sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kynäile itsesi miljonääriksi

Pennitön kynäilijä julkaisi kirjan itse, ja on nyt miljonääri, kertoo Aamulehden uutinen.
The Guardian kertoo Amanda Hockingista, joka päätti ottaa pöytälaatikosta jonkun sinne kirjoittamistaan romaanitekeleistä ja julkaista sen Amazonin digitaalisessa kirjakaupassa sähköisenä versiona. Nyt hän on myynyt puolitoista miljoonaa kirjaa ja tehnyt rahaa yli kaksi miljoonaa euroa.
Tämän hän on tehnyt yksin, ilman ensimmäistäkään kustantajaa, agenttia tai kustannustoimittajaa.
Menneiltä ajoilta hänellä on pahvilaatikollinen oikeiden kustantajien hylkäyskirjeitä. Ennen läpimurtoa hän ehti tehdä 17 romaania pöytälaatikkoon.

Tätä uutista voinkin meditoida loppusunnuntain.








Share/Bookmark

14 kommenttia:

  1. Ihan mainio juttu! Onneksi nykyään on mahdollisuuksia enemmän kuin ennen. Voi olla oman onnensa seppä monella alalla.

    VastaaPoista
  2. Sun kannattaa kirjoittaa enkuksi seuraava teos ja tehdä samoin. Miljoonääriksi on helppoa tulla!

    VastaaPoista
  3. Joo, siis näinhän se on, helppoa kuin mikä, eikä tarvitse edes kirjaa painaa, kun sähköisenä vaan pistää menemään.

    VastaaPoista
  4. Nyt kun olen ihan puhki leipätyöstä, houkuttaisi ajatus mokomasta miljardiudesta :) Hieno homma, että on myynyt paljon (sehän tarkoittaa, että kirjan on myös oltava hyvä, eikö..?).

    VastaaPoista
  5. Jollain tavalla onnistunut pitää kässärin varmaan olla joo.

    VastaaPoista
  6. Kirjoitin tästä juuri blogissani: http://www.ilmestykset.net/2012/01/nain-rikastut-omakustanteilla/. Tai oikeastaan en kirjoittanut Amandasta vaan siitä, miten käytännössä jotkut tahkoavat hurjat rahat omakustanteisilla sähkökirjoilla.

    VastaaPoista
  7. Sähkö ja bisnes ja muiden ihmisten kustantamat verkot ja muiden ilmainen työ. Se rulettaa! Sillä tekee tiliä! Kuinka pitkään?

    (p.s kirjallisuuden ystävänä tulen aika surulliseksi tästä vaan minkäs voit, minkäs tälle mahtaa)

    VastaaPoista
  8. Miksi tämä surettaa kirjallisuuden ystävää?

    VastaaPoista
  9. Jos se sähkö loppuu.

    VastaaPoista
  10. Sitten on varmasti paljon suruja siinä vaiheessa. Ja toisaalta paljon paperisia kirjoja hyllyssä, minulla ainakin. Niitä voi kynttilänvalossa lueskella.

    VastaaPoista
  11. "sehän tarkoittaa, että kirjan on myös oltava hyvä"

    Se kertoo myös siitä, kuinka kirjailijat ovat muutamien kustannnustoimittajien henkilökohtaisen maun ja ajan muotivirtausten armoilla.

    VastaaPoista
  12. Hei!
    Kiitos kivasta blogista! Käyn täällä aina silloin tällöin. On ollut pakko karsia kiinnostavienkin blogien lukemista, koska tietokoneella tulee istuttua muuten niin paljon.

    Joka tapauksessa minäkin luin tuon Aamulehden jutun ja ilahduin. Miljoonia en kaipaa, muutama tuhat euroa riittäisi. ;) Olennaista kaikessa siis on, että kirjan julkaisu- ja tekijänoikeudet ovat itsellä. Muuten kustantaja ottaa 80 %. Eli kun itse on sekä kustantaja että kirjailija on mahdollisuuksia saada edes kohtuullinen elanto.

    Mikähän lehti se oli, jossa hiljattain kirjoitettiin keskimääräisen suomalaisen kirjailijan keskiansion olevan 2000 euroa vuodessa. Eikä tuo ei ole kirjoitusvirhe... vuodessa. Ja sähkön hinta senkun nousee. Joko kaivetaan kynttilät esiin? ;)

    VastaaPoista
  13. Hei Kaarina, kiva että käyt:-) Niin, kustantaja tietysti saa aika paljon kirjan hinnasta, mutta ei ihan 80% kuitenkaan, koska kauppakin haluaa oman siivunsa kakusta. Jos ei osu kohdalle onnenkantamoista, niin kustantamo on siitä hyvä väliporras, että pystyy kuitenkin levittämään kirjaa vähän laajemmalla jakelulla kuin mihin ihminen itse yleensä pystyy.

    Kyllä tuo kirjailijan keskimääräinen ansio on ollut esillä monessakin lehdessä. Aika järkyttävä lukemahan se on...

    VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!