maanantai 21. tammikuuta 2013

Trillerit eivät ole minulle elinehto

Maasalon tiiliskivi kopsahti postiluukusta silloin, kun kaamos oli pahimmillaan. Nämä tämmöiset kirjat pitäisi lukea yhteen pötköön yöllä tai vaihtoehtoisesti loputtomana sunnuntai-iltapäivänä suklaarasia kainalossa, mutta luen nykyään romaaneja melkein yhtä hitaasti kuin kirjoitan niitä.

Maasalo sijoittui mennävuosina Kariston viihderomaanikilpailussa, eikä syyttä. Ihailen sitä, miten kerronta pomppii matereelta toiselle ja miten kerrontaan on punottu vakuuttavan tuntuista dataa. Hiukan häiritsee, että naiset ovat aina niin järisyttävän hyvän näköisiä ja ympäröity tuotesijoittelulla. Henkilöhahmot ovat aika ohuita, mutta se kuuluu lajityyppiin. Juuri eilen kävelin kadulla päin mainosta, jossa tuiman näköinen Tom Cruise oli revolveri kädessä menossa listimään pahoja ihmisiä. Kai hän on tehnyt taas uuden elokuvan. Voisin kuvitella, että Tom Cruise voisi ohimennen esittää myös Maasalon sankaria Vesa Kaitaletta.

Fifissä on minusta hyvä pohdinta Maasalon kirjasta. Lukekaa sieltä. Tämä on taattua toimintaviihdettä aiheesta, jonka pelkään eräänä päivänä olevan totta. Sivumennen sanoen tämä on yksi syy, miksi en niin kauhean innoissani nykyään lue tämän tyyppisiä kirjoja. Minulle ei lukiessa tule sitä turvallista oloa, että onneksi tämä on vain fiktiota, vaan ajattelen, että tätä kauheutta on jo tapahtunut ja tapahtuu koko ajan tai vähintään tämä tulee jossain vaiheessa tapahtumaan. Mutta joka tykkää velloa dystopiassa, niin tässä sitä olisi tarjolla hiotussa, räätälöidyssä paketissa.

Share/Bookmark

3 kommenttia:

 1. Luen mielelläni salapoliisiromaaneja ja katson salapoliisisarjoja, mutta en mitä hyvänsä. Meillä kullakin on makumme. Toiset pitävät toimintadekkareista.

  Levottomina aikoina luetaan salapoliisiromaaneja. NIissä on paljon valinnanvaraa.

  Mikä niissä kiehtoo:

  http://blogisisko.blogspot.fi/2005/06/mik-salapoliisiromaaneissa-kiehtoo.html

  VastaaPoista
 2. Ehkä jollekin toiselle dekkarien ystävälle sopivampi.:)

  VastaaPoista

Kerro mitä mielessä!