perjantai 26. helmikuuta 2010

Tarttis tuntea Turkua

Varasin hyvin aikaa ehtiäkseni Indesign-kurssille. Olin katsonut kartasta reitin, matkaa 4,2 kilometriä. Reittikin näytti kartassa selvältä.

Ongelma vain oli siinä, etten Tyksin ohi kuljettuani löytänytkään oikeaa tienhaaraa. Kävelin Hämeentietä eteenpäin, johkaannuin Vanhalle hämeentielle ja aloin kysellä vastaantulijoilta, että missä Vanha littoistentie on. Vastaan tuli opiskelijaneitosia, katsoivat minua kuin kummajaista, ja sanoivat etteivät ole koskaan kuulleetkaan, mutta eikö se ole jossain kaukana.

Ajattelin, että joku varttunut tyyppi pitää löytää. Pongasin kuusikymppisen miehen, ja esitin sille asiani. "Kyllä sinun täytyy pitkään töpsöttää, ennen kuin olet siellä asti", hän sanoi.
Ukko tuuppasi minut sisään varaosaliikkeeseen, "hei pojat toin teille tämmöisen eksyneen tytön" hän sanoi.

He alkoivat miehissä pohtia Vanhan littoistentien arvoitusta. Varaosaliikkeen mies sanoi: "Tunnetko sää yhtään Turkua? Tarttis vähän tuntea." Mutta sitten he viittoilivat eteenpäin, sanoivat tuolla suunnassa. Kyllä vartin ainakin pitää vielä kävellä ennen kuin olet siellä asti. Tajusin, että kävellen myöhästyisin kurssilta.

Tilasin taksin, ja sanoin osoitteen. "No sehän on tuossa nurkan takana" kuljettaja sanoi, ja pöräytti minuutissa Old millin pihaan. Kuutisen euroa tuli maksamaan. Teki mieli mennä niille varaosaliikkeen ukoille sanomaan, että tunnetteko te yhtään Turkua? Tarttis vähän tuntee!

Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. Onneksi me kaikki emme aina palaa ja kuittaile tai meidänluo ei palata ja kuitttailla vaan saamme pitää illuusiomme auttamisesta tai sen yrityksestä!

  VastaaPoista
 2. * me kaikki = en siis tarkoita sinä versus me kaikki muut vaan yleisesti, passiivin korvikkeena me....

  VastaaPoista
 3. Totta toikin Lentsu. Mutta vilpittömästi ihmettelen herrojen huonoa paikallistuntemusta. Kaikki puhuivat selkeää Turun murretta.

  VastaaPoista
 4. Mulle sattui edellissyksynä kohdalle vanha herra joka heti osasi näyttää missä Old Mill on. Hyvin ne sen on kyllä piilottaneet maisemaan.

  VastaaPoista
 5. Merja, sulla oli sitten parempi tuuri mitä mulla.

  Utumies:-)

  VastaaPoista
 6. Nauratti tuo juttusi, koska tilanne tuntui tutulta. Tietä ei aina kannata kysyä täällä, vaikka väitetäänkin ettei kysyvä tieltä eksy.

  VastaaPoista
 7. Mä kuolen nauruun.....tarttee vähä köhiä

  ...vaikka ei sua takuulla lopputilanteessa naurattanu. Oih.

  VastaaPoista
 8. No joo, kyllä mua oikeastaan vähän naurattikin. Ja taksikuskia tuli työllistettyä. Kansantalous nousuun!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!