maanantai 23. tammikuuta 2012

Niinistön naisasia


Jokaiselle meille on tärkeää, että on joku odottamassa kotona, valmistelee ruokaa, silittelee paitoja ja ennen kaikkea hellii, Niinistö tähdentää kertoessaan Jenni-vaimon roolista presidenttikilpailussa.

Tämähän on melkein yhtä hyvä kuin se parin vuoden takainen audi-lausunto. Kiesin toinen teesi: Tarvitsen naista yhä enemmän sellaisiin asioihin, joihin nainen on tarkoitettu, kuten pitämään miestä hyvänä ja olemaan haluttava.

Ehkä kokoomuksen viestintätyöryhmän kannattaisi valjastaa Audi-mies Esko Kiesi Niinistön kampanjaan.
Share/Bookmark

68 kommenttia:

 1. Jenni Haukio tekee kokopäivätyönsä ohella väitöskirjaa Helsingin yliopistoon aiheena informaatioteknologian vaikutus puoluetoimintaan. Tuota menoa hänestä itsestäänkin saattaa vielä tulla Suomen presidentti.

  VastaaPoista
 2. Aaaaarrrrrrghhh! ;D

  Vaikka oikeastaan olen kyllä Salen kanssa samaa mieltä - onhan se mahtavan ihanaa tulla työreissusta kotiin, kun mies on imuroinut, laittanut illallisen valmiiksi ja tulee ovella vastaan hellästi halaamaan 8-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysymyshän oli kuitenkin vaalikamppanjan aikana puolison antamasta tuesta. Tämäkin Saulin lausuma on käännetty päälaelleen.

   Poista
 3. Anna, aivan, mutta Sauli ei ole tainnut tätä huomata vielä.

  Anu, olen kyllä samoilla linjoilla. Ei asiasisällössä vikaa ole, pieni viestinnällinen ongelma syntyy asiayhteydestä ja taustasta, jota vasten tällaiset lausunnot näyttäytyvät niin patavanhoillisina.

  VastaaPoista
 4. Kirsti, mistä tiedät, ettei ole huomannut? On varmaankin rohkaissut älykästä vaimoaan opiskelemaan.

  Sitä olisi varmaan myöskin moitittu, jos Sauli olisi kehunut, miten hän passaa Jenniä.

  Toisiaan voi passata nimittäin vuorotellen. Muistan, miten hauskaa oli olla töissä, kun mieheni oli koti-isä ja huolehti lapsista ja huushollista.

  Vaikka molemmat ovat töissä, he voivat vuorotellen helliä toisiaan. Jalkojen hierontaa, niskanhierontaa. Voi tuoda aamiaisen vuoteeseen. Milloin mitäkin.

  VastaaPoista
 5. No siis viittaan vain tuohon lausuntoon.

  VastaaPoista
 6. Eiköhän tilanne ollut ainutlaatuinen? Presidentinvaalikampanjaa käyvä henkilö taitaa tarvita harvinaisen paljon tukea. Tuskin hän on henkilö, jota pyydetään viemään roskat heti, kun hän tulee illalla kotiin.:)

  VastaaPoista
 7. Minulle tuli heti mieleen se, mitä Niinistö aikoinaan sanoi raiskauksesta avioliitossa ja sen anteeksiannettavuudesta.

  "Luulen, että me jokainen olemme joskus tulleet kolhituiksi ja huomanneet myöhemmin, että ei se ihan niin pahaa ollutkaan" (lähde: http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/119324-kova-syytos-tvssa-–-nain-niinisto-todella-sanoi-1451991)

  Korrekti heppu.

  VastaaPoista
 8. Anna, epäilemättä kaipaa. Mutta epäviisas lausunto Niinistöltä silti.

  Maija:-) Täytyy silti sanoa, että ilmeisesti Niinistöllä on hyvin pullat vaaliuunissa, kun noin kaukaa historiasta pitää kaivella kyseenalaisia lausuntoja...

  VastaaPoista
 9. Eikös Haavistokin sanonut, että on mukava tulla kotiin, kun siellä Antonio odottaa ja sitten syödään yhdessä ja jutellaan päivän tapahtumista. Minua ei tuollaiset lausumat ärsytä yhtään. Ihan normaalia perhe-elämää. Kun toisella on vaativa kausi menossa, on onnekasta, jos sattuu olemaan sellainen puoliso, joka huolimatta omista kiireistä satsaa perheeseen, pohtii Salme

  VastaaPoista
 10. Minusta on ollut kiinnostavaa lukea, että sekä Jenni että Nexar Antonio ovat sanoneet, että he haluaisivat elää "tavallista elämää", vaikka heidän puolisostaan tulisi presidentti.

  Se olisi ihan toista kuin vaikkapa Tellervo Koiviston vuodet presidentinrouvana. Hän on kertonut, ettei osannut enää edes avata ovea itselleen, kun aina oli ollut henkivartijat mukana. Liittokansleri Angela Merkelin aviomies professori Joachim Sauer taas on elänyt tavallista elämää tehden ansiotyötään.

  VastaaPoista
 11. No mikäs sinua Salme ylipäätään ärsyttäisi, kun X-kin lähti kaupungista.

  No joo Anna, nähtäväksi jää mitä tapahtuu, kun jommasta kummasta tulee presidentin puoliso.

  VastaaPoista
 12. "Eikös Haavistokin sanonut, että on mukava tulla kotiin, kun siellä Antonio odottaa ja sitten syödään yhdessä ja jutellaan päivän tapahtumista."

  Joo, mutta yhdessä syöminen ja jutteleminen on kumminkin normaalia pariskunnan yhteiselämää, ja ihan eri asia kuin se että toinen silittää paidat ja laittaa sapuskat valmiiksi pöytään ;)

  Tokihan Sauli varmasti tarkoitti nimenomaan tätä vaalihulinan aikaa, mutta irralleen otettuna tuollainen lausuma kuulostaa lähinnä 50-luvun kotirouvaidealisoinnilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se nyt niin tarkkaa, kuka silittää paidat tai pistää sapuskat pöytään. Ukkini toiseteli lausetta: "Minä teen hänelle avun, joka on hänelle sopiva". Taitaa olla Raamatusta. Ja kyllä vertaaminen 1950-lukuun on hieman ontuvaa. Silloin vielä meidän kulmilla pestiin pyykit pesutuvassa ja huuhdeltiin avannossa. Kaupunkilaisilla oli pulsaattorikoneet. Silitysrauta kuumennettiin puulämmitteisen vuolukiviuunin hellalla. Nyt on ihan sama, kuka napsauttaa pyykkikoneen päälle tai silittää paidat tai kattaa pöydän. Normaalia perhe-elämää. Silloin kun toisella on hektistä työssä, puoliso auttaa. Varmaan Saulinkin perheessä, arvelee Salme.

   Poista
 13. Ylipäätään se kyllä aina jonkin verran vaikuttaa, että kuka jotain sanoo. Yllättävän vähän ihmiset tuntuvat miettivän miten erilainen painoarvo sanoille tulee sanojansa perusteella. Mutta tietenkin tässä on kysymys siitä, että kuinka suopeasti halutaan tulkita Niinistön sanomisia, eikä minua nyt huvita tulkita niitä kamalan suopeasti, koska kuten sanottu, en suin surminkaan tahdo häntä presidentiksi.

  VastaaPoista
 14. Jokainen tietysti valitsee puolisonsa makunsa mukaan, mutta jotenkin hurjalta se vaan näyttää, kun puoliso on n.30 vuotta nuorempi, ihan kuin tyttärensä kanssa liikkuisi. No, Haavistonkin puoliso on kyllä melkein 20v. nuorempi. Toivon mukaan pressan puoliso saisi jatkaa omassa työssään, pressaa tässä valitaan, ei puolisoa kuitenkaan. Tosin Jenni varmaan joutuisi jättämään kokoomuksen markkinointityönsä.

  Voi, kun Haavisto voittaisi. Se olisi merkki suvaitsevaisuudesta ja avarakatseisuudesta, erityistä plussaa myös hänen kokemuksensa kansainvälisiltä kriisialueilta.

  VastaaPoista
 15. Minäkin mietin, että jännästi kummallakin ehdokkaalla on puoliso, joka sopisi iältään omaksi lapseksi. Kyllä minäkin näissä olosuhteissa toivon Haaviston voittoa, vaikka en kyllä muuten varsinaisesti fanita.

  VastaaPoista
 16. "Ylipäätään se kyllä aina jonkin verran vaikuttaa, että kuka jotain sanoo."

  Juuri noin. Toisia kohdellaan silkkihansikkain, toisia lyödään kuin vierasta sikaa etsien ja etsien vikaa ja keksien jotain ilkeää, jos ei muu auta.

  Olen ihan kyllästynyt siihen asenteellisuuteen, jota lehdistö osoittaa koko ajan. Ei ainoastaan tässä tilanteessa, vaan yleensäkin. Minusta sitä on Suomessa erityisen paljon. Lienee marksilaista perinnettä. Tilanne on parantumassa.

  Edelleen ollaan hyvin asenteellisia kuvien ja kuvakulmien valinnassa.
  Se vaikuttaa monesti suorastaan lapselliselta.

  Monesti parjaajat kompastuvat omiin pöksyihinsä.:)

  VastaaPoista
 17. Niin olisihan se, jos heidän perheitään vertailee, ihan kivaa vaihtelua jos Haavisto voittaisi. Niinistö olisi taas yksi eurooppalainen pappa-presidentti, jolla on kaunis nuori rouva tyyliin Ranskan Sarkozy, vaikka heillä ei tosin ole noin isoa ikäeroa kuin Saulilla ja Jennillä. Kornia on se minun mielestäni.
  Eihän Jennin tarvi tehdä väitöskirjaa perse ruvella raataen, eiköhän tuo ole kevyestä päästä tuo hänen työnsä, eikä rahahuolia ole varmaankaan. Ei edes lapsia ole vaivana ja kiusana, niinkuin monilla tuon ikäisillä.

  VastaaPoista
 18. Onhan näitä, Berlusconit ja muut...

  VastaaPoista
 19. Siihenkö se suvaitsevaisuus teiltä loppui?

  VastaaPoista
 20. No minä en ole koskaan väittänyt itseäni kovin suvaitsevaiseksi. Ottaa päähän milloin kenenkin kotkotukset.

  VastaaPoista
 21. Minulla olisi tähän paljonkin sanottavaa, mutta...Anna hermostuu;-)

  Siis ihan kauniisti ja lyhyesti vain, että olen kotoisin sieltä, mistä Pikku-Jenni ja en tunne toista, joka olisi elämässä niin kultalusikka suussa syntynyt. Anna, tästä ei tarvitse herpata, tämä on vain yksi fakta. Ehkä arvostan liikaa selviytyjiä...No, Sauli on omalla tavallaan selviytyjä. En tohdi jatkaa...

  VastaaPoista
 22. Hehheh:-)

  Ja siis tämmöistähän se HENKILÖ-vaalissa on, äänestäjät joutuvat puntaroimaan ehdokkaiden henkilöitä ja silloin alkaa vaikuttaa monenlaiset asiat.

  VastaaPoista
 23. Mikä rikos se on, jos syntyy rikkaaseen perheeseen? Onko Erkki Tuomiojaa ja muita samppanjasosialisteja syytetty usein siitä, että he ovat syntyneet kultalusikka suussa? Olen itse köyhästä perheestä, mutta onneksi minulta puuttuu perisuomalainen kateuden geeni.:)

  VastaaPoista
 24. Pekka kohti presdenttiyttä! Siinä on meille pressa joka tunnetaan arabimaissa ja muuallakin Euroopan ulkopuolella. Hän kokoaa suomalaisia yhteen eikä kuten Sauli joka ei muuta osaa (sen hän kyllä osaakin hirveän hyvin) kuin istua taskulaskin kädessään.

  Media heittää mitä heittää, kummastakin. Pekan äänestäjäkunnastakin on sanottu, että se on enimmäkseen nuorta, mutta tiedossani on useita iäkkäitä (+75 v.) naisia jotka ovat miltei riehaantuneet Pekasta. Eräs iäkäs rouva ilmoitti tarmokkaasti: "NYT eletään 2000 lukua! Siksi Pekka. Hän on sentään herrasmies"

  Pekalla on nyt niin kova noste, että Saulille tämä on kova paikka. Vaikea paikka. Saulia painaa vanha imago: villi ja nuorekas poikamies. Monet muistavat sen. Liian monet.

  VastaaPoista
 25. Vanhat, lihavat ja katkerat akat eivät voi sietää hyvännäköisiä itseään nuorempia naisia. Haavistolla taitaakin olla hyvät mahikset pressaksi, kun mammojen kateus kaataa Niinistön.

  VastaaPoista
 26. Anna, onnittelut kateuskortin esiin vetämisestä.

  Anonyymi I, sinulle voisi olla paikka Haaviston kampanjakoneistossa...

  Anonyymi II, tiedän monta lihavaa katkeraa vanhaa akkaa jotka palvovat Niinistöä ja Jenni-vaimoa:-)

  VastaaPoista
 27. Jatkakaa vain, seuraan mielenkiinnolla tätä keskustelua, terv. tarkkailija Susirajalta (M-L)

  VastaaPoista
 28. Minä vanha akka en ymmärrä, miksi naisena valitsisin presidentin, joka ei pidä naisista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten niin ei pidä naisista?
   Minä ainakin pidän kovasti monestakin naisesta vaikka olen siis itse nainen ja umpihetero eli miehen kanssa parisuhteessa enkä muuta haluaisi suin surminkaan.

   Rakas sydänystävänikin on nainen.

   Tässä menee puurot ja vellit sekaisin, jos aletaan yhdistää seksualista suuntautumista ja jostakin sukupuolesta "pitämistä" tai "ei pitämistä".

   Tiedän monta heteroa sovinistisikaa ja muitakin heteromiehiä, jotka potevat suoranaista naisvihaa ja suurta.

   Poista
 29. M-L, minäkin seuraan mielenkiinnolla.

  Risa, kumpaa tarkoitat? Niinistöllä on usein niin hapan naama, ettei hän näytä suuremmin pitävän kenestäkään, miehistä sen paremmin kuin naisista. Jos taas viittaat seksuaaliseen suuntautuneisuuteen, niin aika pienet mahkut ylipäätään meikäläisillä päästä niihin puuhiin presidenttien kanssa;-)

  Vaikka nappasi Vanhanenkin pääministerinä ollessaan heilan nettipalstalta, että sikäli...

  VastaaPoista
 30. Tämä kaikki oli ennustettavissa jo vuosia sitten. Muistatko, Kirsti, kun puhuin Sinunkin mielestäsi "mahdottomia", kun kirjoitin Kiiltomadossa jo vuonna 2004:
  ["Mekin saamme nyt puhua."]
  -- Minun mielestäni Suomen poliittinen kenttä on sekaisin, sillä puolueet eivät vastaa enää yhteiskunnassa tapahtuneisiin muutoksiin. Sen tähden marksilaisten termien toistaminen vaikuttaa minusta vanhentuneelta jankutukselta, joka estää näkemästä yhteiskunnan todellista tilaa. Yhä useampien on vaikeaa löytää puolue, jota äänestää."

  "Tarvitaan uusjako politiikkaan" oli väliotsikkonani, kun kirjoitin: Nykyinen poliittinen jakaantuminen, pysyminen oikeisto-vasemmisto -taisteluhaudoissa, ei vastaa mielestäni nykytilannetta."

  Vasemmistolaiset olivat raivoissaan. Sain kokea "nettikivitystä" viikon ajan.

  Vasemmisto ei ole uskaltanut muuttua. (vrt tämän päivän Hesarin 'Lipponen ei tarjonnut uutta' A/6) . Keskusta ei ole myöskään uskaltanut muuttua ajoissa.

  Kokoomus osasi muuttua ajoissa. Se on uusi moderni "keskusta", joka kuuluu yhtä hyvin maalaisille kuin kaupunkilaisille.
  http://blogisisko.blogspot.com/search/label/uusjako

  VastaaPoista
 31. "Minä vanha akka en ymmärrä, miksi naisena valitsisin presidentin, joka ei pidä naisista."

  Ei kai presidenttiä sen perusteella valita, kenen kanssa voisi ryhtyä sänkypuuhiin?

  Seksuaalinen suuntautuminen taas ei kovin paljon vaikuta pitämiseen, onhan olemassa aivan raivoheteroja miehiä jotka eivät pidä naisista ollenkaan (paitsi siellä punkassa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palatakseni alkuperäiseen lausuntoon:

   Eikö ketään muuta ärsytä, että Jenni *valmistelee* ruokaa ja *silittelee* paitoja. Ei siis valmista tai silitä, kunhan puuhastelee...

   Tai ehkä hän tosiaan silittelee (ja ennen kaikkea hellii) niitä paitoja, miestä kotiin odotellessaan.

   Poista
 32. Leena, en minä mitään kultalusikkaa löytänyt. Löysin vain lakimies-isoisän, joka oli työn ohella opiskellut ja päässyt yleiseksi syyttäjäksi, kaupunginviskaaliksi. Siis virkamiessukua.

  VastaaPoista
 33. Olen vain miettinyt, miten ehdokkaat arvostavat perinteistä perhettä, mihin kuuluu myös nainen ja lapsia.

  Jotenkin on alkanut tuntua, että nykyään halutaan aina ja kaikessa jotain erikoista, jotta muka ollaan suvaitsevaisia. Naispresidentti oli hieno juttu, olisi nytkin saanut tulla. Mutta täytyykö joka vuosi saada jotain erikoista aikaan, jotta ulkomailla ihailtaisiin Suomen edistyneisyyttä?

  VastaaPoista
 34. Tänään Niinistö ja Haukio kertovat Ilta-Sanomissa, että he ovat tavallisesti kotitöiden hoitamisessa tasavertaisia. Niinistö on parempi "slittäjä".

  VastaaPoista
 35. No niin, täällä sitä edelleen ollaan politiikan kovassa ytimessä.

  Anna, minusta kokoomus ei ole muuttunut muuten kuin että siellä on opittu entistä taitavammiksi sumuttajaksi, ja rahaakin tietysti on pistetty palamaan, Niinistön kamppanja ei ole ollut ilmainen. Rahalla saa ja hevosella pääsee, niinhän se on.

  Täti-ihminen, kieltämättä kiinnittyi huomio tähän silittelyyn, mutta ehkä se on Niinistön tapa puhua.

  Risa, totta tuokin kyllä.

  Anonyymi, hyvä niin:-)

  VastaaPoista
 36. Kyllä raha lentää Haavistonkin kamppanjassa, jos yhdessä illassa lahjoitetaan 100 000 euroa.

  VastaaPoista
 37. Epäilemättä, mutta ekalla kierroksella Haaviston rahat olivat murto-osa Niinistön rahoista. Ja tuskinpa Niinistönkään rahankerääjät jäävät nyt peukaloita pyörittelemään, eli eiköhän sielläkin kassa kilisi. Eikä siinä mitään, näin se demokratia täällä toimii.

  VastaaPoista
 38. "Olen vain miettinyt, miten ehdokkaat arvostavat perinteistä perhettä, mihin kuuluu myös nainen ja lapsia."

  Ei kai se mitenkään sulje pois perinteisen heteroydinperheen arvostamista, vaikka osaisi arvostaa myös niitä muita elämisen muotoja?

  "Mutta täytyykö joka vuosi saada jotain erikoista aikaan, jotta ulkomailla ihailtaisiin Suomen edistyneisyyttä?"

  En minä ainakaan Haavistoa äänestä siksi että hän elää miehen kanssa, vaan siksi että hän olisi mielestäni hyvä presidentti. Ja vieläpä vihreä, joka on aina plussaa :)

  Jos joku äänestääkin Haavistoa vain siksi että hän on "jotain erikoista" (onko _ihan_tosissaan_ jonkun mielestä homoseksuaalisuus vielä jotenkin ällistyttävän eriskummallista?) niin luultavasti jotkut myös jättää äänestämättä häntä juuri siitä samasta syystä.
  Mikä on kyllä mun mielestä kumpaankin suuntaan aika tyhmää, eihän presidentin pätevyydellä ole mitään tekemistä seksuaalisen suuntautumisen kanssa.

  VastaaPoista
 39. Nyt Jenni Haukio on haastattelussa YLEssä

  http://blogisisko.blogspot.com/2012/01/jenni-haukio-ylen-haastattelussa.html

  Toivon, että tuosta linkistä pääsee suoraan.
  Haukio vaikuttaa ihan fiksulta.

  Blogisisko/Anna Amnell

  VastaaPoista
 40. Anna Amnell eilen klo 11.48:

  Nyt tuli suorastaan nolo ohari. Vihreät ovat niin kauan kun minä olen ollut äänestysikäinen - kauan, kauan ennen vuotta 2004 - toitottaneet, että perinteinen vasemmisto-oikeisto-akseli ei enää päde. Aivan samoin kuin sekään ei päde, että epäkohtia tuloeroissa tai yhteiskunnan pystyynjämähtäneissä rakenteissa ja stereotypioissa voivat nähdä vain kateelliset sielut. Kateellisuuskortti on suoraan verrattavissa Hitler-korttiin, jonka merkityksen varmaankin tiedät.

  Minäkin luultavasti silittäisin mieheni paitoja, jos hän omistaisi edes yhden kauluspaidan. Ei se ole tämän jutun ydin ollenkaan. Sinä et näemmä pysty lainkaan ymmärtämään sävyjä Niinistön tai Haukion lausumissa tai tässä keskustelussa. Se lienee ammattikunnassasi melko harvinaista.

  VastaaPoista
 41. Minä tulen äänestämään Haavistoa, koska hän on ammattitaitoisempi hoitamaan ulkopolitiikkaan liittyviä asioita kuin Niinistö. Lisäksi hänen ei tarvitse teeskennellä, hän on oikeasti juuri niin rauhantahtoinen ja vuorovaikutustaitoinen kuin mitä olemme nähneet kuka telkkarista kuka tilaisuuksista kuka mistäkin.

  Haavisto vain yksinkertaisesti on parempi presidentin tehtäviin kuin Niinistö.

  Jännittävät vaalit tulossa! Siitä kannattaa iloita!

  Vahva tunne mulla on kuitenkin siitä, että Niinistön etukäteen ajateltu voitto ei ole mitenkään varma asia.

  Suomalainen on sellainen ettei se tykkää siitä että sen puolesta sinetöidään joku asia ennen kuin vaalit on edes käyty. Se suuttuu ja näyttää todellisen tahtonsa.

  Haavisto on nyt niin kovassa nosteessa suomalaisten keskuudessa, että se tietää painajaismaisia hetkiä Niinistöläisille. Se, että Haavisto on homo, on merkityksellistä toisella tavoin.

  Suomalaiset ovat nyt kahdessa leirissä hetken aikaa. Hitsin hauskaa! Saa puhua politiikkaa oikein sydämensä kyllyydestä.

  Laita Kirsti pressaveikkaus pystyyn täällä, häviäjät saisivat, no vaikka sun kirjojasi ;)

  VastaaPoista
 42. Ano: ”Aivan samoin kuin sekään ei päde, että epäkohtia tuloeroissa tai yhteiskunnan pystyynjämähtäneissä rakenteissa ja stereotypioissa voivat nähdä vain kateelliset sielut. Kateellisuuskortti on suoraan verrattavissa Hitler-korttiin…”

  Suomea on rakennettu etupäässä pohjoismaisen yhteiskuntamallin mukaisesti, ja siihen kuuluu mm se että julkisin varoin tuetaan kaikkien mahdollisuutta koulutukseen ja opiskeluun (vasemmistolla ja työväenliikkeellä on tosin ollut tässä asiassa tärkeä osuutensa).

  Mikäli Suomi valtiona ja yhteiskuntana olisi samanmoinen yhteiskunta kuin esim. nyt Brittien saarivaltio, niin Sauli Niinistö ajelisi yhä traktoria Hankkijan vanha lippalakki päässään Salon seudulla. Hänellä ei olisi ollut mitään mahiksia sosiaaliseen nousuunsa eikä kellään muullakaan köyhyyteen syntyneellä. Jorma Ollilakin kyntäisi peltoa sukutilallaan.

  Se ON ikävää, oikeastaan helkkarin itsekeskeistä ja raivostuttavaa, että nimenomaan tämä asia jostain syystä unohtuu erityisesti Heiltä joita yhteiskunnan satsauksilla on tuettu opinnoissa ja myös muussa elämässä. Että eräs He-joukko on ensimmäisinä karsimassa ja leikkaamassa vähäosaisilta, köyhiltä tai synnyttämässä sekä luomassa sitä lisää.

  Ja niin, kuten Anonyymi sanoi, vetämässä noita naurettavia kateuskortteja esille.

  VastaaPoista
 43. Niinistö ei siedä itseään älykkäämpiä ja osaavampia naisia, ja niitähän nykymaailmassa riittää niin työtilanteissa kuin yksityisselämän puolella. Ministerikollegat yritettiin hiljentää epäasiallisella käytöksellä. Hänen entinen tyttöystäväkin sai osakseen mykkäkoulu-viikonlopun kun meni voittamaan Niinistön tietovisassa. Niinistö haluaa ympärilleen alistuvia naisia. En halua arvojohtajaa, joka ei oikeasti kannata tasa-arvoa.

  VastaaPoista
 44. Hirliin kommenttiin viitaten: sitten on joukko niitä, joille on tässä tilanteessa melko sama, kummasta tulee presidentti (koska molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja).

  Tälleen melko neutraalina on hauska hihitellä tuollaisille intohimoisille häviäjä-voittaja -kommenteille ;) Koko astelma on hölmö ja kannustaa juuri siihen, mihin nämä ehdokkaat eivät kannusta.

  VastaaPoista
 45. Kiitoksia kommenteista. Hassua kyllä tämä postaus on yksi blogini suosituimmista. Kevyellä kädellä yhdistin Niinistön kommentin Kiesin hiukan vastaavaan, ja nyt se on jo ladattu 1500 kertaa, uniikkeja kävijöitäkin melkein tuhat. Mitä opimme tästä, en tiedä. Olen liikuttunut siitä, että ihmiset jaksavat ottaa presidentinvaaleista kierroksia täällä kommenttilaatikon perukoilla, mutta eipä se asia taida täältä paljon edetä. Toivotan kaikille tasapuolisesti vaalionnea.

  VastaaPoista
 46. Joo tietenkin osalle jengistä on se ja sama kuka on pressa tai kuka on eduskunnassa tms. Eikä siinä mitään.

  Suhtaudun politiikkaan vähän samoin kuin urheilufriikit suhtautuvat urheiluun. Politiikka on yhtä lailla taitolaji. Nyt saa katsella ja kuunnella sekä elää mukana mahdottoman hienon taiston.

  Ja sit lopulta: jompi kumpi tulee valituksi ja Suomi palaa arkeen.

  VastaaPoista
 47. Olen seurannut sukupuolten suhteiden kehitystä Suomessa, samalla arkistoiden erilaista lähdeaineistoa 1980-luvun lopulta lähtien.

  Varsinkin viimeiset 10 vuotta ovat osoittaneet, että suomalaisten miesten ja naisten olisi parempi elää erillään toisistaan - omissa yhteisöissään.

  Yhteenvetona totean, että en tule puolustamaan suomalaista naista kun hän on uhattuna tai vaikeuksissa (esim. maahanmuuttajan tekemä raiskaus tai sen yritys, muu väkivalta, onnettomuus tai sota).

  Suomalainen nainen ei enään ole sen arvoinen. Puolustan mielummin aasialaisia Naisia, jotka ovat Naisia, eivätkä verenhimoisia "tasa-arvo" miesvihaajia - niin kuin "vahvat" suomalaiset naiset eli feministit ja heidän hiljaiset hyväksyjänsä.

  Teidän tienne on: Ylpeys, Uho ja Tuho.

  VastaaPoista
 48. Ihmettelen sellaista keskustelua, jossa vedetään kateus-syytös heti esiin, jos ei ole samaa mieltä toisen kanssa. Loppuuko argumentit?

  En ymmärrä, mitä väliä sillä on, onko ehdokas homo vai hetero. Homous on Haavistossa vaan lisäplussa (voisi edistää vähemmistöjen hyväksytyksi tuloa, muidenkin kuin homoseksuaalien), mutta äänestän häntä ihan muiden asioiden vuoksi.

  Luulenpa, että Haavisto voisi olla kokoava voima, joka rakentaa ystävyyttä ja arvostusta myös eri tavalla ajattelevien kanssa. Haavisto ei myöskään edusta rahan valtaa. Ja hänellä on laaja kokemus eri puolilta maailmaa kriisialueilta, ja kansainvälisiä kontakteja, joista on hyötyä presidenttinä. Kieltämättä myös rauhanrakentajan maine on plussaa.

  Hyvä, että Niinistö saa myös vihdoin vasta-argumentteja, kun hän on pitkään saanut jatkaa kuin itsestäänselvänä ennakkosuosikkina, joille muut eivät muka voi mitään.

  Niinistöä en äänestäisi missään oloissa. Onneksi on vaihtoehto, pelkäsin jo, että en pysty äänestämään toisella kierroksella ketään.

  VastaaPoista
 49. Suomalaisten kateus on tunnettu ilmiö. Sen tietää jokainen , ja siitä on tehty tutkimuksia.

  VastaaPoista
 50. Jos jotain vois toivoa tässä presidentinvaalien tuoksinassa, niin sitä ettei ahdasmieliset, homofobiset asenteet tule lähiaikoina kukoistamaan, mitä kyllä hieman pelkään.

  VastaaPoista
 51. "Ja sit lopulta: jompi kumpi tulee valituksi ja Suomi palaa arkeen."

  Näinhän se menee :D

  "Suomalaisten kateus on tunnettu ilmiö. Sen tietää jokainen , ja siitä on tehty tutkimuksia."

  Olisko AA heittää kehiin jotain laajempaa vertailevaa tutkimusta, ts ovatko suomalaiset oikeasti kateeLLISEMPIA kuin muiden maiden asukkaat?

  Mutta jos täällä on paljon kateutta, vähintään yhtä paljon on sitä että eri mieltä oleminen tulkitaan [virheellisesti] kateudeksi. Tai vihaksi.

  VastaaPoista
 52. Outoa mielipiteitteni vääristelyä. Vastaukseni oli Leenalle, joka vihjasi, että Jenni on varakkaasta perheestä Vastasin siihen:

  "Mikä rikos se on, jos syntyy rikkaaseen perheeseen? Onko Erkki Tuomiojaa ja muita samppanjasosialisteja syytetty usein siitä, että he ovat syntyneet kultalusikka suussa?

  Olen itse köyhästä perheestä, mutta onneksi minulta puuttuu perisuomalainen kateuden geeni.:)"

  Kyse ei ollut lainkaan homoudesta. Älkää puhuko asiattomia.

  VastaaPoista
 53. äänestäminen on valinta24. tammikuuta 2012 klo 23.27

  Anonyymi 12:33 PM,

  sitä toivon minäkin. Mutta on sellainen hetero-tyyppi jonka mielen pimennoista nousee kaikenlaista moskaa kun sille sanookin vain sanan Homo. Se on kuin napin painallus ja sitten sitä tulee. Vaan se on heidän päänsisältöä eikä sillä ole mitään tekemistä homojen kanssa.

  Kateus-asiantuntija(t),

  Kyllä se varmaan on se kateus, se todellinen vaiva joka kukoistaa myös Afrikan mantereella kuivuudesta kärsivien ihmisten keskuudessa. Ei sillä veden puutteella ole mitään tekemistä heidän elämänsä kanssa. Kateus se on joka niitä vaivaa.

  Anonyymi 11:59 AM,
  Niinistöä en minäkään äänestäisi. Hän on äärimmäisten kovien arvojen puolustaja, kuten iso osa Kokoomuslaisista on. Se liberaalimpi, humanistisempi, osa Kokoomuslaisista on siirtynyt jo Haaviston kannattajiksi. Haaviston kaikki arvot eivät sovi henkilökohtaiseen pirtaani, mutta tässä kohtaa täysin niiden mukaan ei voi nyt äänestää. Haavisto on näistä kahdesta ehdottomasti se parempi.

  VastaaPoista
 54. Hei Anonyymi, sanoit:" Sinä et näemmä pysty lainkaan ymmärtämään sävyjä Niinistön tai Haukion lausumissa tai tässä keskustelussa. Se lienee ammattikunnassasi melko harvinaista."

  Mikähän minun ammattini lienee?

  VastaaPoista
 55. Älkää kullannuput nyt kuitenkaan alkako täällä nokittelemaan toisianne, se on ajanhaaskuuta.

  Mitä kateuteen tulee, niin vaikka ihminen olisi kateellinenkin, kateuteen saattaa silti kätkeytyä myös aito epätasa-arvo joka hiertää, kuten Äänestäminen on valinta anonyymi toteaa Afrikan kuivuuden suhteen. Siksi erilaisten epäoikeudenmukaisuuden kokemusten kuittaaminen kateudeksi on jonkinlaista henkistä väkivaltaa, onneksi tietenkin lievää kun se tapahtuu tällaisten nettikeskustelujen tuoksinassa.

  VastaaPoista
 56. Kirsti, se on ajanhaaskausta, mutta siihen se näkyy aina menevän, kun muuta ei keksitä.

  Ei pidä myöskään mitätöidä varakkaista perheistä olevien mahdollisuutta toimia yhteiskunnan epäkohtien puolesta eli ei pidä käyttää lyömäaseena sitä, että joku on vaikkapa virkamiensperheestä. Vai pitääkö?

  Maailman parantamiseen on monia keinoja. Siihen tarvitaan asiantuntemusta ennen kaikkea. Hyvän tahdon lisäksi tarvitaan järkeä ja kykyä toimia.

  VastaaPoista
 57. Joo, no minä ajattelen näin: Varakkailla on rahaa, on pelit ja rensselit käytössä, he voivat huolehtia omasta imagokampanjastaan, eikä minun köyhän kirjailijan tarvite puolustaa rikkaita. Puolustan mieluummin itseäni köyhempiä. Mutta kukin tyylillään.

  VastaaPoista
 58. Minun on mahdotonta löytää itseäni köyhempää poliitikkoa. Ehkä kirjailijoista löytyisi joku köyhempi. Mutta hauska tietää, että puolustat minunkin imagoani.:)

  VastaaPoista
 59. Vai itsekäs ja omahyväinen Niinistö? Lahjoitti viime vuonna kansaneedustajan palkkansa verran hyväntekeväisyyteen.
  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010102512579414_uu.shtml?fb_ref=flb&fb_source=home_oneline

  VastaaPoista
 60. Äänestäminen on valinta25. tammikuuta 2012 klo 15.21

  Ei hätää, Kirsti, sain päivän naurut ja moni muu. Niinistön kannattajat näyttävät ihan itse huolehtivan siitä, että Niinistö jää toiseksi. :)

  VastaaPoista
 61. No niin, nähtäväksi jää kumpi päihittää kumman. Ja elettävä on siitäkin eteenpäin. Kiitoksia osanotosta.

  VastaaPoista
 62. Jennin äiti sairaanhoitaja ja isä rautakaupan myyjä. Jenni on eläinsuojeluyhdistyksen jäsen, ei syö punaista lihaa, vastustaa turkistarhausta. Tämän päivän Hesarin jutusta löytyi vihreä Jenni. Taitaa vastustaa turkistarhaustakin. Käy kirpputoreilla FB:n mukaan. Ehkä hän etsii sieltä sitä yllä mainittua kultaista lusikkaa.

  VastaaPoista
 63. Kuka presidenttiehdokkaista on tehnyt oikeaa työtä?

  VastaaPoista
 64. Täällä se Saulin vaalityö jatkuu. Hienoa!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!