tiistai 11. joulukuuta 2012

Lydecken, Lyyydecken ja Topielius tietenkin myös

On se vissiin totta, kun Grafomania siitä kirjoittaa. Majavakevät on Lydecken -ehdokas. Ihanaa!

Kieltämättä piristyin kuultuani ehdokkuudesta. Se tuli hyvään saumaan, koska vähän aikaisemmin eräs koulu oli lähestynyt minua tiedustellen, voisinko tulla heidän kummikirjailijakseen. Mietin voiko tämmöinen kirjailija suostua sellaiseen, kun enhän minä ole kukaan enkä mikään, mutta heti kun tuli tieto ehdokkuudesta aloin taas uskoa itseeni. Plus ajattelin tietenkin myös muita menestykseni mittareita. Niin että kai minä nyt menen kirjailijakummiksi, kunhan saavutetaan yhteisymmärrys joistakin käytännön asioista.

Mistä tulikin mieleen, että mikä olisi hyvä tapa edistää lasten lukemista koulussa? Vinkata kivoja kirjoja tietysti, mutta millä tavalla. Itse aloin haaveilla hämyisistä rauhallisista lukutuokioista jossain syrjäisessä nurkassa, tai olisipa kiva jos saisi jonkin jurtan tapaisen, tai teltan tms. Ja siellä voisi järjestää pyhitettyjä pieniä lukuhetkiä.

Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon ehdokkuudesta!
  Jo oli aikakin.

  VastaaPoista
 2. Onnea! Kirja on kyllä ehdokkuutensa ansainnut!

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea ehdokkuudesta!

  Mitä oppilaiden lukuinnon nostattamiseen tulee, äitini teki nelikymmenvuotisen uran lähinnä viides- ja kuudesluokkalaisten opettajana. Hän vannoi ääneen lukemisen nimeen; kuulemma tuon ikäiset ovat vielä sen verran lapsia, että rakastavat sitä, kun joku vain viitsii heille lukea. Päätäkynään hänellä oli pitkään Hobitti/Lohikäärmevuori - sen hän luki joka luokalle ääneen perjantain äidinkielentunneilla. Hyvin moni tarttui sen jälkeen ihan oma-aloitteisesti joko Taruun Sormusten Herrasta tai sitten johonkin vähän kevyempään fantasialukemistoon (ei ollut vielä Potteria tuolloin).

  VastaaPoista
 4. Kati, sitä minäkin ajattelin, että ääneen lukemiseen pitäisi panostaa.

  Kiitos onnituksista!

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea, hieno ja ansaittu ehdokkuus!

  VastaaPoista
 6. Susu Petal: aika oli jo viime vuonna, kun Eksyneet näkevät unia oli Lydecken-palkintoehdokkaana. Blogistimme on vain turhan vaatimaton.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!