torstai 16. toukokuuta 2013


42.

On tuskallista joutua tekemisiin ärsyttävän ihmisen kanssa.
Yhtä tuskallista on tajuta olevansa jonkun mielestä se ärsyttävä ihminen, jonka kanssa tämä joutuu tekemisiin.

**

Tehtailen näitä nyt vähän, kun voi tuo viikonvaihde mennä viihteen merkeissä, eikä ehkä jaksa päivitellä.

Share/Bookmark

15 kommenttia:

 1. Joo, ideaalimaailmassa (itselle) turhat ihmiset voisi heivata mäkeen elämästään.

  VastaaPoista
 2. Ehkä on hyvä, ettemme elä ideaalimaailmassa, koska joskus voisi huomata sittenkin tarvitsevansa niitä jotka heivasi pois.

  VastaaPoista
 3. Millainen ihminen ärsyttävä?

  VastaaPoista
 4. "on" jäi pois...

  Jäin miettimään sitä, koska toki joku piirre voi ottaa toisessa ihmisessä kupoliin, joskus nuorena erityisen paljon, mutta en oikeastaan muista sellaista ihmistä joka olisi vain ärsyttävä.

  VastaaPoista
 5. Normaalissa elämässä suurin osa ammateista on sellaisia, että ei voi valikoida, onko asiakas/potilas/oppilas arsyttävä vai ei. Kaikki eivät kestä sitä.

  Joillakin on huono sietokyky. Lääkäri, opettaja tai pappi ryhtyy tutkijaksi tai siistiin toimistoon virkamieheksi. Seurakuntapapilla pitää olla pitkä pinna, sillä kirkosta ei vähällä heitetä ulos käytöshäiriköitä. Lontoossakin on eräs kirkko, joka täytyy puhdistaa aamuisin, sillä sinne päästetään yöksi alkoholisteja ym "ärsyttäviä ihmisiä" nukkumaan. Heitä oli siellä päivisinkin, joten oli parasta katsoa kirkkoa ovelta.:)

  Eräs nainen sanoi, että hän ajaa omalla autolla, koska ei voi sietää pahanhajuisia ja muutenkin hankalia ihmisiä metrossa ja busseissa. Joku sanoi, että pitäisi olla 1. ja 2. luokka kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa.

  VastaaPoista
 6. Eipä kai kukaan ihminen ole ärsyttävä, jos hänen kanssaan ei joudu tekemisiin. Ärsyttävä on esim. sellainen, joka ei sano suoraan, vaan vihjailee. Sitten sitä alkaa miettiä, että kuinka usein itse on tullut harrastaneeksi samaa.

  VastaaPoista
 7. Mainitsemni henkilöt joutuvat todella tekemisiin hankalien ihmisten kanssa: kookas miespotilas käy käsiksi hentoon naislääkäriin, oppilas herjaa opettajaa kuukaudesta toiseen, seurakuntalainen vainoaa pappia, ihastuu pappiin ja jne. Mitä ihmettä sinusta tarkoittaa "joutua tekemisiin" jonkun kanssa?:)

  VastaaPoista
 8. En väittänyt vastaan sinulle, vaan pohdiskelin tuon anonyymin kysymystä. Pahoittelen epäselvyyttäni. Olen ihan samaa mieltä kanssasi noista mainitsemistasi asioista, ainakin luullakseni olen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut työssäni tekemisissä hankalien nuorten ihmisten kanssa, hallintansa menettäneiden kehitysvammaisten kanssa, erittäin hankalien esimiesasemassa olevien kanssa sekä ajoittain hyvin rasittavien työkamujen kanssa, sekä asiakasroolissa olevien kanssa.

   Sitä sattuu ja tapahtuu kaikenmoista, kun on ihmisestä kyse. Joskus ärsyttää, useimmiten vain hetken, ja silloinkin jos on väsynyt tms. että ärsyyntymiskynnys madaltunut.

   En koe pääasiassa, että ihmiset tahallaan tahtoisivat ärsyttää (juuri minua) vaan että sitä ehkä herkistyy joillekin aiheille tai asioille. Ja sitten ei vaan siedä enää tietynalaisia ajatuksia tai asioita - mutta nehän eivät ole koko ihminen.


   Poista
 9. Kaikki peilit eivät vääristä.

  VastaaPoista
 10. Kaikilla on tietysti vapaus ärsyyntyä mistä tuntee ärsyyntyvänsä. Mutta kaiken tyhmyyden huippu olisi kyllä se, että luotaisiin jonkun itsensä paremmaksi kansalaiseksi luokittelevan mielipiteen pohjalta erilaisia luokkia erilaisille ihmisille. Meillähän oli pitkään junissa kahdenlaista matkustusluokkaa. Niistä onneksi on luovuttu.

  Miksi vain keskiluokan siististi pukeutuneet täti-ihmiset muka saavat ärsyyntyä? Taatusti linja-autoasemalla "bussirahaa" pummaava laitapuolen kulkija ärsyyntyy jokaisesta ylimielisestä katseesta, mutta harvoin näyttää sitä.

  VastaaPoista
 11. Eikö junissa ole edelleenkin luokkia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukekaas viimeisimmän Kotilieden numero. Siinä haastatellaan Olavi Sydänmaalakkaa joka on tehnyt elämässään hienoa juttuja, hyvää työtä, ja yhä tekee.

   "Hän muistaa kuinka Aseman Lapsissa työskennellessään häntä pidettiin usein rikollisena. - Ihmisten ylenkatse on tuntunut raskaalta." (Kotiliesi 11/2013)

   Ylenkatsetta tarvitsevat eivät tunne itseään.

   Poista
 12. Minä sattumoisin luin tuon tarinan jokin aika sitten.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!