lauantai 18. elokuuta 2012

Kuukauteni kustantajana

Ensimmäisen sarjakuva-albumini kansi
Ensikokemus pienkustantajana on ollut jännittävä.

Hommahan lähti vähän  lapasesta.Tarkoitus oli tehdä muutaman kappaleen painos, mutta sitten ajattelin että otan kuitenkin vähän enemmän. Otin lopulta 100 kappaleen painoksen, ja äsken ilmoitin kirjapainolle, että voivat tehdä toiset sata vielä lisää.

Toista painosta on nyt etukäteen myyty kolmisenkymmentä kappaletta. 70 pitäisi vielä saada kaupaksi. Se tuntuu paljolta, koska kaikki ystävät ovat jo osallistuneet talkoisiin, nyt pitäisi voittaa puolelle viholliset.

No ei vaan, mutta joidenkin asiaan osattomien pitäisi jostain syytä haluta ostaa pyhiinvaelluskirjaani. En ole vielä markkinoinut kirjastoille, enkä mihinkään muuallekaan. Olen vain huudellut blogissa. Mutta ehkä pitäisi keksaista jokin markkinointi-interventio. Onko ideoita?

Sellainen asia on alustavasti sovittu, että Turun kirjamessuilla saan myydä kirjaa Nuorisokirjailijoiden osastolla.

Sarjakuvablogissani on menossa kysely siitä, että mihin aiheeseen minun kannattaisi sarjakuvissani seuraavaksi keskittyä. En järjestänyt kyselyyn liittyvää arvontaa, vastaamisesta ei siis ole luvassa palkkiota. Tuntuu, että joka puolella jatkuvasti arvotaan niin paljon kirjapalkintoja ja muitakin palkintoja, että minulla on nyt sellainen arvonta, jossa voittaa ei mitään. Sen parempaa arpajaisvoittoa en keksinyt. Mutta olen kiitollinen jokaisesta annetusta äänestä.

Share/Bookmark

4 kommenttia:

 1. Mä voin ainakin tässä mainostaa niille, joilla ei PIentä pyhiinvaellusta vielä ole, että kannattaa hankkia :D Ja se on varmasti jonain päivänä vielä arvokas keräilyharvinaisuus!

  VastaaPoista
 2. Kirjastoista ainakin Sarjakuvaseuran kokoelmiin
  http://www.sarjakuvaseura.fi/fi/suomen-sarjakuvaseura-ry/kokoelma lähetetty kappale saattaisi poikia yhteyksiä. Toinen hyvä osoite olisi varmaan Köyliössä ilmestyvä Pyhäjärven seutu, paikallislehdet yleensä innostuvat omaan paikkakuntaan liittyvistä tarinoista.

  VastaaPoista
 3. Sarjakuvaseuran lehteen Sarjainfoon kannattaa varmaan myös lähettää arvostelukappale, ne esittelevät tehokkaasti pienkustanteita...
  Katolinen tiedotuskeskus ja Fides tietty.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anu:-)

  Sokea kana, tuo on totta, Pyhäjärven seutu + paikallislehdet täytyykin ottaa ohjelmistoon.

  Hdcanis, lähetin tosiaan Fidekseen ja heti nappasi, Katolinen tiedotuskeskus ottaa kirjakaupan valikoimiin...

  Ja nuo sarjakuvajutut tosiaan kannattaa selvittää.

  ps. olen tänään myynyt 22 kpl, vaikka minulla ei edes ole yhtään kirjaa itsellä. Odotan uutta painosta. Puolet toisesta painoksesta myyty, ihan pelottaa tämä menestys...

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!