torstai 1. joulukuuta 2011

Täyttä draamaa loppuun saakka


Huomenna Turku2011 kulttuuripääkaupunkivuoteni huipentuu, kun yhdessä Salme Kotivuoren kanssa kirjoittamani näytelmä Vielä hirmuisempi vankila esitetään viimeisen kerran. Uskomaton tapahtui, superjunailija Salme sai kuin saikin näytelmämme esitettäväksi sinne, mihin se kuuluu, eli Turun linnaan. Siellähän vangittu ex-kuningas Eerik eli harhojensa keskellä Kaarina Maununtytär ja henkilääkäri Benedictus turvanaan.

Eerikin elämästä ilmestyi tänä vuonna Turun lavoille myös ooppera, joka spektaakkelina uutisoitiin näyttävästi moneen kertaan, mutta se ei syönyt meidän näytelmäämme, koska se ei keskittynyt samaan asiaan kuin me, eli Eerikin aikaan Turussa. Meidän näytelmämme ankkuroituu Turun historiaan ja kaikki mitä siinä tapahtuu on totta. Se ei silti ole mikään historiallinen kuvaelma, vaan täyttä draamaa.

Huomenna on juhlapäivä, sillä kuudesluokkalaiset on kutsuttu itsenäisyyspäiväjuhlaan, joka Turun linnassa vuosittain järjestetään, ja meidän näytelmämme on juhlassa esitettävä ohjelmanumero. Harjoitukset käynnistyivät maanantaina.

Minä kokoan produktiosta vielä pienen kirjasen, jonka mukana olleet saavat muistoksi tästä kokemuksesta. Nyt on paikalla oikea valokuvaaja. Esitys myös videoidaan. Yllä oleva kuva on viime toukokuulta.Share/Bookmark

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa hienolta! Ja näyttää myös. Turun linna esityspaikkana on hurja. Ihme että sinne pääsitte. Koululaisille väristyksiä!

  VastaaPoista
 2. Onpa hienoa! Ja mahtavaa, että nuorille tarjotaan teatterielämyksiä.

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon! Vuosi alkaa olla lopuillaan!

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa kiintoisalta: häiriintyneet kuninkaat ovat kiinnostavia. Esitysympäristö on myös kiehtova, hieno juttu!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia. Harmi että ette pääse katsomaan. ..

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!