maanantai 19. marraskuuta 2012

Hurraa!!!!

Vihdoin tuli lupa kertoa julkisesti, että Salme Kotivuoren ja minun kirjoittama kesäteatterinäytelmä Multarannan miljonäärit kantaesitetään Pohjois-Karjalassa, Juuassa. Vuokonjärven kesäteatterissa. Vielä tieto ei näy nettisivuilla, siellä kerrotaan vain, että viime kesän näytelmä veti sateisesta säästä huolimatta 4700 katsojaa. En väheksy noita lukemia.Tavoitteena on 6000 katsojaa, koska ensi kesänähän sää tulee suosimaan meitä.

Olen tehnyt näytelmää jokaisena vapaahetkenäni, mikä tarkoittaa, ettei minulla ole tänä syksynä juuri ollut vapaahetkiä. Jollekin toiselle tällainen elämä olisi ihan tavanomaista pikkuvipinää, mutta kuten olen raportoinut, minä olen ryhtynyt somatisoimaan.

Salmen kanssa aloitimme silti jo seuraavankin kesäteatterinäytelmän suunnittelemisen. Haaveilen, että tästä tulee minulle vielä pieni ura.

Multarannan miljonäärit on homofobinen näytelmä. Siinä on keskeisenä henkilönä nuori maatalousyrittäjä Simo, joka on ryhtynyt viljelemään timjamia. Kylällä luullaan, että Timjami on miehen nimi. Myös sukupuolineutraali avioliittolaki on näytelmässä esillä. Minulla on pakkomielle käsitellä sukupuoliasioita teksteissäni. Riittäisikö selitykseksi aika, jota elämme. Joka tuutista tulee seksiä. Kaikki puhuvat siitä. Sosiaalisena ihmisenä haluan mukaan tähän yhteiseen sessioon.
Share/Bookmark

19 kommenttia:

 1. Oh, onnea! Pitääkin rientää katsomaan, jos satun oikeaan aikaan itään mökkeilemään ;)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon! Sepä hauska yllätys.

  VastaaPoista
 3. Juukassa po. Juuassa.

  VastaaPoista
 4. Noin. Kun kerrot itse, että sinulla on pakkomielle, vastaus on valmiina, jos jonkun tekee mieli kysyä, onko sinulla tähän jokin pakkomielle. Hyvin tehty. ;-)

  Onnittelut, ja menestystä näytelmälle!

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Pitää ehdottomasti käydä katsomassa näytelmäsi, kun tuolla päin Suomea tulee taas kesä pitkälti vietettyä.

  VastaaPoista
 6. Joo, kiitos kiitos! Juhlapäivä.

  VastaaPoista
 7. Onneksi olkoon! Ensi kesä tulee olemaan kesäteattereille erittäin suotuisa. Pakko olla. Aurinko paistaa, muttei liikaa. Sataa vain öisin. Ihmiset liikkuvat ja käyvät kesäteatteripyydykseen. Jonot kiemurtelevat lipunmyyntikoppien edessä ja ulkohuusinnurkalla tehdään pimeää bisnestä kesäteatterilipuilla. Näin!
  Minullakin nim. yksi teksti menossa kesäteatteriin.

  VastaaPoista
 8. Kyllä se homofobia on näytelmässä varsin pienessä osassa, joten mieluusti sanoisin sen olevan romanttinen farssi, jossa selvitellään koko ajan väärinkäsitysten vyyhteä. Salme

  VastaaPoista
 9. Onneksi olkoon Anneli! Tottakai ensi kesänä lyödään kaikki ennätykset!

  Salme, anteeksi, että kirjoitin taas salonkikelvottomasti yhteisestä projektistamme.

  VastaaPoista
 10. Onneksi olkoon!

  Älä nyt heti ryhdy uuden näytelmän kimppuun, että joskus ehdittäisiin tavatakin!!

  VastaaPoista
 11. Ilman muuta täytyy huolehtia siitä, että ehditään tavata. Tämän syksyinen ruuhka ei saa päästä toistumaan, ei tätä kestä vanha ihminen enää.

  VastaaPoista
 12. Onnea!

  Kiva myös tietää näin etukäteen, että tiedossa on aurinkoinen ja lämmin kesä, iiihanaa.

  Ilona

  VastaaPoista
 13. Onneksi olkoon! Hienoa, että tehty työ tuottaa hedelmää :-)

  VastaaPoista
 14. "Multarannan miljonäärit"
  Tosi myyvä nimi. Ja kun mukana on vielä paljon monipuolista seksiä, ei sinun rikastumistasi voi mikään estää. Onneksi olkoon!
  Mutta sano minun sanoneen: jonakin päivänä, lojuessasi huvipurtesi kannella odotellen kreikkalaisen kokkisi kutsua pöytään, muistelet kaiholla vähemmän rikkaita päiviäsi kaukana pohjolassa uskollisen netti-ystäväjoukkosi ympäröimänä ja ihailemana.

  VastaaPoista
 15. Kiitos kiitos Uuna ja Erkki!

  Seksin osalta pitää valitettavasti tyytyä pelkkiin kaksimielisyyksiin, sillä kysymyksessä on koko perheen näytelmä. Mutta kyllähän tämä uusi ura tietenkin tekee minusta miljonäärin.

  VastaaPoista
 16. Onnea! Siinä on jotain ihan erikoislaatuista, kun kuulee muitten suusta omaa tekstiään.

  Ja minäminäminä liityn sinun ja Annelin joukkoon. Pidetäänkö huvipursien kokoontumisajot sitten? Mulla menee kyllä osa tulosta dramatisoijalle, joten joudun hankkimaan jonkun pienemmän pursimallin. (Nyt alkoi vähän harmittaa, kun ajattelen miten ollaan siellä Hanian satamassa ja teillä on isommat jahdit. Ehkä joudun ottamaan kokinkin Arskan baarista.)

  Sari

  VastaaPoista
 17. Kyllä me Annelin kanssa voidaan kutsua sinut lihapatojen ääreen, ei tarvitse turvautua Arskan pöperöihin. Hienoa, oikein odotan huvipursiemme kokoontumisajoja. Kunhan ei karahdeta kiville.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!