tiistai 13. joulukuuta 2011

Vastaa ja voita! Kuka meistä on Lydeckenin arvoinen?

Hankin joulunalusaikaan vähän jännitystä pistämällä pystyyn arvuuttelun. Kuka voittaa Lydecken-palkinnon?

Kysymyksessä on siis  Suomen Nuorisokirjailijoiden jakama tunnustus korkeatasoisesta lastenkirjasta.
Vastaa kyselyyn ja jos haluat osallistua arvontaan, hihkaise asiasta kommenttilootassa. Jos olet niin ystävällinen, että levität tietoa tästä jännästä veikkauksesta, saat kaksi arpaa. Ajattele miten reilua!

Äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan 1 kpl Eksyneet näkevät unia kirjaa, tai sen tilalla on mahdollista saada jokin muukin kirjoittamani kirja, esim. Reetta ja linnanvankeja on tuolla vielä pino, samoin Ristiaallokosta löytyy muuama kappale. Myös Pappia kyydissä pokkaria löytyy. Mutta sattuneista syistä täällä jaellaan vain minun kirjoittamiani kirjoja.

Pikkulinnut laulelivat, että Hesarissa oli viimeinkin arvio Eksyneistä. Jos kiinnostaa, sen voi käydä lukemassa täältä.

Olen jo kauan tiennyt, että tällainen arvostelu on tehty, mutta tärkeämmät kirjat on tietysti arvosteltu ensin, ja nyt Lydecken lopulta antoi sellaisen pienen sysäyksen, että Hesari irrotti kulttuurisivujensa arvokkaasta palstatilasta pikkiriikkisen syrjän myös minulle.

Olen muutenkin taistellut Lydeckenin ja oman kirjani puolesta ja kirjelmöinti Turun sanomien suuntaan vaikutti sen, että sielläkin yhdessä nurkassa oli pieni uutinen Topelius ja Lydecken ehdokkuuksista. Tiedän, että Satakunnan kansa, Länsisuomi ja Savon sanomatkin ovat uutisoineet asian.

Ps. Ainakin oli tarkoitus säätää kysely niin, että äänen saisi antaa useammallekin kirjalle. Ei ole pakko äänestää minun kirjaani, kyllä saa muitakin kirjoja äänestää. En liittänyt Topeliusehdokkaita kyselyyn, mutta niitä saa kyllä äänestää tässä kommenttilaatikossa. 


Share/Bookmark

20 kommenttia:

 1. Lämpimät onnittelut! Tästä se kuuluisuus käyntiin lähtee.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, olen mukana arvonnassa ja veikkaan, että Kirsti Ellilä voittaa Lydeckenin ja Sari Peltomäki Topelius-palkinnon. Marja-Leena T

  VastaaPoista
 3. Edelliseen viitaten, ethän sinä kysynytkään tuota jälkimmäistä, mutta laitoinpa silti, ettei vaikuttaisi kotiinpäin vetämiseltä, M-L

  VastaaPoista
 4. En pysty äänestämään, kun en ole vielä lukenut L-ehdokkaita. En tiedä, pystyisinkö luettuanikaan. Sympatiat ovat tietysti kavereitten puolella, mutta se on toinen juttu.

  Voiko silti osallistua arvontaan?

  Sari

  VastaaPoista
 5. En tullut ajatelleeksi, että näinkin vakavasti voi asiaan suhtautua, siis että ei voi äänestää jos ei ole lukenut kaikkia. Olisi pitänyt huomata liittää, "en osaa sanoa" vaihtoehto mukaan. Saa osallistua pelkkään arvontaankin.

  VastaaPoista
 6. Kyllä, tämä on hyvin vakava asia. Harjoittelen tässä samalla presidentinvaaleja varten.

  Sari

  VastaaPoista
 7. Vilppiäänet jätetään tietysti laskematta;) m-l

  VastaaPoista
 8. Kyllä Kirsti Ellilä voittaa! Juuh, on sellainen aavistus...

  VastaaPoista
 9. No niin, kiitos kiitos, harmi vaan ettei valintaa anneta tähän blogiin kommentoivien ensiluokkaisen kohteliaitten henkilöiden käsiin.

  VastaaPoista
 10. Juu, se on todella harmillista. Minä ainakin estottomasti äänestin sinua, vaikken ole edes sinun kirjaasi lukenut. Mutta sitten tietysti luen, kun voitan tämän arvonnan. Juu. Onnea joka tapauksessa ja viisautta sille tärkeämmälle raadille!

  VastaaPoista
 11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Moi! Koska olen lukenut kyseisen kirjasi (vieläpä yhdeltä istumalta, heti kun sain sen käsiini), tiedän, että Eksyneiden pitää saada tuo palkinto. Ilman muuta haluan osallistua arvontaan, jos vain saan. Sattuneesta syystä Eksyneet näkevät unia on jo kirjahyllyssäni, mutta Ristiaallokko olisi kyllä hankintalistallani, jos vaikka arpaonni potkaisisi uudelleen... ;)

  VastaaPoista
 13. Oih, kiitos Wilhelmiina, Katja ja Villiviini.

  VastaaPoista
 14. Tämä vaati ankaraa pohdintaa. Hankalaksi äänestämisen teki se, että olen lukenut noista viidestä kirjasta vain kaksi. Krohnin Auringon lapsia on ihana mutta niin on myös Eksyneet näkevät unia. Jos lapset saisivat päättää voittajan, uskoisin Eksyneiden olevan vahvoilla. Sen perusteella, mitä kolmesta muusta kirjasta perusteluissa kerrotaan, en osaa nostaa mitään niistä ykköseksi. Ääneni menee siis kirjalle Eksyneet näkevät unia!

  VastaaPoista
 15. Lentsu äänesti sinua, kun muita en ole lukenut. Sinun eksyneistä tykkäsin ihan oikeasti, minusta oli ihanaa, että se päähenkilö meni pitkään päässäni poikana. Ja se kertoo minusta ihanasta sukupuolettomuudesta tai leimallisesta sukupuoleen sitomisesta.

  VastaaPoista
 16. korjaus: leimallisesta sukupuoleen sitoMATTOMUUDESTA

  Lentsu

  VastaaPoista
 17. Hei Lentsu, se oli tietoinen teko, etten tuonut sukupuolta esille. Ihanaa että pidit kirjasta.

  VastaaPoista
 18. Naapuri täällä. Yritin kyl äänestää, mutta se sun systeemi ei tainnut haluta mun ääntä. Tai en tietty mittään osaa käyttää.

  VastaaPoista
 19. Ai, mitäs tää bloggeri taas takkuilee. No tarkoitus se kuitenkin tärkein on.

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!