perjantai 18. toukokuuta 2012

Kuva olisi kiva yllätys

Vaihdoin eilen hiippakuntaa, vaikka asuinpaikkani pysyi samana. En ole paljon kirjoittanut aiheesta täällä, koska tarkoitus on piirtää aiheesta sarjakuvaa jossain vaiheessa. Mutta jos on elämästä raportoiminen kirjoittamalla hidasta, niin vielä hitaampaa se tuntuu olevan piirtämällä. Aihe on joutunut odottamaan, kun ensin on käsitelty alta pois muita probleemeja.

Samaan saumaan osui Kirjava kettu ja eräs toinen huomionosoitus, josta en voi kertoa koska se julkistetaan vasta kesällä. Olin äimän käkenä, kun kuulin siitä. Että tiedon saaminen osui samalle viikolle näiden kahden muun suuren elämäntapahtuman kanssa niin onhan se ihmeellistä. Ja sen lisäiksi vielä valtakunnan päätotuuden julistaja Helsingin sanomat noteerasi kirjani Majavakevät antamalla palstatilaa Päivi Heikkilä-Halttusen tekemälle kirja-arviolle. Kiitoksia oikein paljon!

Voiko ihminen enempää vaatia? Ehkä voisi sanoa niinkuin kirjeenvaihtoilmoituksissa ennen vanhaan: Valokuva olisi kiva yllätys. Kun Turun sanomat julkaisi kirja-arvostelun kuvan kanssa, todella moni ihminen reagoi tapahtuneeseen sanomalla, että olin oikein lehdessä ja hieno homma. Hesariinkin pitäisi saada kerran naama mukaan, niin voisi ratketa moni ongelma. Mitä isompi kuva naamasta, sitä useampi ongelma ratkeaisi.

Kuvan kulttuurissa tässä elätään kaikesta tekstiviestien ja blogitekstien näpyttelystä huolimatta.

Monien epäröintien ja arveluiden jälkeen päädyin kuitenkin järjestämään pikkuruiset juhlat keittiössämme. Alkuruokana vadillinen marinoitua parsaa ja lohipastramia.


Blogin kuvitus Salmelta.

Share/Bookmark

16 kommenttia:

 1. Onnittelut palkinnoista, mediahuomiosta ja muista tapahtumista, ilmeisesti olemme sitten nyt samaa hiippakuntaa.

  VastaaPoista
 2. Onnentyttö, Kirsti, kyllä olet ansainnut huomiosi! Mukava, että henki kulkee ja tekstiä syntyy hiippakunnista riippumatta edelleen.

  VastaaPoista
 3. Ihanaa että on noin paljon juhlimisen aihetta! :) Nami, parsaa...
  Nyt kihisen uteliaisuudesta, että mikä se kesäinen huomionosoitus mahtaa olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut palkinnosta, huomiosta ja hiippakunnastakin.

   Saat minulta kaiken kunniaksi blogitunnustuksen:
   http://elamankulkija.blogspot.com/2012/05/sydamellinen-blogitunnustus.html

   Poista
 4. Hienoa, onnittelut kaikkien rintamien osalta myös Pagistaanista!

  VastaaPoista
 5. Onnittelut minultakin! Kokemiasi huomionosoituksia ja arvostusta ei tyhjästä anneta. Ne on ansaittava. Ja millä ne ansaitaan? - Työllä ja ahkeruudella!

  Terveisin
  Liisu

  VastaaPoista
 6. Hei Kirsti, olin juuri kiertänyt kolmena päivänä katolisia kirkkoja Prahassa, kun huomasin uutisen Sinun liittymisestäsi Suomen katoliseen kirkkoon. Onneksi olkoon tästä ja muusta hyvästä, jota olet näinä päivinä kokenut.

  Luvassa kansainvälisiä yhteyksiä, pitkä perinne ja kiehtova historia - ja ihan uudet virkistävät ongelmat.:)

  Kun näin uudet veitsesi, haarukkasi ym (kuvat niistä) ajattelin, että ne näyttivät keskiaikaisilta. Ihmettelin, että miksiköhän. Kaunis juhlapöytä.

  Kuulin jokin aika sitten vastaavanlaisita juhlista, jotka joku nuori nainen järjesti ravintolassa liittyessään luterilaiseen kirkkoon. Ovatko tällaiset juhlat nykyään muotia?

  VastaaPoista
 7. Hei Anna, en tiedä muodista, mutta koin niin isona siirtymäriittinä, että pakko oli juhlistaa ja kietaista huiviin muutama skumppa + syödä hyvin.

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvä idea. Olihan Sinulla muutakin juhlimisen aihetta.Vaikuttaa kivalta koko juttu. Nyt tulee hyviä uusia ideoita kirjoittamiseesikin.

  Mieheni sanoo aina, että kirjailijat eivät osaa arvostaa itseään ja omaa työtään, riippumatta siitä arvostavatko muut.
  Terveisiä pikku Myyrän maasta.

  VastaaPoista
 9. Joo, en minäkään osaa arvostaa, mutta päätin yrittää käyttäytyä ikään kuin osaisin...

  Siellä on varmaan vielä enemmän kesä kuin täällä...

  VastaaPoista
 10. Olin tuota siirtoa jo aavistellutkin. Hyvä matkaa eteenpäin :) Joskus vain jotkut palat loksahtavat paikoilleen.

  Onnittelut Kaikista Suurista Jutuista, joita olet kohdannut ja kohtaat. Hengessä ja hengessä kuljen mukana. Tunnistan toisen sosiaalisen erakon. Se ei edes aina näy ulospäin.

  VastaaPoista
 11. Samaan tapaan itsekin menin muutaman kaverin kanssa ravintolaan syömään tapahtuman jälkeen...muodista en tiedä mutta kyllähän siirtymäriitti tosiaan ansaitsee juhlistamista.

  VastaaPoista
 12. Heh mm, ei taida näkyä. Ja kiitos onnituksista.

  Hdcanis, aivan:-)

  VastaaPoista
 13. Ehkäpä saamme tulevaisuudessa lukea "Köyliönjärven tarinoita", kirjoittanut Kirsti Ellilä. Olethan lukenut Canterburyn tarinoita, ajalta jolloin eurooppalaiset olivat kaikki katolisia eli katolisuus ei ollut mikään valinta tai mitään erikoista.
  Katolisuus muuttaa nykyajan kirjailijat. Ajattelen tässä nyt lähinnä englantilaisia kirjailijoita, jotka ovat kääntyneet katolisuuteen. Olen miettinyt, ovatko he itse muuttuneet vai onko vain lukijoiden ja kriitikoiden asenne heihin muuttunut niin, että heitä katsellaan täysin uudesta näkökulmasta.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!