maanantai 22. lokakuuta 2012

Performanssi nimeltä Johan Bäckman

Television tylsin keskusteluohjelma on Arto Nybergillä. Siinä täydellinen tyhjyys yhdistyy toimitukselliseen mitäänsanomattomuuteen. Tarkoitan tällä nyt esimerkiksi sitä, että studioon tuodaan nuori mies joka on ansainnut nettipokerilla miljoonia. Kylläpä on todella suuri saavutus ihmiselle tuo. Ja sitten keskustellaan sivistyneesti tällaisesta saavutuksesta. Haukotus sentään.

Eilen tuli ruutuun hiukan säpinää, kun studioon oli lastattu Johan Bäckman, tuo hmm niin mikä? Täällä minun kotinurkissani asuu vahvana epäilys, että mies on salaisen poliisen luomus, keksitty johtamaan ihmisiä harhaan. Oli hauska seurata, kun Nybergillä kihahti ärsytys pintaan.

Päivän parhaat naurut sain Backmanin motosta, joka oli Ryti hirteen. Hei kuule Johan, eikö ole hiukan myöhäistä hirttää Rytiä enää tässä vaiheessa.

Huittisissa kulttuurisihteerinä ollessa ajelin usein Rytin kotitalon ohi ja katselin miten se rapistui. Lopulta talo siirrettiin pois, mutta kaipa se pystytettiin toisaalle.


Share/Bookmark

12 kommenttia:

 1. Et tiedäkään Kirsti, että katsojana Erittäin Kriittinen puolisoni pitää Arto Nybergiä vähiten ärsyttävänä tv-toimittajana ja minusta hän on miellyttävästi herrasmiesmäinen tyyppi! Viime kertainen kokoelma haastateltavia oli oikein kutkuttava yhdistelmä nuorta ja vanhaa pitaliitäjää ja tuo 'dosentti'(jolla ei taida mitään dosentuuria enää ollakaan, onneksi) - henkilö, jonka epäisänmaallisia pyrkimyksiä en voi käsittää, mies, joka on onnistunut riitautumaan kaikissa manöövereissään ja ihmettelee vielä miksi häntä vainotaan. Toden totta Nyberg oli oikein aidosti tuohtunut, mutta ei (ehkä juuri siksi) oikein pärjännyt taitavalle demagogille.

  VastaaPoista
 2. Vähiten ärsyttävä AN tosiaan voi olla, minäkin pistän heti töllön kiinni, joten ei ärsytä yhtään. Nyt katsoin Bäckmanin vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Jaan mielipiteesi hyvin usein, Kirsti, mutta Arto N:n suhteen olen eri mieltä. Hänen keskusteluohjelmansa katson aina, jos mukana on yksikin kiinnostava vieras. Viimeksi oli kaksi: Marion Rung ja dosentti B. Kyseisen herran esiintyminen nosti meikäläisenkin karvat pystyyn. Marja-Leena

  VastaaPoista
 4. No ehkä annan sinulle anteeksi sen, että olet eri mieltä... Ja siis kyllä minäkin katsoisin Nybergiä, jos hänellä olisi kiinnostavia vieraita, mutta kun ei juuri koskaan ole!

  VastaaPoista
 5. Mikä Rytissä ja Nybergissä on vikana?

  VastaaPoista
 6. Siis Nybergissä on minun näkökulmastani se vika, että hän valitsee yleensä tylsät vieraat. Rytin tylsyydestä pitää kysyä Bäckmanilta.

  VastaaPoista
 7. Minun kauniimpi puoliskoni on sukua Rytille. Mutta niin on koko Jokivarsi. Esim. lapsenlapsen opinahjossa suomalais-ranskalaisessa oli KAKSI Rytin jälkeläistä. Kuulemma.

  Bäckman vei Nybergiä kuin sitä kuuluisaa kuoriämpäriä. Kaikissa valtarakenteissa omat narrinsa. Toiset vaarallisempia kuin toiset.

  VastaaPoista
 8. Olit eilen Lounais-Suomen uutisissa. Harmitti, että niin lyhyt pätkä. Olisin mielellään kuunnellut ja katsellut enemmänkin.

  VastaaPoista
 9. Ahaa, juu, se johtuu ehkä siitä, että sanoin eri asioita kuin toimittaja toivoi...

  Liisa, joo niin vei. Ja edelleen kysymykseni on, että mikä tämä B on, mikä tarkoitus, kenen asialla.

  VastaaPoista
 10. Eikö Bäckmannia voisi mitenkään rangaista väärien tietojen levittämisestä ulkomailla ja maiden suhteiden vahingoittamisyrityksestä? Vaikea ymmärtää, mitä tuollaisen ihmisen päässä liikkuu. Raukka mies!

  VastaaPoista
 11. Onhan häneltä viety dosentuuri, pieni rangaistus sekin.

  VastaaPoista
 12. kyl Se Nyyper ties et turnkaupunk ol juur, no se vähä mitä häntä olen nähnyt-tylsää. Mutta mitä varten suomalaiset ärtyyntyvät heti kun joku pikkasenkin morkkaa, sen yhtenäisen kuorolaulun takaa, joka julistaa kaikenaikaa ja kaikkialla miten maailman paras kansa ja sen hallintto on koskematton ja vilpitön,

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!