amerikan asioita vain televisioruudun välityksellä, en ole oikein tajunnut miksi minun pitäisi toivoa sotahullulta vaikuttavaa Clintonin rouvaa presidentiksi.

Mutta nythän sinne tuli se Trump. Oletan, että maailma jatkaa pyörimistään tämänkin jälkeen, mitä nyt osakekurssit vähän sukeltavat. Minullakin on pieni osakesalkku, katsotaan että kuinka sen käy.

Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Kyllä Trumpetti on hyvä.

  VastaaPoista
 2. Ei hän ainakaan ole niin tyhmä kuin Reagan tai Bush

  VastaaPoista
 3. Asuin Yhdysvalloissa viitisentoista vuotta. Afroamerikkalaisilla on rankka historia. Monet amerikkalaiset olivat iloisia Obaman voitosta, koska voitto todisti, että yhteiskunta oli kypsä valitsemaan
  afroamerikkalaisen presidentin. Lapseni kävivät koulua, missä ehkä kolmasosa oppilaista oli afroamerikkalaisia. Lapset olivat Obaman voitosta ihan innoissaan. Toisaalta monet amerikkalaiset olivat
  helpottuneita kun presidentti vaihtui, pitivät Obamasta, koska hän ei ollut Bush. Obaman ensimmäisen kauden alussa ilmapiiri oli pitkästä aikaa optimistinen. Ei sitä optimismia kuitenkaan kauaa kestänyt.


  Trump piti hyvän ja sovinnollisen puheen. Toivotaan parasta!

  VastaaPoista
 4. Kiitos anonyymeille! Ovat tällä kertaa sovinnollisisia. Ja eihän tässä meikäläinen muuta voi kuin toivoa parasta. Hyvää päivänjatkoa kaikille!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!