keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Hämeenportti ei tuhonnut minua

Lainasin kirjastosta Paul Gravetin kirjan: Sarjakuvaromaani. Teos esittelee ja analysoi 32 sarjakuvaromaania sekä kertoo lyhyemmin yli sadasta muusta teoksesta ja niiden taustoista.

Teos kertoo, kuinka sarjakuvia luetaan sekä esittelee sarjakuvan tehokeinoja. Olen ehtinyt perehtyä siihen vasta pintapuolisesti, mutta lohdutti lukea, että tarina on tärkein. Julkaisugraafikkotutkinnon viimeinen vaihe painaa päälle ja keskityn sarjakuvaan.Olen nyt kurssittanut itseäni vuodesta 2008 lähtien. Ja sitten oli se kulttuuripääkaupunkivuosikin sotkemassa elämää. Monta vuotta on mennyt niin, että aina kun oikaisen ruotoni sohvalle, muistan opiskeluun ja hankkeisiin liittyvän asian joka pitää välttämättä hoitaa ennen kuin voin täysin rentoutua. 

En tiedä mihin olen kadottanut sen nuoruuteni huolettomuuden, jolloin mikään opiskelu eikä tentti häirinnyt mielenrauhaani. Juuri muistelin opiskelukaverin kanssa sitä, kuinka kesken luentojenkin tuli lähdettyä Hämeenporttiin.


Nyt ei Hämeenporttia enää ole, se meni tuhon omaksi jo kauan sitten. Vaan meikäläinen porskuttaa edelleen, ihmeellistä eikö totta.

Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Hienoa, että porskutat :) Tsemppiä viimeisiin vaiheisiin opintojen kanssa! Minusta tuntuu, että olisin nyt paljon keskittyneempi opiskelija kuin muutama vuosi sitten. Että oppisin paremmin ja ottaisin stressiä.

  VastaaPoista
 2. Blogissani on sinulle haaste, 11 puutarha-aiheista kysymystä vastattavaksi, jos opiskeluiltasi ehdit ja jaksat. Voithan vastata vain yhteenkin kysymykseen, tai sitten olla vastaamatta.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Helmi-Maaria! Joo, yleensä ottaen vuodet kyllä tuovat helpotusta moneen asiaan.

  Kiitos Paula:-)

  VastaaPoista
 4. Minulla on myös sama kokemus opiskelusta vanhemmalla iällä. Nykyään olen paljon tarkempi kaiken suhteen. Tuntuu, että eka gradukin meni vain lallatellen, että enpä ymmärrä tästäkään lähdekirjasta mitään... seuraava...

  Hämeenportista puheenollen. Olin eilen Akateeminen Turku -kierroksella. Sieltä opin, että Ryss.. Yliopistonmäellä oleva patsas "Genius ohjaa nuoruutta" symboloi sitä, että kun on valmistunut, niin täytyy suuntautua ulospäin akatemiasta, kaupunkiin.

  Patsaassahan Genius katsoo ja osoittaa keskusaukion ainutta avointa sivua kohti, siis ulos kampukselta.

  Tätä tulkintaa oli vähän patsaan julkistamisen jälkeen esitelty jossakin tilaisuudessa, ja takarivissä istunut opiskelija oli jossakin vaiheessa tokaissut kuuluvasti:
  - Hämeenporttiin se osoittaa.

  VastaaPoista
 5. Hahhah, Hämeenporttiinhan se tosiaan osoittaa...

  Siinä on sitten varmaan jokin vuosien kertymisen tuoma lainalaisuus, että vanhemmiten sitä muuttuu niin tunnolliseksi...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!