lauantai 5. tammikuuta 2013

Alkuvuoden statistiikat ja lupaukset


Yllätyksekseni tänä vuonna oli aavistuksen verran enemmän uniikkeja kävijöitä kuin viime vuonna. Sen sijaan latausmäärä jäi hiukan viimevuotisesta. Blogini ei ole ollut enää sellainen kiistakenttä kuin joskus aikaisemmin. En ole juurikaan mainostanut blogia myöskään, en esimerkiksi juuri koskaan jaa sitä Facebookissa, eikä kukaan muukaan juuri koskaan jaa sitä Facebookissa. Siihen nähden miten tylsää napanöyhtäblogia kirjoitan, tällä on edelleen yllättävän paljon kävijöitä. Lukijoista ei tohdi puhua, koska sitä ei tiedä kuka mitäkin lukee.

Nuuskin tietysti läpi myös suositut hakusanat, mutta siellä ei ollut mitään kauhean hauskoja. Kirjailijan häiriöklinikka on yleisin, toiseksi yleisin on minun nimeni. Tänään joku oli tullut heitetyksi blogiini kysyttyään googlelta "mikä vaippa sopii". Luulen, ettei siihen kysymykseen löytynyt vastausta, mutta nyt voisin ehkä suositella, että kannattaa kokeilla eri merkkien istuvuutta, eikö?
 
Olen viettänyt kuntolomaa ja neljän päivän aikana kävellyt yhteensä noin 75 kilometriä. Se alkaa tuntua jaloissa. Kävellessä pitäisi olla mukana sanelukone, johon voisi kirjoittaa kaikki suuret oivalluksensa. Tänäänkin kävellessä ajattelin puolen tunnin välein, että tämähän olisi hieno juttu, tästä pitää kirjoittaa blogiin. Mutta en minä muista mitä silloin ajattelin, siksi piti heittää tänne vain nuo tyhmät tilastot. Vuoden 2009 pylväät ovat niin alhaalla, koska aloitin täällä bloggerissa kesken vuoden. Ainakin luulen.

Älkääkä nyt tulko sanomaan, että noista pylväistä on suuri osa robottien vierailuja. Kyllä minä tiedän.

Ja sitten ne uuden vuoden lupaukset. Lupaan etten vieläkään lopeta blogiani, vaikka järkyttyneenä olenkin jo vuosikaudet seurannut sanottavani ehtymistä. Tosin jatkuvasti saan yllättäviltä tahoilta kuulla, että blogiani luetaan. Ehkä ihmiset kaipaavat sellaisia myötähäpeän kokemuksia, joita blogini seuraaminen heille tarjoaa. Minun rinnallani ei ainakaan kenenkään hiukankin kirjallisesti orientoituneen tarvitse tuntea alemmuutta.

Share/Bookmark

8 kommenttia:

 1. "Minun rinnallani ei ainakaan kenenkään hiukankin kirjallisesti orientoituneen tarvitse tuntea alemmuutta."

  Pedagogisesti osaavan ihmisen puhetta. Hieno juttu! Hyvä pedagogi on kanssakulkija.

  VastaaPoista
 2. "Lupaan etten vieläkään lopeta blogiani"

  Mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, kiitos kannustuksesta. Tosin en itse ajatellut asiaa pedagogiasta käsin vaan omasta alemmuuskompleksistani, mutta joskus sokeakin kana tietysti löytää jyvän, eli olla padagoginen vähän vahingossa.

  Hehheh, Anu:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, et ainakaan harrasta mustaa pedagogiikkaa, eikös tuon voi niin ajatella :)

   Poista
 4. Itselläni on sama laskuri kuin sinulla. Laskuri on jokseenkin luotettava. Yllättävän vähän blogissasi on kävijöitä, koska omassa blogissani käy puolet enemmän porukkaa kuin sinun blogissasi, vaikka olen tuntematon suuruus. Nuo uniikithan eivät ole todellisia uniikkeja, koska jokaisen kävijän IP-osoite vaihtelee. Sama henkilö myös vierailee sivustoilla eri koneilta. Ja laskuri laskee kävijöiksi myös omat käyntisi blogissasi, jos et asetuksissa sulje pois itseäsi ja vaihtuvia omia IP-osoitteitasi. Yleisesti blogin kävijämäärällä ei tarvitse olla mitään vaikutusta kirjoittamiseen. Onhan sinulla muutama uskollinen kommentoijakin.

  VastaaPoista
 5. Sinulla on varmaan paremmat jutut kuin minulla.

  VastaaPoista
 6. Kirsti, blogiasi on kiva lukea. Hyvä juttu, että jatkat!

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!