tiistai 15. toukokuuta 2012

Kirjava kettu

Kävin siis eilen Piikkiön kirjasta hakemassa Kirjava kettu kirjallisuuspalkintoni. Kirjavasta ketusta päättivät Piikkiön ja Kaarinan lapset. Ääniä oli annettu 250. Äänestyksen lisäksi palkinnosta oli päättämässä lapsista koostunut lukuraati.  Palkinnon perusteluina lapset ilmoittivat sellaisia asioita kuin että kirja oli jännittävä ja paras.

Tilaisuus oli yleisömenestys, järjestäjät olivat hienosti saaneet mobilisoitua väen liikkeelle.  Tuolit loppuivat kesken.
Vanha Erkki aina vinoilee, että olen kroonisesti huolestunut ihminen, joka ilmeisesti pitäisi juottaa känniin jotta vanne päässä vähän lakkaisi kiristämästä. Postaan siis näitä hymyileviä naamojani tänne, jotta Erkkikin näkisi, että oikeasti olen iloinen ja valoisa ihminen, ainakin silloin, kun onni joskus harvoin potkaisee. Muut ajat meditoin elämän tyhjyyttä ja turhuutta.
 

Näin siis Kirjava kettu löysi uuden kodin Portsasta. Parin vuoden kuluttua on jollakin toisella maan mainiolla kirjailijalla mahdollisuus menestyä tässä ankarassa ja vaativassa ja kaikkein arvostetuimmassa kisassa, taistelussa lapsilukijan lahjomattomasta suosiosta.

Kiitos, tästä on hyvä jatkaa.

Kiitos erityisesti ystävälleni Salmelle, jonka ideasta kirja aikoinaan sai alkunsa, ja joka ystävällisesti lähti kanssani Piikkiöön. Sekä ilossa että surussa on kiva jos on ystävä vierellä.


Share/Bookmark

12 kommenttia:

 1. Vielä kerran onnittelut! Ihanan hymyileväisiä kuvia :) Ja tuo kettu on tosi söpö!

  VastaaPoista
 2. Kirsti-kulta, enhän minä ole sinua morkannut vaan psyykannut! Kyllä minä arvasin, että siellä huolestuneen ilmeen alla on jossain hymy, joka vain pitää houkutella esiin.
  Lasten myöntämä palkinto on tosiaan jotain aivan muuta kuin lahjotun raadin päätös. Jos lapsi nimeää kirjan hyväksi se on sitä. Olet siis kirjoittanut hyvän kirjan.
  Sydämelliset onnittelut. Ja kuten vanha valokuvaaja-ystäväni tapasi sanoa: pidä tuo ilme!

  VastaaPoista
 3. Täältäkin vielä kerran onnittelut hienosta palkinnosta!

  Kuten Vanha Erkki sanoo: "Jos lapsi nimeää kirjan hyväksi se on sitä". Totta. Lapsi sulkee kirjan oitis ekan sivun jälkeen, jos tarina ei houkuta ja koukuta.

  VastaaPoista
 4. Paljon onnea! Arvokkaan palkinnon olet saanut ja palkintopystikin näyttää niin suloiselta, että jo pelkästään sen katsominen houkuttelee hymyn kasvoille .

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea, Kirsti! Ihanat kuvat -- ja mikä raati!

  VastaaPoista
 6. Onneksi olkoon. Hieno palkinto, rillipäinen kettu voiton symbolina. Kelpaa olla ylpeä ja hymyillä.

  VastaaPoista
 7. Onnea, onnea! On se vaan niin hienoa joka kerta kun lykästää. Se antaa voimia jatkaa ja rohkeutta olla oma itsensä.

  VastaaPoista
 8. Onnittelut täältäkin! Ja kettu on kerrassaan mainion näköinen. :-)

  VastaaPoista
 9. Paljon onnea tapauksen johdosta! Kirjan täytyy olla hyvä kun kerran lapset tykkäävät siitä. Heitä ei pysty pettämään tarina-asioissa, ehei.

  arvelee
  Palin Zon

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!