lauantai 21. tammikuuta 2012

Jotain konkreettista välillä

Munajuusto juuri uunista otettuna

Juuston valmistusprosessissa syntyi kolme litraa heraa, josta litran käytin sämpylätaikinaan



Hyviä tuli, karppaajat nuolkoon näppejään
Jaana tuli käymään ja toi tullessaan juuston. Ihastelin juustoa, koska se oli niin hyvää, varsinkin mustaherukkahillon kanssa nautittuna. No se on helppo tehdä, minä voin opettaa, Jaana sanoi. Hän lähti kaupungille ja takaisin tullessa hänellä oli kolme litraa täysmaitoa, litra piimää, kananmunia ja pala valoverhoa. Sitten alettiin juustolatoiminta. Tein korkeimman omakätisesti yllä näkyvän juuston, ja menestykseni innoittamana tein vielä sämpylöitäkin.



Share/Bookmark

10 kommenttia:

  1. NAM!!! Oi taivas mitä herkkuja :-D

    Voi miksen mä asu Turussa, osuisin "sattumoisin" teidän kulmille...

    VastaaPoista
  2. Vesi herahti kielelle. Herkun näköistä juustoa ja sämpylöitä. Kauniitakin vielä kaiken lisäksi.

    VastaaPoista
  3. Ihania eväitä :) Mina tykkään myös kovasti tuosta juustosta. Ohjekin kuulostaa ihan samalta.
    Hyvä idea tuo valoverho. Itselläni on puuvillaista sideharsoa.

    VastaaPoista
  4. Paula, hiukan toispuoleisesti paistui tuo juusto, mutta se on uunin vika, ei minun...

    Daisy, puuvillainen sideharso olisi varmaankin yhtä hyvä:-)

    VastaaPoista
  5. Varmaan hyviä. Isä tekee kanssa aina jouluksi juustoa ja Äiti niistä heroista sitten leipoo sämpylöitä. Hitsi, ku tänä vuonna jäi nuo sämpylät väliin!

    VastaaPoista
  6. Koskaan ei ole myöhäistä herasämpylöille...

    VastaaPoista
  7. Ihanan näköisiä! Minä täällä odottelen ruoan valmistumista, arvaa vain yltyikö nälkä ;)

    VastaaPoista
  8. Kananmuna ja juusto ovat karppaajien epäterveellistä ruokavaliota. Viljoista he eivät välitä, se on totta.

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!