Matkustin eilen illalla tänne Vaasaan. Oli vaivalloista. Junat olivat myöhässä, jouduin seisomaan Tampereella puolitoista tuntia, minkä vuoksi en ehtinyt siihen Seinäjoelta jatkavaan junaan jossa minulla oli oma paikka. Kaikki tämmöinen on minusta kamalan työlästä ja olin ihan pyörällä päästä kun viimein pääsin Vaasaan. Matka oli kestänyt rapiat kuusi tuntia ja kello oli kymmenen kun pääsin hotelliin. Sulkiessani hotellihuoneen oven tajusin yhtäkkiä, että olisi pitänyt muistaa ostaa jostain juotavaa. Minulla oli jano, eikä kraanavettä voi juoda. Harmittelin tätä hetken. Sitten tajusin yhtäkkiä, että minähän olen edelleen Suomessa. Kyllä kai Vaasassa nyt voi kraanavettä juoda. Ei pitäisi Turun veteen tottuneella olla sen suhteen mitään ongelmaa.
lauantai 21. marraskuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
No ei pitäisi olla :). Väittävät tosin kaiken luovuuden lähteen olevan lähtöisin tuosta kraanavedestä, täällä Turussa.
VastaaPoistaEntisenä vaasalaisena varoittelisin, ettei sitä aina kannata juoda. Maistui ainakin ennen niin sammaleelta, että saattaa siinä luovuus tottumattomalta tyrehtyä ja joku muu hana aueta ;-)
VastaaPoistaNo, miltä maistui? Itse en juo koskaan Vaasassa kraanavettä. Viimeksi kun join, se oli Kyrönjoen pintavettä ja siltä se maistuikin.
VastaaPoistaVaasa on kiva kaupunki! Olen ollut siellä kaksi kertaa, molemmat pikavisiittejä. Isoisän suku on sieltäpäin.
VastaaPoistaKyrönjoen vesi on mutageenista. Kun asuin tässä maalla lähellä, niin varoittelivat että pikkulapsille sitä ei pitäisi antaa. Se aiheuttaa maha- ja suolistosyöpiä.
VastaaPoistaOikeastaan vika ei ole Kyrönjoessa vaan siinä, että se matala joki on padottu monelta kohdin ja silloin veteen liukenee kaikenlaista ei kivaa. Lisäksi kun sedimentit ovat osa niinkin vanhaa kuin Litorina-merta, niin patoaminen on ollut aika hirveä ympäristörikos.
Ei tietysti puhettakaan että jokea yritettäisiin ennallistaa. Voimaloiden omistajat tahtovat rahansa edelleen. Sen sijaan tulvilla oli se ominaisuus, että se puhdisti vettä...
Oli täällä vastustustakin patojen ja voimaloiden rakentamista kohtaan, mutta isojen tilojen isot maanviljelijät pitivät jöötä ja niiden sana on edelleen laki. Niin olen asian ymmärtänyt olevan muissakin jokilaaksoissa.
Mitä? Eikö hotellihuoneessa ollut minibaaria?
VastaaPoistaMaaniviljeilijät aiheuttavat suurimmat ympäristösaasteet niin turun saaristoon kuin muihinkin veisistöihin. Ja joista ne tulevat vedet Helsinkiinkin.
VastaaPoistaOn siellä minibaari Susu, Kirsti ei vaan kerro meille kateellisille...;)
14 vuotta Vaasan kraanavettä juoneena voin sanoa että se on hyvää ja terveellistä. Ehdottomasti suosikkijuomani.
VastaaPoistaKävin Vaasan Littfestissä kuuntelemassa Lars Sundin ja Claes Anderssonin runoutta ja proosaa sekä Laila Hirvisaaren melko turhanpäiväisiä jorinoita (olisi ennemmin lukenut pätkiä tuotannostaan). Tilaisuus valikoitui lapsenhoitajan aikataulujen mukaan. Yleisö oli iältään eläköitymisiän molemmin puolin, eli hieman nuorempaa kuin esiintyjät. Alle viisikymppisenä edustin selvästikin nuorisosiipeä siinä jengissä.
Täällä Vaasassa kulttuuri jakautuu jäykkään, virallista rahoitusta nauttivaan eläkeläiskulttuuriin ja rahoituksen puutteessa kituvaan omaehtoiseen nuorisokulttuuriin. "Ylä"- ja "ala"kulttuurin leikkauspinta on lähes olematon, ja molemmat jäävät ehkä vähän sisäsiittoisiksi.
Hei kaikille, nyt olen jo turvallisesti kotona Turussa. Join kraanavettä, eikä vielä tunnu huomattavia vaikutuksia, mutta ehkä mutaatioiden kehittyminen vie aikaa. Ja tosiaan, oli siellä minibaari kyllä, mutta en ole oppinut hyödyntämään sitä.
VastaaPoistaMudzahir, seminaarin keski-ikä taitaa mahtua tuohon kuvaamaasi haarukkaan. Ruotsinkieli tuntui painottuvan. Minua liikutti, että ihmiset jaksoivat istua seminaarissa niin sitkeästi, koko pitkän päivän, vaikka kerrankin olisi ollut ulkona kaunis ilma.
Minulle tulee noita muka ulkomailla -tuntemuksia välillä jopa ihan Turussa. Monesti kesäisenä päivänä jokirannan lehmusten alla tai lähellä tuomiokirkkoa ilmassa on jotakin ei-suomalaista. Kerran jopa olin ohjelmoitunut puhumaan englantia, kun olin niin "ulkomaanmatkan" lumoissa siellä lehmusten alla. :) Halpaa tämä matkailu nykyään!
VastaaPoistat: Epätoivoinen dekkaristi
Joo, Mudzahir, tuo ikähaarukka on ehkä aika tavalla poissulkeva.
VastaaPoistaMutta osin se ehdottomasti johtuu siitä, että täällä ei ole minkäänlaista kulttuurialan koulutusta, ei missään. Oppivelvollisuuskouluista en tiedä.
Täällä oli arkkitehtikoulutus in English, korkeatasoista opetusta ja vaihtaripaikkoja ympäri maailman, mutta sitten se lopetettiin, vaikka ne oppilaat pärjäsivät parhaiten jatkossa, siis kyse on AMK:sta.
Vaasan yliopisto ei juuri ympäristöönsä säteile, valitettavasti.
Kirsti, minäkin lähdin eilen fillaroimaan kameran kanssa, kun aurinko ei ole kuukauteen paistanut. Mutta illan Claes Anderssonista tykkäsin, ja otti meidät suomenkieliset onneksi huomioon. Lars Sund ei varmaan suomea juuri osaakaan, kun asuukin Ruotsissa.
Kielikysymys on täällä kuulemma nuorison keskuudessa joskus kärjistynyt.
Tosiaan, epätoivoinen dekkaristi, minullekin on varmaan tullut joskus Turussa tuollainen ulkomaaolo, jonakin erityisen lämpimänä kesäehtoona, ehkä ravintola Teinin terassilla tai jossain.
VastaaPoistaJoo Ripsa, seminaarissakin Andersson heitti kevyesti juttua välillä ruotsiksi, välillä suomeksi. Ei kylläkään puhunut samoja asioita, vaan ihmiset saivat vähän erilaiset annokset mikäli ymmärsivät vain toista kieltä.
Vai "maaniviljeilijät" ne vedet saastuttavat! :D
VastaaPoista