sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Voi sinua Paavo

Paavo Väyrynen teki kyllä niin mahtavan kampanjan, että oksat pois. Hän olisi siinä mielessä ansainnut päästä toiselle kierrokselle, että hän halusi sitä eniten. Mutta eihän mitään muutakaan asiaa maailmassa ratkaista sen perusteella, että kuka sitä eniten haluaa.

Toivon vilpittömästi, että Haavisto voittaa vaalit, koska en missään tapauksessa halua presidentiksi Niinistöä. En sittenkään, vaikka presidentti on vähän puolivallaton tätä nykyä.

Jollakin tavalla presidentti kuvastaa kansakunnan henkistä tilaa. Jotkut vinkuvat arvojohtajasta. Minä haen arvojohtajani ihan toisesta suunnasta. Se on vapauttanut henkilökohtaisella tasolla karnevalisoimaan vaalit. Olihan se yhdenlainen ohjelmanumero, kun kävi äänestämässä ja sitten katseli tellusta, että kuka voitti. Ja parin viikon päästä otetaan uusiksi. Sitten ollaan taas vähän lähempänä kevättä.

Vaalituloksen kunniaksi ja Haaviston kannustukseksi: Carolan Humupekka.


Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. Haa, Haavisto pääsi toiselle kierrokselle! Iloitsen minäkin, Niinistöä en äänestäisi edes pyssy ohimolla...

  Katselin Hgin vaalipiirin tuloksia, ja Haavisto sai haaviinsa peräti 34,5% äänistä, huima tulos.

  Koko maan mittakaavassa ero Niinistöön on kuitenkin niin suuri, että voiko eroa kuroa umpeen kahdessa viikossa.

  VastaaPoista
 2. Vanhoillisilla on nielemistä tuloksessa. Mutta näin maailma muuttuu. Kuka olisi uskonut vielä 20 vuotta sitten, että meillä on naispressa? Kunpa muuallakin maailmassa kehitys menisi samaan suuntaan ja suvaitsemattomat joutuisivat ihmetyksen valtaan. Vaikka veikkaan kyllä, että Niinistö voittaa. Marja-Leena T.

  VastaaPoista
 3. Marja-Leena, ei saa manata Niinistön voittoa!

  Anonyymi, ainakin facebookissa urakoidaan Haaviston hyväksi.

  Anni:-)

  VastaaPoista
 4. Facebookissa toimitaan myös Niinistön hyväksi.

  Kirjailijana ja kirjallisuudenystävänä iloitsen siitä, että nyt on mahdollisuus saada myös runoilija edustamaan Suomea. Runous tarvitsee todellakin piristysruiskeen ja lisää arvostusta! Saulikin on kirjallisuudenystävä.

  VastaaPoista
 5. Itse myös Haavistoa äänestin ja äänestän tietysti myös toisessakin erässä. Toivon, että ihmiset eivät automaattisesti oleta, että jompi kumpi voittaa, vaan antavat äänensä omantunnon mukaan.

  VastaaPoista
 6. Anna, mitäpä Niinistö on mieltä kirjastoista, onko niidenkin ystävä.

  Anne, no suoraan sanoen, jos olisin äänestänyt omantunnon mukaan olisi pitänyt jättää äänestämättä. Omatunto lensi jorpakkoon ja äänestin vähiten huonoa vaihtoehtoa. Mutta kyllä menen toisellakin kerralla uurnalle, samasta syystä.

  VastaaPoista
 7. Kirsti, Niinistöstähän levitettiin huhua, että hän olisi muka vaatinut käyttäjämaksua kirjastoihin. Tätäkö tarkoitat? Sehän ei ole totta.

  Todellisuudessa häneltä kysyttiin TV-haastattelussa, että mitä hän tekisi, jos hänen pitäisi joko vähentää sosiaaliturvaa tai laittaa kirjastoihin "pääsymaksu". Hän valitsi kirjastomaksun, sillä leipä on sittenkin välttämättömämpi kuin kirja. Sitä sitten levitettiin: Niinistö vaatii maksu kirjastoihin. Ei ole ihme, että hän on tullut varovaiseksi.

  VastaaPoista
 8. Minusta kokoomus on väläytellyt samansuuntaisia aatoksia pitkin matkaa, joten en luota Niinistöön näissä asioissa.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!