tiistai 13. marraskuuta 2012

Vierailevan luennoitsijan ongelmat

Olen syksyn aikana piipahdellut useissa moderneissa luentosaleissa. Kaikissa on sama ongelma, en saa selvää salien tekniikasta. On erilaisia kaukosäätimiä ja ohjelappuja, joita tutkimalla asia saattaisi ratketa. Mutta ennen luentoa tuntuu, että on aina muutakin miettimistä kuin laitteiden toiminta.

Yksi keskeinen ongelma on ovet. Luentosalin ovi menee lukkoon ja ihmiset jäävät oven taakse. Pitäisi koko ajan muistaa olla portsarina. Olen ratkaissut ongelman lykkäämällä oven väliin roskakorin. Se on tuntunut aina vähän nololta. Siis ikään kuin en osaisi käyttää näitä saleja.

Nyt olen täällä yliopiston päärakennuksessa luentosalissa II. Päätin toimia tarmokkaasti ja tiedustelin  henkilökunnalta miten ovien kanssa tulisi toimia. Sain vastaukseksi, että roskakorin voi laittaa väliin, parempaa ratkaisua ei ole keksitty.

Täällä sitä siis odotellaan opiskelijoita roskakori oven välissä, jälleen.

Share/Bookmark

7 kommenttia:

 1. Muistatko, kun istuttiin siellä ja kuunneltiin Unto Saloa. Mietittiin mitä meistä tulee isoina. Siitä on 30 vuotta. Jos joku olisi silloin sanonut, ettei elämänura ole selvillä vielä tässäkään vaiheessa, niin mitähän silloin olisi ajatellut?

  VastaaPoista
 2. Jotkut kiertävät luennoitsijat pyytävät aina vahtimestarin avuksi laittamaan kaiken kuntoon.

  VastaaPoista
 3. Voin lohduttaa, jos yhtään lohduttaa, että kouluissa on samoja ongelmia. Meille on asennettu uusia härpäkkeitä vauhdilla, mutta koska rahaa tulee vähän kerrallaan, ei koko taloa saada samaan aikaan ja samoilla laitteilla varusteltua. Jokainen siis oppii käyttämään dokumenttikameraa, tietokonetta ja kenties DVD-laitetta omassa tai siinä luokassa, jossa eniten opettaa. Kun joutuu menemään johonkin toiseen tilaan, ei osaakaan mitään!

  VastaaPoista
 4. Sinä Kirsti olet kyllä niin taitava tietokoneitten kanssa, että aina selviydyt. Juttelin juuri yhden vahtimestarin kanssa joka kertoi, kuinka kauheaa se on, kun ihmiset tuovat kaikenlaisia härpäkkeitä mukanaan ja sitten pitää löytää piuhat ja saada videotykit ja olanyliheittäjät ja videokoneet ja powerpointit toimimaan. Salme

  VastaaPoista
 5. No nyt oli vahtimestarin neuvo se, että roskis oven väliin. Minua vieläkin huvittaa se. Hieno on luokka, mutta henkilökuntakaan ei osaa käyttää.

  VastaaPoista
 6. Minulle tapahtui vähän samanlainen juttu, kun yritin saada neuvoja uuden mokkulan käytössä. Soitin vaikka kuinka moneen paikkaan, ja lopuksi eräs rehellinen nainen, murteen perusteella jossain Pohjois-Suomessa, tunnusti, että heitä ei edes kouluteta sen mokkulan käyttöön Macin kanssa. MInulle oli alkujaankin myyty väärä mallia ja olin koko ajan luullut olevani itse se tekniikka-avuton.

  VastaaPoista
 7. Roskis on koeteltua tekniikkaa.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!