sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Kevättä!

Terveisiä Porista, jossa olin pitkäperjantai-iltana seuraamassa Ristin tie vaellusta, joka kulki Raatihuoneen torilta Keski-Porin kirkolle. Mietin oliko Jeesuksen täytynyt nukkua papiljotit päässä, ja mitähän hoitoainetta hän mahtaa käyttää, sillä hiuslaite oli niin kiiltävä ja kiharat ihailtavan tasaiset ja sileät.

Lehti kertoi, että Ristin tietä oli seuraamassa tuhansia. En tiedä mitä tuo täsmälleen tarkoittaa, sillä minusta porukkaa oli aivan käsittämättömät määrät. Eräät olivat hyvin päämäärätietoisia, tiesivät reitin ja osasivat ennakoida niin, että suunnistivat ensimmäisinä oikealle lavalle päästäkseen parhaimmille paikoille. Itse olin aina jälkijunassa, mutta hyvin näkyi ja kuului, ei ongelmia.

Onneksi olin varustautunut villahousuin ja talvikengin, sillä puisto oli vielä jäässä, joskin koiranpaskat olivat fysiikan lakeja uhmaten jo sulia, ja sainkin niitä jalkapohjiini eräitä. Siitä toki tietää kevään tulleen. Yleisönosastoillakin on jo julkaistu ensimmäiset koirienomistajien laiskuutta arvostelevat tuohtuneet vuodatukset. Niin kauan on asiat hyvin, kun ihmiset lähtevät puistoon katsomaan kiiltokuvajeesusta, ja toiset valittavat koiranpaskoista. Hyvää pääsiäistä!

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. Tulin myös pohtineeksi Jeesuksen kutrien salaisuutta lukiessani lauantaiaamuna Satakunnan kansaa. Hyvänen aika, mitkä hiukset!

  Hyvää pääsiäistä sinnekin :)

  VastaaPoista
 2. Hei Kirsti

  Minä kirjoitin Juuri blogiini Yötaivas ja sarastus kirjasta. Voit käydä lukemassa. Minä haluaisín sen hömpän helmiin julkaistavaksi.

  VastaaPoista
 3. Hei Jukka-Pekka, olen lomalla Hömpän helmien toimittamisesta. Energiani ei nyt riitä sinne asti. Hyvää kevään jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Tällaista se oli varmaan Jeesuksen aikanakin - joku astui koirankakkaan eikä muistanut tapahtumasta juurikaan muuta. Hänellä meni juhlat pieleen.

  VastaaPoista
 5. Hehhee, niin varmaan kävi. Huomasin myös, miten vähän kuului sitten kun äänentoisto välillä vähän lakkoili. Mietin, että kuinka moni Jeesuksen aikana oikeasti kuuli mitä puhuttiin. Tosin silloin ei ollut liikenteen meteliä.

  VastaaPoista
 6. Monty Python - Life of Brian on niin totta! Siinä kuvattiin myös Jeesuksen vuorisaarna peräpenkkiläisten näkökulmasta.

  VastaaPoista
 7. Joo, katsoin itsekin sen pääsiäisenä, ja mietin miksi se on niin kauheasti joitakin kristittyjä loukannut. Mielestäni elokuva oli sangen hilpeä.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!