perjantai 9. huhtikuuta 2010

Olen myös näytelmäkirjailija

Ehkä pitää hiukan tasapainottaa näitä ankeita tunnelmia. Sain valmiiksi näytelmäni Vielä hirmuisempi vankila, jota olen kirjoittanut yhdessä museotutkija Salme Kotivuoren kanssa. Toisin kuin muut Eerik neljännentoista ja Kaarina Maununtyttären elämään liittyvät teokset, tässä pitäisi nyt olla historialliset faktat kohdallaan. Sain ohjaajalta innoittuneen viestin, ja harjoitukset alkavat syksyllä. Kysymyksellä on kulttuuripääkaupunkiprojekti, ja näyttelijöinä ovat Samppalinnan ja Luolavuoren koulujen erityisoppilaat.

Share/Bookmark

9 kommenttia:

 1. Hei Kirsti

  Minä luen parhaillaan Raija Orasen Leijonan osa kirjaa kirja on mielenkiintoinen. Oletko sinä lukenut Raija Orasen kirjoja?

  VastaaPoista
 2. Olet uskomattoman energinen.
  Minä kirjoitan taas hyvin hitaasti.

  VastaaPoista
 3. Mutta tärkeintä, että kirjoitat.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut valmistuneesta työstä! :)

  VastaaPoista
 5. Pohdin tuota aiempaa Akateemisessa esiintyminen-lehti-ilmoittelu-kirjoitustasi ja kappas, tuli mieleen, että sinun olisi pitänyt Itse laittaa se ilmoitus lehteen... ja sitten taas kuka kehtaisi näin tehdä josta johtui mieleen, sinulla pitäisi olla manageri/agentti. Mutta onkohan Suomessa ees tämmöistä amamttikuntaa kuin kirjailijan agentti, ei vissiinkään. Jos mulla olisi ees jotain pätevyyttä, voisin ruveta.

  VastaaPoista
 6. hikari, hassua kyllä ilmoittauduin juuri markkinointiviestintä koulutukseen, koska ajattelin samoin kuin sinä. En ehkä kehtaa omia kirjojani ryhtyä mainostelemaan, mutta voisin kyllä yrittää puffata joitakin hyvien tyyppien hyviä kirjoja, joista ei riekuta medialaineitten aallonharjoilla, sillä niitäkin löytyy. Tässä vaan on se ongelma, että kun suomi on pieni kielialue, niin taloudellisten voittojen mahdollisuudet jäävät vähäisiksi. Käännösmarkkinatkaan eivät tuo välttämättä suurta muutosta, koska kielimuurin läpi on vaikea tuottaa suuria myyntimenestyksiä ulkomaillekaan, ja kääntäminen joka tapauksessa on kallista.

  VastaaPoista
 7. Veikkaan kuitenkin, että monta mutkaa on vielä matkassa näytelmän kanssa, mutta pääasia, että se on tosiaan nyt valmis ja olemme pysyneet aikataulussa, hihkuu Salme.

  VastaaPoista
 8. Mikä ihmeen pahanilman lintu tänne on lennähtänyt hihkumaan tulossa olevista mutkista?

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!