perjantai 14. joulukuuta 2012

Missä on kuuma aalto silloin kun sitä kaivattaisiin?

Kuumat aallot ovat tulleet tutuiksi tässä kuluneen vuoden aikana. Ne voivat yllättää missä tahansa, joten miksi ne eivät (tietenkään) yllättäneet eilen, kun Porissa Manuscriptin keikan jälkeen seisoin linja-autoasemalla tuulessa ja tuiskussa ja odotin bussia. Ehdin hyytyä ytimiä myöten, vielä nytkin tunnen viiman vihlovan pohjeluitani.

Olen kaunokirjallinen kääpiö, tämä on tullut todetuksi ennenkin. Vasta nyt luen Pulkkisen Totta, joka ilmestyi ties koska. No joo, tämän kirjan varmaan luen loppuun, pidän Pulkkisen tyylistä. Ja kiinnostavaa, että viihderomaani kuvaa saattohoitoa, ainakin tässä alkusivuilla. Vai onko tämä viihderomaani?

Share/Bookmark

5 kommenttia:

 1. Juu on se viihdettä, siis Pulkkisen kirjat.

  VastaaPoista
 2. Minun mielestäni Pulkkisen Totta ei ole viihdettä, vaan erittäin hyvin kirjoitettua ihmissuhteiden käsittelyä. Todella hiottua ja hallittua tekstiä.

  Hiukan tunnetta kaipaisin lisää. Lisäksi tästä romaanista puuttuu kokonaan hengellinen puoli, joka varmaankin olisi ollut läsnä Pohjois-Suomesta kotoisin olevan tytön perheessä ja hänen itsensä mielessä.

  Ihmiset olivat oudon "sieluttomia", mutta ehkä sellaisia ihmisiä on olemassa. On ainakin hänen romaanissaan. Kuolemansairas nainen on uskomattoman tyyni. Käyttääkö hän rauhoittavia lääkkeitä?

  Pulkkinen on nuori, hän ehtii tehdä vaikka mitä.

  VastaaPoista
 3. "Minun mielestäni Pulkkisen Totta ei ole viihdettä, vaan erittäin hyvin kirjoitettua ihmissuhteiden käsittelyä. Todella hiottua ja hallittua tekstiä."

  Mitä ihmettä sinä puhut? Onko viihde siis huonosti kirjoitettua, hiomatonta ja hallitsematonta tekstiä? Huono viihde kenties, mutta hyvä täyttää kyllä nuo kriteerisi.

  VastaaPoista
 4. Minun mielestäni Pulkkisen kirja ei ole viihdettä. Piste. Se ei vihdyttänyt ainakaan minua niin kuin vaikkapa Veikko Huovisen romaanit. Pulkkisen teksti on ankeaa, ei viihdyttävää, mutta se on kuitenkin erittäin hyvin kirjoitettua iankeiden hmissuhteiden käsittelyä. Onko nyt selvemmin sanottu?

  VastaaPoista
 5. Ahaa, joo. Mutta monia Pulkkinen viihdyttää. Katsotaan mikä on minun lopullinen "tuomioni"

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!